Вернуться назад Распечатать

Як посмажити корюшка на сковороді?

Як посмажити корюшка на сковороді?
Маленька і легка в приготуванні рибка корюшка зарекомендувала себе як чудова закуска до келиха пінного, яка може готуватися відразу великими партіями і за лічені хвилини. Готувати цю недорогу рибку можна просто так, або попередньо обсипати борошном, сухарями або зануривши в кляр . Докладніше про те, як посмажити корюшка на сковороді читайте в наступних рецептах.

Як смачно посмажити корюшка на сковороді?


Почнемо з найпростішої варіації рецепта, для якої рибку досить приправити і гарненько обсипати борошном. Щоб борошно під час приготування не подгорала, псуючи весь смак і аромат риби, слід ретельно струшувати її надлишки перед обсмаженням.
Готова рум'яна корюшка ідеальна компанії легкого соусу з хріном, рецепт якого ми також наведемо нижче.
Інгредієнти:
Для риби:

  • корюшка - 12 шт.;

  • борошно - 55 г;

  • пучку солі;

  • олія для смаження.


  • Для соусу:

  • сметана - 115 г;

  • соус з хріном - 1 ч. ложка;

  • яблучний оцет - 5 мл.


  • Приготування
    Перед тим, як посмажити корюшка в борошні, рибку слід випатрати і добре сполоснути, а потім і обсушити. Борошно слід змішати з пучкою солі, а потім обваляти в ній кожну з підготовлених рибок.
    Секрет правильної хрусткою корюшки полягає в правильному кількості олії: його не повинно бути мало, щоб рибка не прилипала, але і розводити фритюр теж немає необхідності. Розігрів пару сантиметрів олії, покладіть в нього рибку і обсмажте її до зарум'янювання.
    Поки корюшка смажиться, змішайте сметану з соусом з хрону і яблучним оцтом, додайте солі. Готову рибку обсушити на серветках і відразу ж пробуйте – найсмачніше вона зразу ж після приготування.

    Як правильно посмажити корюшка на сковороді?


    Ще один спосіб зробити корюшка хрусткою – обваляти її в хлібній крихті. Для більшого смакового різноманітності до самої крихті ми додамо трохи сушеного часнику і гострого перцю, але ваші доповнення можуть бути абсолютно будь-якими.
    Інгредієнти:

  • хлібна крихта - 95 г;

  • часник сушений - 2 ч. ложки;

  • корюшка - 530 г;

  • олія для смаження.


  • Приготування
    Наповніть сковороду рослинною олією на 4-5 см і додайте її на середньому вогні. Поки масло доходить до необхідної температури, прийміть за рибку. Дрібну рибку можна не чистити, а просто сполоснути, обсушити і потім обваляти в суміші хлібної крихти і сушеного часнику. Опустіть рибку в розігріте масло і залиште до освіти рум'янцю на поверхні. Перекладіть на серветки і збризніть рибу лимонним соком при бажанні.

    Як посмажити дрібну корюшка на сковороді?


    Дрібна корюшка повинна бути максимально хрусткою і забезпечити це можна завдяки простому кляру.
    Інгредієнти:

  • дрібна корюшка - 280 м;

  • борошно - 115 г;

  • яйце - 1 шт.;

  • молоко - 45 мл


  • Приготування
    Борошно слід з'єднати зі збитим яйцем, додати туди ж щіпку солі і влити молоко. Після повторного збивання та отримання однорідного кляру, у нього опускають промиту дрібну корюшка і добре перемішують.
    Перед приміщенням кожної з рибок в кипляче масло, надлишків кляру потрібно дати стекти. Після обжарювання до золотистої скоринки рибу перекладають на серветки і подають з улюбленим соусом або просто так.

    Як швидко посмажити дрібну корюшка?


    Інгредієнти:

  • корюшка - 940 м;
  • Як посмажити корюшка на сковороді?

  • борошно - 115 г;

  • крохмаль - 35 г;

  • олія для смаження.


  • Приготування
    Приготуйте паніровку із суміші борошна, солі і крохмалю. Останній забезпечить появу на рибці щільною хрусткої скоринки. Обваляйте рибок в отриманій суміші і обсмажте у великій кількості розігрітої олії до золотистого кольору. Готову рибу перекладіть на серветки. Можна додатково полити рибу соком лимона або подати з соусом.