Корюшка є одним з представників риб сімейства лососевих. Вона набагато дрібніше багатьох своїх побратимів, на відміну від них абсолютно не вибаглива до середовища проживання і водиться у багатьох водоймах і річках нашої неосяжної країни.
Для тих, хто буде готувати корюшка вперше, ми розповімо, як посмажити на сковороді, а також приготувати на деку в духовці.
Як правильно і смачно посмажити корюшка на сковороді?
Інгредієнти: корюшка – 520 г; борошно пшеничне – 120 г; морська сіль – за смаком; спеції і приправи – за смаком; олія соняшникова рафінована – 125 мл. Приготування Будь-яка свіжа риба перед смаженням вимагає попередньої обробки, і корюшка не є винятком. Щонайменше, необхідно позбавити тушки риби від голів і нутрощів. Луску можна почистити під струменем води, але навіть якщо цього не зробити, на смак це мало позначиться, так як у корюшки вона досить ніжна і після смаження практично не відчувається. Плавники і хвіст відрізаємо також за бажанням, якщо вам не подобається їхня присутність у готовому блюді. Але багато хто навпаки воліють поласувати їх хрустким смаком, який вони набувають після термічної обробки в маслі.
Отже, підготовлену рибку добре промиваємо, даємо стекти, а потім паніруємо в підсоленій морською сіллю пшеничного борошні і викладаємо в товстостінну сковороду з соняшниковою рафінованою олією. При бажанні в борошняну паніровку можна додати спеції і приправи на свій смак. Смажимо корюшка по три-п'ять хвилин з кожного боку, а потім переміщаємо на блюдо і подаємо до столу.
Як швидко посмажити дрібну корюшка в борошні?
Інгредієнти: дрібна корюшка – 520 г; борошно пшеничне – 240 г; морська сіль – за смаком; олія соняшникова рафінована – 125 мл. Приготування Технологічний процес приготування дрібної корюшки спрощується появою можливості залишити рибку не потрошенной і з головою. Погодьтеся, завдяки цьому можна заощадити чимало часу.
Щоб приготувати дрібних представників даного сорту рибки, промиваємо під проточною водою і даємо добре стекти, відкинувши на друшляк. За цей час змішуємо борошно пшеничне з морською сіллю, додавши при бажанні спеції і прянощі на свій вибір. Тепер викладаємо рибку в борошняну суміш і ретельно перемішуємо, щоб кожна маленька тушка покрилася борошняний паніровкою. Тепер прогріваємо сковороду з соняшниковою рафінованою олією, і закладаємо в неї підготовлену дрібну корюшка, розподіляючи по дну одним шаром.
Після того як рибка підрум'яниться з двох сторін, викладаємо її на тарілку і подаємо до столу.
Зручно смажити як дрібну корюшка, так і тушки побільше, в спеціальній подвійний сковороді. Так рибу без проблем можна буде перевернути на інший бік і зберегти цілісність.
Як правильно посмажити корюшка в духовці?
Інгредієнти: корюшка – 520 г; морська сіль – за смаком; спеції і приправи – за смаком; олія соняшникова рафінована – 55 мл; свіжі овочі на вибір для подачі – за смаком; часточки свіжого лимона для подачі – за смаком. Приготування Як і перед традиційною спекотною, для приготування корюшки в духовці її необхідно позбавити від голів і нутрощів, почистити під проточною водою від луски і гарненько промити. Після цього приправляємо рибку морською сіллю і при бажанні спеціями, збризкуємо соняшниковою рафінованою олією, перемішуємо і викладаємо одним шаром на промаслений все тим же маслом деко. Залишилося тільки витримати продукт у духовці, попередньо розігрітій до 225 градусів. Як тільки корюшка придбає апетитний рум'янець, витягуємо її на блюдо, доповнюємо свіжими овочами і часточками лимона і подаємо до столу.