Як запекти курку в духовці цілком?
Вже давно головною стравою будь-якого банкету вважається рум'яна куряча тушка в центрі столу. Причина такої популярності запеченої курки полягає не тільки в її простому і універсальному смаку, але і в її доступності. Докладніше про те, як запекти курку в духовці цілком ми розповімо в наступних рецептах.
Найпростіший спосіб приготування смачної птиці полягає в її маринуванні суміші ароматних спецій і трав. Правильно підібрані прянощі здатні перетворити приївся смак курятини в щось суттєво нове і яскраве.
Інгредієнти:
тушка курки;
солодка гірчиця - 210 г;
часник - 3 зубки;
паприка, мелений коріандр, шавлія - по 1/2 ч. ложки;
щіпка меленого куміна;
цукор - 5 г;
сік і цедра одного лимона.
Приготування
Перед тим, як смачно запекти курку в духовці цілком, її треба замаринувати. Для маринаду необхідно зєднати гірчицю з пюрированным часником і спеціями, додати цукор, щедру дрібку солі, а потім розвести всі цитрусовим соком і присмачити цедрою. Отриману масу розподіляють по всій птиці, а також під шкірою і в порожнині. Далі тушку залишають промаринуватися на 5 годин, після чого розміщують в розігрітій до 260 градусів духовці 20 хвилин. Потім птицю накривають фольгою, а температуру знижують до 180 і залишають м'ясо дійти до повної готовності.
Рукав, допомагає зберегти максимум вологи, здатний одночасно довести до готовності і курятину, і картопля, уникнувши підгоряння останнього. Єдиний недолік даної техніки запікання полягає в тому, що на птицю буде відсутня рум'яна кірочка.
Інгредієнти:
ріпчаста цибуля - 115 г;
куркума, паприка - 1 ч. ложці;
бульби картоплі - 430 г;
кориця - 1/2 ч. ложки;
куряча тушка;
сушений чебрець – 15 ч. ложки.
Приготування
Спершу слід натерти промиту і обсушену курячу тушку сумішшю спецій: куркумою, паприкою, корицею, сіллю і сушеними травами. Коли курка буде готова, її кладуть у рукав разом з часточками картоплі та цибулі, які попередньо також слід посолити і скропити олією. Зафіксувавши краю рукава спеціальними затискачами, його відправляють запікатися на годину при 205 градусах.
Ще один спосіб уберегти шкіру від підгоряння, а м'ясо – від пересихання, полягає в покритті птиці листом фольги. Крім самої птиці, таким нехитрим способом буде запікатися і вельми незвичайний гарнір до неї.
Інгредієнти:
ріпчаста цибуля - 135 г;
часник - 4 зубки;
лісові гриби - 430 г;
гілочки чебрецю - 6 шт.;
лимон - 1 шт.;
яйце - 1 шт.;
хлібна крихта - 2 жмені;
куряча тушка - 1 шт.
Приготування
Почніть з приготування традиційної англійської хлібної начинки для птиці. Для неї першим ділом ріпчасту цибулю пасерують, додають до нього пюрированные часникові зубки і шматочки грибів. Після випаровування зайвої вологи в посуд кладуть гілочки чебрецю і видавлюють лимон. Добре приправивши начинку, її злегка охолоджують, потім змішують з яйцем і хлібної крихтою.
Вимивши птицю і натерши її спеціями, її порожнину заповнюють сумішшю з грибів і хліба, гомілки пов'язують разом, а виклавши все на деко, відправляють в духовку на 20 хвилин при 240 градусах. Після, птицю накривають фольгою і залишають фаршировану курку запечену цілком готуватися ще годину при 190.
Техніка запікання в тісті проста і підходить для фаршированої і звичайної птиці. Для рецепту вам знадобиться одна куряча тушка середнього розміру і два кілограми борошна. Борошно солять, а потім розводять 12 л холодної води. Отриманим після розкочування пластом тіста покривають підготовлену птицю, а потім відправляють все запікати при 200 градусах на годину і 40 хвилин.
Рецепт запеченої курки цілком
Найпростіший спосіб приготування смачної птиці полягає в її маринуванні суміші ароматних спецій і трав. Правильно підібрані прянощі здатні перетворити приївся смак курятини в щось суттєво нове і яскраве.
