» » Як запекти качку?

Як запекти качку?

Як запекти качку?
Красиво і багато виглядає на будь-якому святковому столі правильно запечена качка. Але, щоб вона була м'якою, та ще й неймовірно смачною, потрібно знати такі тонкощі: як і головне, скільки запікати цілу качку в духовці. Все це ви можете дізнатися, якщо приготуєте цю чудову птицю за нашими рецептами.

Качка, запечена в рукаві з яблуками


Інгредієнти:

  • качка – 1 тушка;

  • яблука (з кислинкою) – 4-5 шт.;

  • кухонна сіль – за смаком;

  • рідкий мед – 70 мл;

  • лимон – 1 шт.;

  • приправа для страв із птиці – 1 ст. ложка.


  • Приготування
    Шкірка качки буде набагато смачніше і м'якше, якщо її осмолить над відкритим вогнем газового пальника. Після цього ретельно омываем її холодною водою і обов'язково просушуємо з усіх боків. Натираємо її відносно свого смаку кухонною сіллю. Розрізаємо м'ясистий лимон навпіл і видавлюємо в піалу сік. В цю ж ємність додаємо рідкого меду і за допомогою чайної ложечки все розмішуємо. Пару столових ложок цієї суміші ми залишаємо, а всім іншим добренько, у всіх доступних місцях обмазуємо нашу качечку. Також ретельно натираємо її спеціальної приправою призначеної для страв з птиці.
    Тонко зрізаємо з яблук непотрібну нам шкірки, розрізаємо навпіл і видаляємо ножем сім'ядолі. Потім нарізаємо їх у вигляді не дуже товстих часточок і збризкуємо їх залишеної сумішшю з меду з соком лимона. Поміщаємо в тушку яблучка до упору, залишивши лише трохи місця, щоб добре зашити качку. Відразу після цього занурюємо пташку в відміряний рукав, але робимо це акуратно, над листом, на який потім її і укладаємо. Перед тим, як закрити рукав, ми ще обкладаємо качечку залишилися часточками яблук. Відправляємо все в прогрітий до 195 градусів духовку, а через 1 годину 45 хвилин дістаємо, розпорюємо рукав і хоча б на 15 хвилин ставимо птицю підрум'янитися.

    Качка з гречкою, запечена в духовці


    Інгредієнти:

  • тушка качки – 1 шт.;

  • солоний соєвий соус – 40 мл;

  • жирний майонез – 60 мл;

  • варена крупа гречки – 15-2 ст.;

  • соняшникова олія – 15 ст. ложки.


  • Приготування
    Готуємо качку до подальшого її приготування. Далі дуже добре (рясно) намазуємо тушку птиці солоним соєвим соусом, у всіх доступних місцях. Відставляємо її в сторону десь на 60 хвилин. Після, таким же
    Як запекти качку?
    чином наносимо на неї (розмазуючи) жирний майонез. Заздалегідь зварену крупу гречки щільно накладаємо в порожнину качки і укладаємо її в добре змащену олією форму. Щільно закриваємо по краях, відміреною за розміром форми листом фольги.
    Виставляємо блюдо в центр прогрітій до 200 градусної температури духовки і терпляче чекаємо 15 години. Після акуратно знімаємо фольгу і даємо качечка підрум'янитися до апетитною, золотої скоринки ще 12-15 хвилин. Подавайте готову страву на подушці із зелені і часточками свіжих яблук.
    Тепер знаючи, як правильно і смачно запекти качку ви залишите своїх гостей в повному захваті!
    Додав: admin | 27-05-2016, 20:33
    Переглядів: 665