Як запекти качку?

Качка, запечена в рукаві з яблуками
Інгредієнти:
Приготування
Шкірка качки буде набагато смачніше і м'якше, якщо її осмолить над відкритим вогнем газового пальника. Після цього ретельно омываем її холодною водою і обов'язково просушуємо з усіх боків. Натираємо її відносно свого смаку кухонною сіллю. Розрізаємо м'ясистий лимон навпіл і видавлюємо в піалу сік. В цю ж ємність додаємо рідкого меду і за допомогою чайної ложечки все розмішуємо. Пару столових ложок цієї суміші ми залишаємо, а всім іншим добренько, у всіх доступних місцях обмазуємо нашу качечку. Також ретельно натираємо її спеціальної приправою призначеної для страв з птиці.
Тонко зрізаємо з яблук непотрібну нам шкірки, розрізаємо навпіл і видаляємо ножем сім'ядолі. Потім нарізаємо їх у вигляді не дуже товстих часточок і збризкуємо їх залишеної сумішшю з меду з соком лимона. Поміщаємо в тушку яблучка до упору, залишивши лише трохи місця, щоб добре зашити качку. Відразу після цього занурюємо пташку в відміряний рукав, але робимо це акуратно, над листом, на який потім її і укладаємо. Перед тим, як закрити рукав, ми ще обкладаємо качечку залишилися часточками яблук. Відправляємо все в прогрітий до 195 градусів духовку, а через 1 годину 45 хвилин дістаємо, розпорюємо рукав і хоча б на 15 хвилин ставимо птицю підрум'янитися.
Качка з гречкою, запечена в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Готуємо качку до подальшого її приготування. Далі дуже добре (рясно) намазуємо тушку птиці солоним соєвим соусом, у всіх доступних місцях. Відставляємо її в сторону десь на 60 хвилин. Після, таким же

Виставляємо блюдо в центр прогрітій до 200 градусної температури духовки і терпляче чекаємо 15 години. Після акуратно знімаємо фольгу і даємо качечка підрум'янитися до апетитною, золотої скоринки ще 12-15 хвилин. Подавайте готову страву на подушці із зелені і часточками свіжих яблук.
Тепер знаючи, як правильно і смачно запекти качку ви залишите своїх гостей в повному захваті!
Рекомендуємо добрі рецепти

Качка, запечена в рукаві
Якщо у вас виникли сумніви, як цікаво приготувати качку, щоб страва вийшла м'яким, ніжним і смачним - безпрограшним варіантом стане запікання птиці в

Страви з качки в духовці – прості рецепти
Качку складно вважати простий у приготуванні, однак рецепти, представлені далі, максимально адаптовані саме для недосвідчених кулінарів. Докладно

Качка в духовці з гречкою
Класика будь-якого торжества, без сумніву, це качка фарширована яблуками, чорносливом, апельсинами і т. д. І сьогодні ми поговоримо про качці,

Качка в духовці з рисом
Запечена качка - дивовижне смачне святкове блюдо. Її готують з чорносливом, яблуками, апельсинами, гречкою і т. д. Але сьогодні ми поговоримо з вами

Качка з медом і гірчицею
Качка з медом і гірчицею - приголомшливо святковий і ошатне блюдо, яке прикрасить будь-який стіл і викличе масу позитивних емоцій у гостей.

Запечена качка
Качка, запечена в духовці - смачне блюдо для святкового столу. Способів її приготування досить багато. У нашій статті ми зібрали кілька простих і