Як запекти скумбрію?

Рецепт запеченої скумбрії в духовці з картоплею
Ми звикли, що картопля з будь-яким основним блюдом, навіть тієї ж рибою, як правило запікають окремо, викладаючи навколо основного компонента. У цьому рецепті ми відступимо від застарілої сервірування та нафаршируємо рибу картопляним пюре, змішаним з ароматним соусом песто.
Інгредієнти:
Приготування
Ми вже не раз обговорювали найрізноманітніші рецепти приготування соусу песто, тому ви можете повторити будь-який вподобаний у разі, якщо не знайдете баночку готового в супермаркеті.
Підготуйте тушки скумбрії, попатравши їх, ретельно промивши і зробивши надрізи на м'якоті. Відкладіть близько столової ложки соусу песто для пюре, а залишився соус розподіліть по рибі, а також в її черевної порожнини. Посоліть всі гарненько і залиште трохи промаринуватися.
Тепер до картоплі. Відваріть нарізані картоплю в підсоленій воді і пюрируйте їх з вершковим маслом. Змішайте пюре з песто і зеленою цибулею, приправити. Наповніть охолодженим пюре черевні порожнини риби і зафіксуйте стінки черевця зубочистками. Фарширована скумбрія, запечена в духовці при 200 градусах, буде готова через 25 хвилин.
Скумбрія, запечена в духовці з лимоном і овочами
Ще один варіант корисного гарнір до риби – запечені овочі. Якщо вам не доводилося запікати скумбрію раніше і ви не знаєте, які спеції будуть максимально поєднуватися з нею, то зробіть вибір на користь соусу-маринаду з цього рецепту.
Інгредієнти:
Для риби і гарніру:
Для соусу:
Приготування
Приготуйте маринад для риби, змішавши всі компоненти зі списку разом до розчинення цукрових кристалів. Розподіліть маринад з виснаженою тушці і наповніть черевну порожнину травами і скибочками лимона. Слідом покладіть та кілька розчавлених часникових зубков. Решті часник залиште в оболонці і викладіть на деко разом з іншими овочами. По сусідству розмістіть тушку скумбрії.
Запікайте все при 200 градусах протягом 20 хвилин. Якщо ви вирішите готувати запечену скумбрію в мультиварці по цій техніці, то виставте режим «Випічка» приблизно на півгодини.
Скумбрія, запечена на мангалі
У літню пору було б нерозумно упустити шанс приготувати рибу на мангалі. Апетитна рум'яна скумбрія з хрусткою шкіркою і просоченої димком м'якоттю стане одним з кращих, а разом з тим і корисних, страв вашого літнього меню.
Інгредієнти:

Приготування
Приготуйте легку глазур, якою ми будемо покривати рибу протягом запікання. Для глазурі змішайте соєвий соус, цедру лайма, тертий імбир, чилі (за смаком) і цукор. Коли кристали останнього розчиняться, а соус почне загусати, охолодіть його.
Перевірте наявність кісток, на філе і видалити їх при необхідності. Приправте рибу, збризніть її цитрусовим соком і додайте над вугіллям шкірою вниз. Покрийте рибу соусом, а через 5 хвилин переверніть і повторіть змазування.
Рекомендуємо добрі рецепти

Скумбрія в фользі в духовці
Скумбрія так улюблена багатьма, завдяки своєму чудовому смаку, щільному м'яса і невеликій кількості кісточок. До того ж ця риба досить доступна, так

Як приготувати скумбрію в духовці у фользі?
Скумбрію можна впевнено вважати найбільш простий рибкою, яка піддається практично будь-якого способу приготування. Щоб блюдо вийшло напевно смачним і

Скумбрія, запечена в духовці з овочами
Ідеальним рішенням для легкої вечері може стати рибка запечена в духовці. Далі в статті представлені досить оригінальні рецепти, які ви зможете

Скумбрія, запечена в духовці
У цій статті ви знайдете кілька досить оригінальних варіантів запеченої скумбрії. Пропонуємо рецепт пікантною риби з прянощами: мускатом, імбиром і

Як приготувати скумбрію в мультиварці?
Завдяки своєму досить м'якому і щільному м'яса, скумбрію можна вважати універсальною рибою. З неї готують безліч страв. Її смажать, запікають, варять

Скумбрія на решітці на мангалі
До страв, що подаються на повітрі, крім стандартних вимог (користь, смак, краса оформлення), додаються ще простота приготування і зручність подачі.