Суп з картопляними кульками
Сьогодні ми розповімо вам, як приготувати смачний суп з картопляними кульками, які в різних регіонах називають абсолютно по-різному. Можна зустріти перше блюдо з галушками або галушками, а деякі можуть похвалитися вмінням готувати суп з ньоккі. Але насправді всі ці вироби несуть у собі однакову основу, прекрасно доповнює багато страви. Деякі з них в наших рецептах нижче.
Інгредієнти:
крупа гречана – 70 г;
печериці – 275 г;
вода фільтрована – 18 л;
грудка куряча – 280 м;
ріпчаста цибулина – 85 м;
морква – 85 м;
сіль кухонна велика – за смаком;
мелений чорний перець – за смаком;
горошини запашного перцю – 2-3 шт.;
лаврове листя – 2 шт.;
свіжі гілочки кропу і петрушки – за смаком;
Для галушок:
картопляні бульби – 420 г;
яйце куряче середнього розміру – 1 шт.;
борошно пшеничне – 120-150 г;
сіль кухонна велика – за смаком.
Приготування
Починаючи приготування супу з картопляними галушками, або як їх ще називають галушками, ставимо в одній ємності варитися курячу грудку, а в іншій очищені картопляні бульби. По готовності овочевих скибочок зливаємо відвар, а картоплю розминаємо толкушкой і залишаємо остигати.
Далі очищаємо цибулю та нарізаємо її кубиками. Морква пропускаємо через тертку, а промиті грибочки дрібненько шаткуємо і викладаємо в прогріту сковороду з рослинним без аромату маслом. Обсмажуємо грибну масу до випаровування всієї вологи, а після цього додаємо цибулю і моркву і смажимо все разом ще хвилин десять.
В остигле картопляне пюре вбиваємо яйце, додаємо борошно, підсолюємо її і ретельно розмішуємо до отримання в'язкої текстури тіста.
Куряче м'ясо виймаємо з бульйону, позбавляємо при необхідності від кісток, нарізаємо дрібно і викладаємо назад в бульйон. Маємо його знову на вогонь і після закипання додаємо гречану крупу і піджарку з цибулею, морквою і грибочками. Кидаємо в супчик також лаврові листочки, горошини перчика і кухонну сіль за смаком і варимо до м'якості гречаних зерен, після чого набираємо чайною ложечкою картопляне тісто і вводимо його крок за кроком в суп, формуючи круглі галушки. Даємо страви прокипіти приблизно від трьох до чотирьох хвилин, щоб галушки зварилися, а потім додаємо нарізану свіжу зелень і подаємо до столу, розлив по тарілках.
Інгредієнти:
куряче м'ясо – 550 г;
листя лаврове – 1-2 шт.;
вода фільтрована – 22 л;
горошини запашного перчика – 3-4 шт.;
ріпчаста цибулина – 85 м;
морква – 85 м;
цибуля порей – 85 м;
солодкий болгарський червоний перець – 85 м;
олія оливкова – 45 мл;
часникові зубці – 3 шт.;
стебла зеленої цибулі – 3 шт.;
сіль кухонна велика – за смаком;
мелений чорний перець – за смаком;
свіжа зелень кропу і петрушки – за смаком;
Для картопляні ньоккі:
картопляні бульби, відварені в мундирі – 380 г;
яйце куряче середнього розміру – 1 шт.;
борошно пшеничне – 120-150 г;
сіль кухонна велика – за смаком.
Приготування
Спочатку займемося бульйоном. Ставимо куряче м'ясо варитися, заливши його попередньо водою і додавши за смаком сіль, лаврове листя і горошини духмяного перцю. По готовності м'яса позбавляє його від кісток, розбираємо на волокна і повертаємо в каструлю.
Поки вариться курка, готуємо ньоккі. Для цього відварену в мундирі і очищений картопля перетираємо через саму дрібну тертку і змішуємо з яйцем, сіллю і пшеничного просіяним борошном до отримання пружного тіста. Скачуємо з нього круглі невеликого розміру кульки і вкладаємо їх на обробну дошку, припылив її попередньо борошном.
Тепер прогріваємо в сковороді олію оливкову, закладаємо в нього підготовлений заздалегідь і подрібнений цибуля ріпчаста і порей, моркву, нарізану дрібненькими кубиками і болгарський перчик і обсмажуємо все разом до м'якості, помішуючи, додавши до завершення дрібненько нарубані часникові зубчики і стебла зеленого лука.
