Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як смачно зварити сочевицю?

Як смачно зварити сочевицю?

27-05-2016, 20:06
339
Як смачно зварити сочевицю?
Сьогодні практично кожен знає, що організму для нормального функціонування необхідний білок. Однак все більша кількість людей відмовляється від вживання в їжу м'яса. Само собою, постає питання: як зробити вегетаріанське харчування повноцінним. Відповідь проста – включати в їжу рослинні білки, які у великих кількостях містяться в соєвих культурах. Крім усім відомих гороху і квасолі на полицях магазинів можна знайти і ще один чудовий продукт – корисну сочевицю. Так як сочевиця менш відома споживачам, часто постає питання, як правильно зварити сочевицю, щоб порадувати себе смачним блюдом.
Вибираємо сочевицю
Щоб їжа приносила задоволення, продукти повинні бути якісними, тому уважно вивчаємо упаковку. Вона повинна бути частково прозорою, вибираємо ту, в якій зернятка приблизно одного розміру, не колоті, рівномірного забарвлення. Сочевиця може бути зеленою, коричневою і червоною. Від кольору зерняток залежить, як смачно зварити сочевицю.
Каша, але не звичайна
Червона сочевиця найчастіше використовується для приготування пастоподібної маси, що нагадує кашу, оскільки краще розварюється інших видів сочевиці. Немає ніякого секрету, як зварити кашу з сочевиці смачно: просто не шкодуйте піджарки.
Інгредієнти:

  • сочевиця червона – 1 склянка;

  • цибуля-порей – 2 стебла;

  • ріпчаста цибулина – 1 шт. (велика);

  • олія рослинна – 6-8 ст. ложок;

  • сіль – 1/2 ч. ложки;

  • суміш спецій – за смаком.


  • Приготування
    Розповімо, як зварити сочевицю в мультиварці. Замочувати її не потрібно, просто перебираємо, промиваємо і засипаємо сочевицю в робочу ємність. Вливаємо гарячу воду, додаємо сіль, закриваємо каструлю. Готуємо нашу страву в режимі «Варка» близько півгодини. Поки вариться сочевиця, чистимо цибулину, нарізаємо тонкими пір'ям і закладаємо в дуже гаряче масло спочатку цибулю, потім порей. Тушкуємо на повільному вогні 10 хвилин, потім додаємо в каструлю, додаємо спеції і в режимі підігріву залишаємо ще на чверть години. Якщо постає питання, як зварити кашу з сочевиці, без мультиварки, візьміть казан і варіть промиті зернятка близько півгодини на повільному вогні.
    Гарнір з сочевиці до м'яса або овочевому рагу
    Хороша сочевиця і в якості добавки до інших страв. Є кілька варіантів, як зварити сочевицю для гарніру. Оскільки червона швидко розварюється і перетворюється на пюре, розповімо, як зварити на гарнір сочевицю зелену.
    Інгредієнти:

  • зелена сочевиця – 200 г;

  • олія холодного віджиму рослинне – 50 мл;
  • Як смачно зварити сочевицю?

  • цибулю білий салатний – 350 г;

  • морська сіль – 2 щіпки.


  • Приготування
    Зелена сочевиця теж не вимагає багато часу для приготування і попереднього замочування. Просто моєму зернятка і завиваємо гарячою водою. Варимо на повільному вогні трохи більше 40 хвилин. Заправляємо обсмаженим на прогрітому олії золотистою цибулею (порізати його можна і дрібно, і півкільцями). В якості гарніру сочевицю можна подати до смаженого або тушкованого м'яса, курки, дичини, тушкованим або смаженою на грилі овочів.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Як варити сочевицю на гарнір?
    Як варити сочевицю на гарнір?
    Урізноманітнити простий домашній обід можна, приготувавши новий і надзвичайно смачний гарнір, рецепти якого представлені далі. Розповімо, як
    Сочевиця на гарнір - рецепти
    Сочевиця на гарнір - рецепти
    У неймовірному достатку сучасних рецептів гарнірів незаслужено загубилася сочевиця. Дуже даремно, адже вона досить корисна, а при оригінальному
    Страви з сочевиці
    Страви з сочевиці
    Сочевиця - корисне бобова рослина, яку широко використовують в кулінарії. І сьогодні ми розповімо, які страви з неї можна приготувати. Це може бути
    Сочевиця з овочами
    Сочевиця з овочами
    Сочевиця, безумовно, корисна і поживна сама по собі, але в компанії овочів вона стає ще смачніше й пахучіше. Рецепти сочевиці з овочами ми розглянемо
    Каша з сочевиці в мультиварці
    Каша з сочевиці в мультиварці
    Каша з сочевиці - смачне і ситне страву, яке може бути як гарніром, так і основною стравою. Готувати її дуже просто, особливо використовуючи
    Сочевиця в мультиварці
    Сочевиця в мультиварці
    Сочевиця - корисна крупа, багата багатьма вітамінами. З неї можна готувати безліч страв: котлети, супи, каші, другі страви. І сьогодні ми розповімо,