Красиво і багато виглядає на будь-якому святковому столі правильно запечена качка. Але, щоб вона була м'якою, та ще й неймовірно смачною, потрібно знати такі тонкощі: як і головне, скільки запікати цілу качку в духовці. Все це ви можете дізнатися, якщо приготуєте цю чудову птицю за нашими рецептами.
Качка, запечена в рукаві з яблуками
Інгредієнти: качка – 1 тушка; яблука (з кислинкою) – 4-5 шт.; кухонна сіль – за смаком; рідкий мед – 70 мл; лимон – 1 шт.; приправа для страв із птиці – 1 ст. ложка. Приготування Шкірка качки буде набагато смачніше і м'якше, якщо її осмолить над відкритим вогнем газового пальника. Після цього ретельно омываем її холодною водою і обов'язково просушуємо з усіх боків. Натираємо її відносно свого смаку кухонною сіллю. Розрізаємо м'ясистий лимон навпіл і видавлюємо в піалу сік. В цю ж ємність додаємо рідкого меду і за допомогою чайної ложечки все розмішуємо. Пару столових ложок цієї суміші ми залишаємо, а всім іншим добренько, у всіх доступних місцях обмазуємо нашу качечку. Також ретельно натираємо її спеціальної приправою призначеної для страв з птиці.
Тонко зрізаємо з яблук непотрібну нам шкірки, розрізаємо навпіл і видаляємо ножем сім'ядолі. Потім нарізаємо їх у вигляді не дуже товстих часточок і збризкуємо їх залишеної сумішшю з меду з соком лимона. Поміщаємо в тушку яблучка до упору, залишивши лише трохи місця, щоб добре зашити качку. Відразу після цього занурюємо пташку в відміряний рукав, але робимо це акуратно, над листом, на який потім її і укладаємо. Перед тим, як закрити рукав, ми ще обкладаємо качечку залишилися часточками яблук. Відправляємо все в прогрітий до 195 градусів духовку, а через 1 годину 45 хвилин дістаємо, розпорюємо рукав і хоча б на 15 хвилин ставимо птицю підрум'янитися.
Качка з гречкою, запечена в духовці
Інгредієнти: тушка качки – 1 шт.; солоний соєвий соус – 40 мл; жирний майонез – 60 мл; варена крупа гречки – 15-2 ст.; соняшникова олія – 15 ст. ложки. Приготування Готуємо качку до подальшого її приготування. Далі дуже добре (рясно) намазуємо тушку птиці солоним соєвим соусом, у всіх доступних місцях. Відставляємо її в сторону десь на 60 хвилин. Після, таким же
чином наносимо на неї (розмазуючи) жирний майонез. Заздалегідь зварену крупу гречки щільно накладаємо в порожнину качки і укладаємо її в добре змащену олією форму. Щільно закриваємо по краях, відміреною за розміром форми листом фольги.
Виставляємо блюдо в центр прогрітій до 200 градусної температури духовки і терпляче чекаємо 15 години. Після акуратно знімаємо фольгу і даємо качечка підрум'янитися до апетитною, золотої скоринки ще 12-15 хвилин. Подавайте готову страву на подушці із зелені і часточками свіжих яблук.
Тепер знаючи, як правильно і смачно запекти качку ви залишите своїх гостей в повному захваті!