Вже давно головною стравою будь-якого банкету вважається рум'яна куряча тушка в центрі столу. Причина такої популярності запеченої курки полягає не тільки в її простому і універсальному смаку, але і в її доступності. Докладніше про те, як запекти курку в духовці цілком ми розповімо в наступних рецептах.
Рецепт запеченої курки цілком
Найпростіший спосіб приготування смачної птиці полягає в її маринуванні суміші ароматних спецій і трав. Правильно підібрані прянощі здатні перетворити приївся смак курятини в щось суттєво нове і яскраве.
Інгредієнти: тушка курки; солодка гірчиця - 210 г; часник - 3 зубки; паприка, мелений коріандр, шавлія - по 1/2 ч. ложки; щіпка меленого куміна; цукор - 5 г; сік і цедра одного лимона. Приготування Перед тим, як смачно запекти курку в духовці цілком, її треба замаринувати. Для маринаду необхідно зєднати гірчицю з пюрированным часником і спеціями, додати цукор, щедру дрібку солі, а потім розвести всі цитрусовим соком і присмачити цедрою. Отриману масу розподіляють по всій птиці, а також під шкірою і в порожнині. Далі тушку залишають промаринуватися на 5 годин, після чого розміщують в розігрітій до 260 градусів духовці 20 хвилин. Потім птицю накривають фольгою, а температуру знижують до 180 і залишають м'ясо дійти до повної готовності.
Як запекти курку в духовці цілком з картоплею в рукаві?
Рукав, допомагає зберегти максимум вологи, здатний одночасно довести до готовності і курятину, і картопля, уникнувши підгоряння останнього. Єдиний недолік даної техніки запікання полягає в тому, що на птицю буде відсутня рум'яна кірочка.
Інгредієнти: ріпчаста цибуля - 115 г; куркума, паприка - 1 ч. ложці; бульби картоплі - 430 г; кориця - 1/2 ч. ложки; куряча тушка; сушений чебрець – 15 ч. ложки. Приготування Спершу слід натерти промиту і обсушену курячу тушку сумішшю спецій: куркумою, паприкою, корицею, сіллю і сушеними травами. Коли курка буде готова, її кладуть у рукав разом з часточками картоплі та цибулі, які попередньо також слід посолити і скропити олією. Зафіксувавши краю рукава спеціальними затискачами, його відправляють запікатися на годину при 205 градусах.
Як запекти курку в духовці у фользі?
Ще один спосіб уберегти шкіру від підгоряння, а м'ясо – від пересихання, полягає в покритті птиці листом фольги. Крім самої птиці, таким нехитрим способом буде запікатися і вельми незвичайний гарнір до неї.
Інгредієнти: ріпчаста цибуля - 135 г; часник - 4 зубки; лісові гриби - 430 г; гілочки чебрецю - 6 шт.; лимон - 1 шт.; яйце - 1 шт.; хлібна крихта - 2 жмені; куряча тушка - 1 шт. Приготування Почніть з приготування традиційної англійської хлібної начинки для птиці. Для неї першим ділом ріпчасту цибулю пасерують, додають до нього пюрированные часникові зубки і шматочки грибів. Після випаровування зайвої вологи в посуд кладуть гілочки чебрецю і видавлюють лимон. Добре приправивши начинку, її злегка охолоджують, потім змішують з яйцем і хлібної крихтою.
Вимивши птицю і натерши її спеціями, її порожнину заповнюють сумішшю з грибів і хліба, гомілки пов'язують разом, а
виклавши все на деко, відправляють в духовку на 20 хвилин при 240 градусах. Після, птицю накривають фольгою і залишають фаршировану курку запечену цілком готуватися ще годину при 190.
Курка, запечена в тісті цілком
Техніка запікання в тісті проста і підходить для фаршированої і звичайної птиці. Для рецепту вам знадобиться одна куряча тушка середнього розміру і два кілограми борошна. Борошно солять, а потім розводять 12 л холодної води. Отриманим після розкочування пластом тіста покривають підготовлену птицю, а потім відправляють все запікати при 200 градусах на годину і 40 хвилин.