Маленька і легка в приготуванні рибка корюшка зарекомендувала себе як чудова закуска до келиха пінного, яка може готуватися відразу великими партіями і за лічені хвилини. Готувати цю недорогу рибку можна просто так, або попередньо обсипати борошном, сухарями або зануривши в кляр . Докладніше про те, як посмажити корюшка на сковороді читайте в наступних рецептах.
Як смачно посмажити корюшка на сковороді?
Почнемо з найпростішої варіації рецепта, для якої рибку досить приправити і гарненько обсипати борошном. Щоб борошно під час приготування не подгорала, псуючи весь смак і аромат риби, слід ретельно струшувати її надлишки перед обсмаженням.
Готова рум'яна корюшка ідеальна компанії легкого соусу з хріном, рецепт якого ми також наведемо нижче.
Інгредієнти: Для риби:
корюшка - 12 шт.; борошно - 55 г; пучку солі; олія для смаження. Для соусу:
сметана - 115 г; соус з хріном - 1 ч. ложка; яблучний оцет - 5 мл. Приготування Перед тим, як посмажити корюшка в борошні, рибку слід випатрати і добре сполоснути, а потім і обсушити. Борошно слід змішати з пучкою солі, а потім обваляти в ній кожну з підготовлених рибок.
Секрет правильної хрусткою корюшки полягає в правильному кількості олії: його не повинно бути мало, щоб рибка не прилипала, але і розводити фритюр теж немає необхідності. Розігрів пару сантиметрів олії, покладіть в нього рибку і обсмажте її до зарум'янювання.
Поки корюшка смажиться, змішайте сметану з соусом з хрону і яблучним оцтом, додайте солі. Готову рибку обсушити на серветках і відразу ж пробуйте – найсмачніше вона зразу ж після приготування.
Як правильно посмажити корюшка на сковороді?
Ще один спосіб зробити корюшка хрусткою – обваляти її в хлібній крихті. Для більшого смакового різноманітності до самої крихті ми додамо трохи сушеного часнику і гострого перцю, але ваші доповнення можуть бути абсолютно будь-якими.
Інгредієнти: хлібна крихта - 95 г; часник сушений - 2 ч. ложки; корюшка - 530 г; олія для смаження. Приготування Наповніть сковороду рослинною олією на 4-5 см і додайте її на середньому вогні. Поки масло доходить до необхідної температури, прийміть за рибку. Дрібну рибку можна не чистити, а просто сполоснути, обсушити і потім обваляти в суміші хлібної крихти і сушеного часнику. Опустіть рибку в розігріте масло і залиште до освіти рум'янцю на поверхні. Перекладіть на серветки і збризніть рибу лимонним соком при бажанні.
Як посмажити дрібну корюшка на сковороді?
Дрібна корюшка повинна бути максимально хрусткою і забезпечити це можна завдяки простому кляру.
Інгредієнти: дрібна корюшка - 280 м; борошно - 115 г; яйце - 1 шт.; молоко - 45 мл Приготування Борошно слід з'єднати зі збитим яйцем, додати туди ж щіпку солі і влити молоко. Після повторного збивання та отримання однорідного кляру, у нього опускають промиту дрібну корюшка і добре перемішують.
Перед приміщенням кожної з рибок в кипляче масло, надлишків кляру потрібно дати стекти. Після обжарювання до золотистої скоринки рибу перекладають на серветки і подають з улюбленим соусом або просто так.
Як швидко посмажити дрібну корюшка?
Інгредієнти: корюшка - 940 м; борошно - 115 г; крохмаль - 35 г; олія для смаження. Приготування Приготуйте паніровку із суміші борошна, солі і крохмалю. Останній забезпечить появу на рибці щільною хрусткої скоринки. Обваляйте рибок в отриманій суміші і обсмажте у великій кількості розігрітої олії до золотистого кольору. Готову рибу перекладіть на серветки. Можна додатково полити рибу соком лимона або подати з соусом.