Грибний супчик – це неймовірно смачне і ароматне блюдо. Але якщо приготувати його з сушених грибів, то він вийде ще й корисним. Рецепт цієї страви має безліч варіацій і дає можливість кожній господині вибирати те, що їй доведеться за смаком.
Грибний суп з сушених грибів з перловкою
Інгредієнти: перлова крупа – 85 м; білі сухі гриби – 55 г; часник – 10 г; картопля – 135 г; цибуля – 135 г; вода фільтрована – 25 л; масло рослинне – 15 г; морква – 145 г; помідор – 305 м; спеції; сметана – 15 мл; зелень . Приготування Гриби промиваємо, викладаємо в миску, ошпарюємо окропом і засікаємо 1 годину. Після, перекладаємо їх в каструльку, заливаємо холодною водою і варимо 35 хвилин на мінімальному вогні. Перловку замочуємо на ніч, а потім кидаємо до грибів.
Моркву чистимо, нарізаємо кубиками і обсмажуємо в невеликій кількості масла на сковороді. Далі викладаємо дрібно нашатковану цибулю, перемішуємо і пасеруємо овочі 5 хвилин. Кидаємо обжарку в каструлю з бульйоном і картоплю, нарізану соломкою. Помідори промиваємо, розрізаємо навпіл, а часник видавлюємо через прес. Перемішуємо томати з часничком і викладаємо отриманий соус в каструлю. За 5 хвилин до готовності приправляємо суп з сушеними грибами і перловкою спеціями, присипаємо рубаною зеленню, прикриваємо кришкою і тушкуємо до м'якості овочів. Перед подачею, розливаємо страву по тарілках і заправляємо сметаною.
Суп з сушених грибів з вермішеллю
Інгредієнти: білі сушені гриби – 55 г; картопля – 155 г; цибуля ріпчаста – 55 г; морква – 75 г; вермішель – 45 г; часник – 5 р; спеції. Приготування Для приготування супу з сушених грибів, картоплю очищаємо і рубаємо соломкою. Гриби замочуємо і залишаємо на 35 хвилин. Потім рідину від них проціджуємо через сито в каструлю і відварюємо грибочки протягом 40 хвилин при слабкому кипінні. Після цього акуратно виймаємо їх шумівкою, а бульйон знову проціджуємо і кип'ятимо. Цибулю чистимо, шаткуємо тоненькими півкільцями і пасеруємо на олії до прозорості. Після цього додаємо
терту соломкою моркву, перемішуємо і підрум'янюємо овочі 5 хвилин. Далі додаємо подрібнений часник, відварені гриби, приправляємо спеціями і обсмажуємо кілька хвилин.
Не гаючи часу, акуратно опускаємо в грибний бульйон, підготовлений раніше картопля, кидаємо вермішель і проварюємо вміст до напівготовності, прикривши кришкою. Тепер додаємо овочеву обжарку, солимо і тушкуємо блюдо кілька хвилин. Подаємо грибний суп з сушених білих грибів, прикрасивши порізаною зеленню та заправивши нежирної сметаною.