Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як посмажити корюшка?

Як посмажити корюшка?

28-05-2016, 09:56
307
Як посмажити корюшка?
Корюшка є одним з представників риб сімейства лососевих. Вона набагато дрібніше багатьох своїх побратимів, на відміну від них абсолютно не вибаглива до середовища проживання і водиться у багатьох водоймах і річках нашої неосяжної країни.
Для тих, хто буде готувати корюшка вперше, ми розповімо, як посмажити на сковороді, а також приготувати на деку в духовці.

Як правильно і смачно посмажити корюшка на сковороді?


Інгредієнти:

  • корюшка – 520 г;

  • борошно пшеничне – 120 г;

  • морська сіль – за смаком;

  • спеції і приправи – за смаком;

  • олія соняшникова рафінована – 125 мл.


  • Приготування
    Будь-яка свіжа риба перед смаженням вимагає попередньої обробки, і корюшка не є винятком. Щонайменше, необхідно позбавити тушки риби від голів і нутрощів. Луску можна почистити під струменем води, але навіть якщо цього не зробити, на смак це мало позначиться, так як у корюшки вона досить ніжна і після смаження практично не відчувається. Плавники і хвіст відрізаємо також за бажанням, якщо вам не подобається їхня присутність у готовому блюді. Але багато хто навпаки воліють поласувати їх хрустким смаком, який вони набувають після термічної обробки в маслі.
    Отже, підготовлену рибку добре промиваємо, даємо стекти, а потім паніруємо в підсоленій морською сіллю пшеничного борошні і викладаємо в товстостінну сковороду з соняшниковою рафінованою олією. При бажанні в борошняну паніровку можна додати спеції і приправи на свій смак. Смажимо корюшка по три-п'ять хвилин з кожного боку, а потім переміщаємо на блюдо і подаємо до столу.

    Як швидко посмажити дрібну корюшка в борошні?


    Інгредієнти:

  • дрібна корюшка – 520 г;

  • борошно пшеничне – 240 г;

  • морська сіль – за смаком;

  • олія соняшникова рафінована – 125 мл.


  • Приготування
    Технологічний процес приготування дрібної корюшки спрощується появою можливості залишити рибку не потрошенной і з головою. Погодьтеся, завдяки цьому можна заощадити чимало часу.
    Щоб приготувати дрібних представників даного сорту рибки, промиваємо під проточною водою і даємо добре стекти, відкинувши на друшляк. За цей час змішуємо борошно пшеничне з морською сіллю, додавши при бажанні спеції і прянощі на свій вибір. Тепер викладаємо рибку в борошняну суміш і ретельно перемішуємо, щоб кожна маленька тушка покрилася борошняний паніровкою. Тепер прогріваємо сковороду з соняшниковою рафінованою олією, і закладаємо в неї підготовлену дрібну корюшка, розподіляючи по дну одним шаром.
    Після того як рибка підрум'яниться з двох сторін, викладаємо її на тарілку і подаємо до столу.
    Зручно смажити як дрібну корюшка, так і тушки побільше, в спеціальній подвійний сковороді. Так рибу без проблем можна буде перевернути на інший бік і зберегти цілісність.

    Як правильно посмажити корюшка в духовці?


    Інгредієнти:

  • корюшка – 520 г;

  • морська сіль – за смаком;

  • спеції і приправи – за смаком;

  • олія соняшникова рафінована – 55 мл;

  • свіжі овочі на вибір для подачі – за смаком;

  • часточки свіжого лимона для подачі – за смаком.
  • Як посмажити корюшка?


    Приготування
    Як і перед традиційною спекотною, для приготування корюшки в духовці її необхідно позбавити від голів і нутрощів, почистити під проточною водою від луски і гарненько промити. Після цього приправляємо рибку морською сіллю і при бажанні спеціями, збризкуємо соняшниковою рафінованою олією, перемішуємо і викладаємо одним шаром на промаслений все тим же маслом деко. Залишилося тільки витримати продукт у духовці, попередньо розігрітій до 225 градусів. Як тільки корюшка придбає апетитний рум'янець, витягуємо її на блюдо, доповнюємо свіжими овочами і часточками лимона і подаємо до столу.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Як посмажити минтай?
    Як посмажити минтай?
    Доступна, зовсім недорога рибка може перетворитися в незвичайну страву, при правильно підібраному рецепті. Далі розповімо, як з неабиякого минтая
    Як посмажити корюшка на сковороді?
    Як посмажити корюшка на сковороді?
    Приготування дрібної рибки - вельми вдячне заняття, адже можна готувати її відразу невеликими порціями. Далі опишемо, як посмажити незрівнянну
    Як правильно посмажити рибу?
    Як правильно посмажити рибу?
    У цій статті розповімо, як правильно смажити різну рибу. Знаючи певні нюанси роботи з цим продуктом, у вас завжди буде виходити незрівнянне страву.
    Як посмажити скумбрію?
    Як посмажити скумбрію?
    Скумбрія дуже універсальна і дуже популярна рибка. Вона володіє ніжним, м'яким м'ясом і практично не має кісток. Господині вже придумали безліч страв
    Палтус смажений
    Палтус смажений
    Палтус - ніжна рибка, що володіє приємним смаком і цілим набором корисних речовин, які так необхідні людському організму. Сьогодні ми поговоримо про
    Як чистити корюшка?
    Як чистити корюшка?
    Корюшка - це невелика північна рибка, приблизно, 15-20 см завдовжки. Має не характерний для риби аромат свіжих огірків. Рецептів приготування цієї