Вернуться назад Распечатать

Як зварити макарони?

Як зварити макарони?
Макарони (точніше, макаронні вироби) або, як кажуть у Європі, паста – один з найулюбленіших продуктів з пшеничного борошна, популярний у багатьох країнах.
Макаронні вироби виготовляють з висушеного тіста (зазвичай це тільки пшеничне борошно і вода). При виготовленні деяких видів використовують також борошно з інших зернових культур (рисову і гречану), крохмаль з бобів мунг, іноді яйця.
Випускаються промисловістю макаронні вироби можуть мати найрізноманітніші форми: у вигляді черепашок, коротких циліндриків та ін Деякі сорти макаронів проводять з додаванням овочевих соків, що надає їм кольору. Страви з таких виробів не тільки добре виглядають на столі, але і, зрозуміло, корисніше.
Будь-які види пасти готують, проварюючи у воді, використовують як гарнір, тобто їх подають зі стравами з м'яса, риби, морепродуктів, грибів, овочів і навіть фруктів. В Італії пасту зазвичай подають як самостійне блюдо з різними соусами та підливами. Також макаронні вироби можуть використовуватися як один з інгредієнтів супів.

Як правильно і смачно зварити макарони на гарнір?


Зазвичай на упаковці якісних макаронів написано як саме їх потрібно готувати.
Для всіх інших випадків запам'ятовуємо: будь-які види макаронних виробів, що зварюються за час від 5 до 15 хвилин. Якісні макарони не вимагають промивання, їх просто відкидають на друшляк або сито, щоб вода скла. Є навіть спеціальні каструлі з ситом, помістивши яке в киплячу воду макаронні вироби варять, а потім витягають у потрібний час.
Правильно проварювати будь-які види пасти до стану al dente (дослівно по-італійськи «на зубок»). Це означає, що макарони варять протягом 8 хвилин приблизно, безпосередньо перед подачею.
Макарони зварені аль денте, подаємо з основним блюдом і/або соусами (можна просто покласти в гарячу пасту шматочок вершкового масла або полити оливковою).
Те, з чим подадуть макарони має бути вже приготовлено, оскільки такі страви звичайно їдять теплими.
Макарони по-флотськи
Інгредієнти:

  • будь-які макаронні вироби середнього розміру – половина стандартної пачки на 2-3 порції;

  • великий м'ясний фарш (свинячий або свино-яловичий) – 400 г;

  • масло вершкове перетопленное;

  • цибуля ріпчаста – 1 шт.;

  • зелень петрушки;

  • часник – 1-2 зубчики;

  • сіль.


  • Приготування
    Обсмажуємо в сковороді на олії поросяти, ягняти цибулю. Додаємо фарш, перемішуємо і протушиваем на середньому вогні протягом 15 хвилин, перемішуючи лопаткою. Трохи присаливаем і приправляємо меленими спеціями (достатньо просто чорного перцю). Після вимкнення вогню додаємо подрібнені часник і зелень, залишаємо під кришкою. Можна додати у фарш трохи натуральних вершків або сметани і пару курячих яєць – для смаку і ситності.

    Як зварити макарони по-флотськи?


    На інший конфорці одночасно варимо макарони до ступеня аль денте і відкидаємо на друшляк.
    Накладаємо в порційні тарілки готову пасту і приготований фарш, перемішуємо і подаємо до столу.
    Як зварити макарони?

    В іншому варіанті можна викласти макарони в сковороду і перемішати з фаршем, а потім розкласти по тарілках (залишки потім можна розігріти). Їмо це блюдо, зрозуміло, без хліба.
    На швидку руку або в похідних умовах, за відсутністю м'ясного фаршу його можна замінити консервованим м'ясом, це відома й улюблена багатьма тушонка . Її треба прогріти на сковороді і розім'яти, додати зелень, спеції, часник і сіль.
    До макаронів по-флотськи можна подати кетчуп або майонез (краще домашнього приготування).