Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як посмажити корюшка на сковороді?

Як посмажити корюшка на сковороді?

28-05-2016, 10:26
193
Як посмажити корюшка на сковороді?
Маленька і легка в приготуванні рибка корюшка зарекомендувала себе як чудова закуска до келиха пінного, яка може готуватися відразу великими партіями і за лічені хвилини. Готувати цю недорогу рибку можна просто так, або попередньо обсипати борошном, сухарями або зануривши в кляр . Докладніше про те, як посмажити корюшка на сковороді читайте в наступних рецептах.

Як смачно посмажити корюшка на сковороді?


Почнемо з найпростішої варіації рецепта, для якої рибку досить приправити і гарненько обсипати борошном. Щоб борошно під час приготування не подгорала, псуючи весь смак і аромат риби, слід ретельно струшувати її надлишки перед обсмаженням.
Готова рум'яна корюшка ідеальна компанії легкого соусу з хріном, рецепт якого ми також наведемо нижче.
Інгредієнти:
Для риби:

  • корюшка - 12 шт.;

  • борошно - 55 г;

  • пучку солі;

  • олія для смаження.


  • Для соусу:

  • сметана - 115 г;

  • соус з хріном - 1 ч. ложка;

  • яблучний оцет - 5 мл.


  • Приготування
    Перед тим, як посмажити корюшка в борошні, рибку слід випатрати і добре сполоснути, а потім і обсушити. Борошно слід змішати з пучкою солі, а потім обваляти в ній кожну з підготовлених рибок.
    Секрет правильної хрусткою корюшки полягає в правильному кількості олії: його не повинно бути мало, щоб рибка не прилипала, але і розводити фритюр теж немає необхідності. Розігрів пару сантиметрів олії, покладіть в нього рибку і обсмажте її до зарум'янювання.
    Поки корюшка смажиться, змішайте сметану з соусом з хрону і яблучним оцтом, додайте солі. Готову рибку обсушити на серветках і відразу ж пробуйте – найсмачніше вона зразу ж після приготування.

    Як правильно посмажити корюшка на сковороді?


    Ще один спосіб зробити корюшка хрусткою – обваляти її в хлібній крихті. Для більшого смакового різноманітності до самої крихті ми додамо трохи сушеного часнику і гострого перцю, але ваші доповнення можуть бути абсолютно будь-якими.
    Інгредієнти:

  • хлібна крихта - 95 г;

  • часник сушений - 2 ч. ложки;

  • корюшка - 530 г;

  • олія для смаження.


  • Приготування
    Наповніть сковороду рослинною олією на 4-5 см і додайте її на середньому вогні. Поки масло доходить до необхідної температури, прийміть за рибку. Дрібну рибку можна не чистити, а просто сполоснути, обсушити і потім обваляти в суміші хлібної крихти і сушеного часнику. Опустіть рибку в розігріте масло і залиште до освіти рум'янцю на поверхні. Перекладіть на серветки і збризніть рибу лимонним соком при бажанні.

    Як посмажити дрібну корюшка на сковороді?


    Дрібна корюшка повинна бути максимально хрусткою і забезпечити це можна завдяки простому кляру.
    Інгредієнти:

  • дрібна корюшка - 280 м;

  • борошно - 115 г;

  • яйце - 1 шт.;

  • молоко - 45 мл


  • Приготування
    Борошно слід з'єднати зі збитим яйцем, додати туди ж щіпку солі і влити молоко. Після повторного збивання та отримання однорідного кляру, у нього опускають промиту дрібну корюшка і добре перемішують.
    Перед приміщенням кожної з рибок в кипляче масло, надлишків кляру потрібно дати стекти. Після обжарювання до золотистої скоринки рибу перекладають на серветки і подають з улюбленим соусом або просто так.

    Як швидко посмажити дрібну корюшка?


    Інгредієнти:

  • корюшка - 940 м;
  • Як посмажити корюшка на сковороді?

  • борошно - 115 г;

  • крохмаль - 35 г;

  • олія для смаження.


  • Приготування
    Приготуйте паніровку із суміші борошна, солі і крохмалю. Останній забезпечить появу на рибці щільною хрусткої скоринки. Обваляйте рибок в отриманій суміші і обсмажте у великій кількості розігрітої олії до золотистого кольору. Готову рибу перекладіть на серветки. Можна додатково полити рибу соком лимона або подати з соусом.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Як посмажити минтай?
    Як посмажити минтай?
    Доступна, зовсім недорога рибка може перетворитися в незвичайну страву, при правильно підібраному рецепті. Далі розповімо, як з неабиякого минтая
    Як посмажити корюшка?
    Як посмажити корюшка?
    Навряд чи хтось здатний встояти перед спокусою спробувати ароматну, чудово хрустку смажену корюшка. Далі описані рецепти, які допоможуть приготувати
    Як посмажити карася?
    Як посмажити карася?
    Ніщо не зрівняється з незрівнянним смаком свіжообсмаженої карася. Спробуйте приготувати його за запропонованими далі рецептами, і ваше блюдо вийде
    Як посмажити яловичу печінку?
    Як посмажити яловичу печінку?
    Не можна заперечувати користь яловичої печінки і вводити її в раціон іноді просто необхідно. Якщо ваші стосунки з цим продуктом не задалися,
    Як смажити мойву на сковороді?
    Як смажити мойву на сковороді?
    Мойва - це маленька, жирна і смачна рибка, яку приготувати досить просто. І зараз ми поділимося з вами цікавими рецептами, як посмажити мойву на
    Як чистити корюшка?
    Як чистити корюшка?
    Корюшка - це невелика північна рибка, приблизно, 15-20 см завдовжки. Має не характерний для риби аромат свіжих огірків. Рецептів приготування цієї