Інгредієнти:
Приготування
Перед тим, як смачно запекти курку в духовці цілком, її треба замаринувати. Для маринаду необхідно зєднати гірчицю з пюрированным часником і спеціями, додати цукор, щедру дрібку солі, а потім розвести всі цитрусовим соком і присмачити цедрою. Отриману масу розподіляють по всій птиці, а також під шкірою і в порожнині. Далі тушку залишають промаринуватися на 5 годин, після чого розміщують в розігрітій до 260 градусів духовці 20 хвилин. Потім птицю накривають фольгою, а температуру знижують до 180 і залишають м'ясо дійти до повної готовності.
Як запекти курку в духовці цілком з картоплею в рукаві?
Рукав, допомагає зберегти максимум вологи, здатний одночасно довести до готовності і курятину, і картопля, уникнувши підгоряння останнього. Єдиний недолік даної техніки запікання полягає в тому, що на птицю буде відсутня рум'яна кірочка.
Інгредієнти:
Приготування
Спершу слід натерти промиту і обсушену курячу тушку сумішшю спецій: куркумою, паприкою, корицею, сіллю і сушеними травами. Коли курка буде готова, її кладуть у рукав разом з часточками картоплі та цибулі, які попередньо також слід посолити і скропити олією. Зафіксувавши краю рукава спеціальними затискачами, його відправляють запікатися на годину при 205 градусах.
Як запекти курку в духовці у фользі?
Ще один спосіб уберегти шкіру від підгоряння, а м'ясо – від пересихання, полягає в покритті птиці листом фольги. Крім самої птиці, таким нехитрим способом буде запікатися і вельми незвичайний гарнір до неї.
Інгредієнти:
Приготування
Почніть з приготування традиційної англійської хлібної начинки для птиці. Для неї першим ділом ріпчасту цибулю пасерують, додають до нього пюрированные часникові зубки і шматочки грибів. Після випаровування зайвої вологи в посуд кладуть гілочки чебрецю і видавлюють лимон. Добре приправивши начинку, її злегка охолоджують, потім змішують з яйцем і хлібної крихтою.
Вимивши птицю і натерши її спеціями, її порожнину заповнюють сумішшю з грибів і хліба, гомілки пов'язують разом, а виклавши все на деко, відправляють в духовку на 20 хвилин при 240 градусах. Після, птицю накривають фольгою і залишають фаршировану курку запечену цілком готуватися ще годину при 190.
Курка, запечена в тісті цілком
Техніка запікання в тісті проста і підходить для фаршированої і звичайної птиці. Для рецепту вам знадобиться одна куряча тушка середнього розміру і два кілограми борошна. Борошно солять, а потім розводять 12 л холодної води. Отриманим після розкочування пластом тіста покривають підготовлену птицю, а потім відправляють все запікати при 200 градусах на годину і 40 хвилин.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як запекти курку з картоплею в духовці?
Напевно у кожної господині є рецепт, який виручає перед приходом гостей, і готові посперечатися, що головними інгредієнтами такого страви є курятина
Як смачно запекти курку в духовці?
Варіантів запікання курятини неймовірне безліч, і далі опишемо тільки найцікавіші і зовсім не складні. Розповімо, як запекти цілу тушку курки, і
Як приготувати курку гриль?
Не поспішайте купувати некорисну курку гриль у торговій лавці. Приготуйте її власноруч, адже це неймовірно просто. Далі розповімо, як домогтися
Курка в рукаві, запечена в духовці
Безсумнівно курятина, запечена в спеціальному рукаві завжди виходить смачнішою, ніжнішою і неодмінно соковитою. До того ж приготування таким простим
Як запекти гусака в духовці в рукаві?
Відомо, що будь-яке м'ясо, приготоване з допомогою звичайного рукава для запікання, завжди виходить смачним, ароматним, а, головне, м'яким і
Як запекти гусака в духовці цілком?
Гусак, запечений цілком – це, безсумнівно святкове блюдо, адже його приготування вимагає певних знань, однак ефектний зовнішній вигляд готової страви