У киплячий бульйон з м'ясом кидаємо підготовлені картопляні ньоккі, викладаємо піджарку, підсолюємо страву за смаком, додаємо свіжу зелень і варимо протягом трьох хвилин, після чого даємо страви ще п'ять хвилин настоятися перед подачею.
Гречаний суп з грибами і картопляними галушками
Інгредієнти:
Для галушок:
Приготування
Починаючи приготування супу з картопляними галушками, або як їх ще називають галушками, ставимо в одній ємності варитися курячу грудку, а в іншій очищені картопляні бульби. По готовності овочевих скибочок зливаємо відвар, а картоплю розминаємо толкушкой і залишаємо остигати.
Далі очищаємо цибулю та нарізаємо її кубиками. Морква пропускаємо через тертку, а промиті грибочки дрібненько шаткуємо і викладаємо в прогріту сковороду з рослинним без аромату маслом. Обсмажуємо грибну масу до випаровування всієї вологи, а після цього додаємо цибулю і моркву і смажимо все разом ще хвилин десять.
В остигле картопляне пюре вбиваємо яйце, додаємо борошно, підсолюємо її і ретельно розмішуємо до отримання в'язкої текстури тіста.
Куряче м'ясо виймаємо з бульйону, позбавляємо при необхідності від кісток, нарізаємо дрібно і викладаємо назад в бульйон. Маємо його знову на вогонь і після закипання додаємо гречану крупу і піджарку з цибулею, морквою і грибочками. Кидаємо в супчик також лаврові листочки, горошини перчика і кухонну сіль за смаком і варимо до м'якості гречаних зерен, після чого набираємо чайною ложечкою картопляне тісто і вводимо його крок за кроком в суп, формуючи круглі галушки. Даємо страви прокипіти приблизно від трьох до чотирьох хвилин, щоб галушки зварилися, а потім додаємо нарізану свіжу зелень і подаємо до столу, розлив по тарілках.
Суп з картопляними ньоккі
Інгредієнти:
Для картопляні ньоккі:
Приготування
Спочатку займемося бульйоном. Ставимо куряче м'ясо варитися, заливши його попередньо водою і додавши за смаком сіль, лаврове листя і горошини духмяного перцю. По готовності м'яса позбавляє його від кісток, розбираємо на волокна і повертаємо в каструлю.
Поки вариться курка, готуємо ньоккі. Для цього відварену в мундирі і очищений картопля перетираємо через саму дрібну тертку і змішуємо з яйцем, сіллю і пшеничного просіяним борошном до отримання пружного тіста. Скачуємо з нього круглі невеликого розміру кульки і вкладаємо їх на обробну дошку, припылив її попередньо борошном.
Тепер прогріваємо в сковороді олію оливкову, закладаємо в нього підготовлений заздалегідь і подрібнений цибуля ріпчаста і порей, моркву, нарізану дрібненькими кубиками і болгарський перчик і обсмажуємо все разом до м'якості, помішуючи, додавши до завершення дрібненько нарубані часникові зубчики і стебла зеленого лука.
У киплячий бульйон з м'ясом кидаємо підготовлені картопляні ньоккі, викладаємо піджарку, підсолюємо страву за смаком, додаємо свіжу зелень і варимо протягом трьох хвилин, після чого даємо страви ще п'ять хвилин настоятися перед подачею.
Рекомендуємо добрі рецепти
Суп на свинячому бульйоні
Присутність перших страв у повсякденному раціоні просто необхідно. Тому пропонуємо урізноманітнити звичайний обід новими стравами. Розповімо, як
Яєчний суп
Урізноманітнити повсякденний раціон новими першими стравами зовсім не складно. Скористайтеся запропонованими рецептами відмінного супчика. Розповімо,
Пісний борщ з квасолею
Ідеальним рішенням зробити пісний борщ більш насиченим, поживним і неодмінно стане смачним додавання в основний склад звичайної квасолі. Страва вийде
Суп з яловичини з картоплею
Супи на яловичому бульйоні завжди виходять особливими - смачними, наваристими і, головне, доповнювати їх можна новими оригінальними компонентами, не
Курячий суп - рецепт
З курячого бульйону суп виходить легким, дієтичним, що володіє рядом вельми корисних властивостей. Пропонуємо кілька рецептів цього смачного першого
Як приготувати курячий суп з вермішеллю?
Суп на курячому бульйоні з вермішеллю – це найпростіше перше блюдо, яке вміє готувати, напевно, кожна господиня. А щоб урізноманітнити цей досить