Як зварити макарони?
Макарони (точніше, макаронні вироби) або, як кажуть у Європі, паста – один з найулюбленіших продуктів з пшеничного борошна, популярний у багатьох країнах.
Макаронні вироби виготовляють з висушеного тіста (зазвичай це тільки пшеничне борошно і вода). При виготовленні деяких видів використовують також борошно з інших зернових культур (рисову і гречану), крохмаль з бобів мунг, іноді яйця.
Випускаються промисловістю макаронні вироби можуть мати найрізноманітніші форми: у вигляді черепашок, коротких циліндриків та ін Деякі сорти макаронів проводять з додаванням овочевих соків, що надає їм кольору. Страви з таких виробів не тільки добре виглядають на столі, але і, зрозуміло, корисніше.
Будь-які види пасти готують, проварюючи у воді, використовують як гарнір, тобто їх подають зі стравами з м'яса, риби, морепродуктів, грибів, овочів і навіть фруктів. В Італії пасту зазвичай подають як самостійне блюдо з різними соусами та підливами. Також макаронні вироби можуть використовуватися як один з інгредієнтів супів.
Зазвичай на упаковці якісних макаронів написано як саме їх потрібно готувати.
Для всіх інших випадків запам'ятовуємо: будь-які види макаронних виробів, що зварюються за час від 5 до 15 хвилин. Якісні макарони не вимагають промивання, їх просто відкидають на друшляк або сито, щоб вода скла. Є навіть спеціальні каструлі з ситом, помістивши яке в киплячу воду макаронні вироби варять, а потім витягають у потрібний час.
Правильно проварювати будь-які види пасти до стану al dente (дослівно по-італійськи «на зубок»). Це означає, що макарони варять протягом 8 хвилин приблизно, безпосередньо перед подачею.
Макарони зварені аль денте, подаємо з основним блюдом і/або соусами (можна просто покласти в гарячу пасту шматочок вершкового масла або полити оливковою).
Те, з чим подадуть макарони має бути вже приготовлено, оскільки такі страви звичайно їдять теплими.
Макарони по-флотськи
Інгредієнти:
будь-які макаронні вироби середнього розміру – половина стандартної пачки на 2-3 порції;
великий м'ясний фарш (свинячий або свино-яловичий) – 400 г;
масло вершкове перетопленное;
цибуля ріпчаста – 1 шт.;
зелень петрушки;
часник – 1-2 зубчики;
сіль.
Приготування
Обсмажуємо в сковороді на олії поросяти, ягняти цибулю. Додаємо фарш, перемішуємо і протушиваем на середньому вогні протягом 15 хвилин, перемішуючи лопаткою. Трохи присаливаем і приправляємо меленими спеціями (достатньо просто чорного перцю). Після вимкнення вогню додаємо подрібнені часник і зелень, залишаємо під кришкою. Можна додати у фарш трохи натуральних вершків або сметани і пару курячих яєць – для смаку і ситності.
На інший конфорці одночасно варимо макарони до ступеня аль денте і відкидаємо на друшляк.
Накладаємо в порційні тарілки готову пасту і приготований фарш, перемішуємо і подаємо до столу.
В іншому варіанті можна викласти макарони в сковороду і перемішати з фаршем, а потім розкласти по тарілках (залишки потім можна розігріти). Їмо це блюдо, зрозуміло, без хліба.
На швидку руку або в похідних умовах, за відсутністю м'ясного фаршу його можна замінити консервованим м'ясом, це відома й улюблена багатьма тушонка . Її треба прогріти на сковороді і розім'яти, додати зелень, спеції, часник і сіль.
До макаронів по-флотськи можна подати кетчуп або майонез (краще домашнього приготування).
Макаронні вироби виготовляють з висушеного тіста (зазвичай це тільки пшеничне борошно і вода). При виготовленні деяких видів використовують також борошно з інших зернових культур (рисову і гречану), крохмаль з бобів мунг, іноді яйця.
Випускаються промисловістю макаронні вироби можуть мати найрізноманітніші форми: у вигляді черепашок, коротких циліндриків та ін Деякі сорти макаронів проводять з додаванням овочевих соків, що надає їм кольору. Страви з таких виробів не тільки добре виглядають на столі, але і, зрозуміло, корисніше.
Будь-які види пасти готують, проварюючи у воді, використовують як гарнір, тобто їх подають зі стравами з м'яса, риби, морепродуктів, грибів, овочів і навіть фруктів. В Італії пасту зазвичай подають як самостійне блюдо з різними соусами та підливами. Також макаронні вироби можуть використовуватися як один з інгредієнтів супів.
Як правильно і смачно зварити макарони на гарнір?
Зазвичай на упаковці якісних макаронів написано як саме їх потрібно готувати.
Для всіх інших випадків запам'ятовуємо: будь-які види макаронних виробів, що зварюються за час від 5 до 15 хвилин. Якісні макарони не вимагають промивання, їх просто відкидають на друшляк або сито, щоб вода скла. Є навіть спеціальні каструлі з ситом, помістивши яке в киплячу воду макаронні вироби варять, а потім витягають у потрібний час.
Правильно проварювати будь-які види пасти до стану al dente (дослівно по-італійськи «на зубок»). Це означає, що макарони варять протягом 8 хвилин приблизно, безпосередньо перед подачею.
Макарони зварені аль денте, подаємо з основним блюдом і/або соусами (можна просто покласти в гарячу пасту шматочок вершкового масла або полити оливковою).
Те, з чим подадуть макарони має бути вже приготовлено, оскільки такі страви звичайно їдять теплими.
Макарони по-флотськи
Інгредієнти:
Приготування
Обсмажуємо в сковороді на олії поросяти, ягняти цибулю. Додаємо фарш, перемішуємо і протушиваем на середньому вогні протягом 15 хвилин, перемішуючи лопаткою. Трохи присаливаем і приправляємо меленими спеціями (достатньо просто чорного перцю). Після вимкнення вогню додаємо подрібнені часник і зелень, залишаємо під кришкою. Можна додати у фарш трохи натуральних вершків або сметани і пару курячих яєць – для смаку і ситності.
Як зварити макарони по-флотськи?
На інший конфорці одночасно варимо макарони до ступеня аль денте і відкидаємо на друшляк.
Накладаємо в порційні тарілки готову пасту і приготований фарш, перемішуємо і подаємо до столу.
В іншому варіанті можна викласти макарони в сковороду і перемішати з фаршем, а потім розкласти по тарілках (залишки потім можна розігріти). Їмо це блюдо, зрозуміло, без хліба.
На швидку руку або в похідних умовах, за відсутністю м'ясного фаршу його можна замінити консервованим м'ясом, це відома й улюблена багатьма тушонка . Її треба прогріти на сковороді і розім'яти, додати зелень, спеції, часник і сіль.
До макаронів по-флотськи можна подати кетчуп або майонез (краще домашнього приготування).
Рекомендуємо добрі рецепти
Макарони з грибами
Якщо ви є прихильницею макаронних виробів або просто хочете урізноманітнити звичне меню новим блюдом, то рецепт макаронів з грибами доведеться вам до
Фаршировані макарони в духовці
Фаршировані макарони - це дуже смачне і популярне блюдо. Їх зазвичай варять у киплячій воді або готують на пару. Але в нашій статті ми поговоримо про
Макарони з шинкою
Макарони з шинкою - це відмінний варіант ланчу або вечері. І головне приготувати таку страву досить легко і просто. Пропонуємо вам оригінальний
Макарони в духовці - рецепт
Макарони, приготовлені в духовці досить смачне і ситне блюдо, а якщо їх ще нафарширувати який-небудь начинкою - вийде страва, просто пальчики
Макарони з сиром
Макарони з сиром - це чудове блюдо для розвантажувальних днів або для тих, хто не вживає м'ясо і рибу. Здавалося б, що простіше - отварил спагетті і
Як варити макарони в мультиварці?
Макарони, приготовані в різних варіаціях дуже популярне блюдо. Їх можна варити в каструлі на плиті, а можна скористатися сучасною кухонною помічницею