Вернуться назад Распечатать

Суп з картопляними кульками

Суп з картопляними кульками
Сьогодні ми розповімо вам, як приготувати смачний суп з картопляними кульками, які в різних регіонах називають абсолютно по-різному. Можна зустріти перше блюдо з галушками або галушками, а деякі можуть похвалитися вмінням готувати суп з ньоккі. Але насправді всі ці вироби несуть у собі однакову основу, прекрасно доповнює багато страви. Деякі з них в наших рецептах нижче.

Гречаний суп з грибами і картопляними галушками


Інгредієнти:

  • крупа гречана – 70 г;

  • печериці – 275 г;

  • вода фільтрована – 18 л;

  • грудка куряча – 280 м;

  • ріпчаста цибулина – 85 м;

  • морква – 85 м;

  • сіль кухонна велика – за смаком;

  • мелений чорний перець – за смаком;

  • горошини запашного перцю – 2-3 шт.;

  • лаврове листя – 2 шт.;

  • свіжі гілочки кропу і петрушки – за смаком;


  • Для галушок:

  • картопляні бульби – 420 г;

  • яйце куряче середнього розміру – 1 шт.;

  • борошно пшеничне – 120-150 г;

  • сіль кухонна велика – за смаком.


  • Приготування
    Починаючи приготування супу з картопляними галушками, або як їх ще називають галушками, ставимо в одній ємності варитися курячу грудку, а в іншій очищені картопляні бульби. По готовності овочевих скибочок зливаємо відвар, а картоплю розминаємо толкушкой і залишаємо остигати.
    Далі очищаємо цибулю та нарізаємо її кубиками. Морква пропускаємо через тертку, а промиті грибочки дрібненько шаткуємо і викладаємо в прогріту сковороду з рослинним без аромату маслом. Обсмажуємо грибну масу до випаровування всієї вологи, а після цього додаємо цибулю і моркву і смажимо все разом ще хвилин десять.
    В остигле картопляне пюре вбиваємо яйце, додаємо борошно, підсолюємо її і ретельно розмішуємо до отримання в'язкої текстури тіста.
    Куряче м'ясо виймаємо з бульйону, позбавляємо при необхідності від кісток, нарізаємо дрібно і викладаємо назад в бульйон. Маємо його знову на вогонь і після закипання додаємо гречану крупу і піджарку з цибулею, морквою і грибочками. Кидаємо в супчик також лаврові листочки, горошини перчика і кухонну сіль за смаком і варимо до м'якості гречаних зерен, після чого набираємо чайною ложечкою картопляне тісто і вводимо його крок за кроком в суп, формуючи круглі галушки. Даємо страви прокипіти приблизно від трьох до чотирьох хвилин, щоб галушки зварилися, а потім додаємо нарізану свіжу зелень і подаємо до столу, розлив по тарілках.

    Суп з картопляними ньоккі


    Інгредієнти:

  • куряче м'ясо – 550 г;

  • листя лаврове – 1-2 шт.;

  • вода фільтрована – 22 л;

  • горошини запашного перчика – 3-4 шт.;

  • ріпчаста цибулина – 85 м;

  • морква – 85 м;

  • цибуля порей – 85 м;

  • солодкий болгарський червоний перець – 85 м;

  • олія оливкова – 45 мл;

  • часникові зубці – 3 шт.;

  • стебла зеленої цибулі – 3 шт.;

  • сіль кухонна велика – за смаком;

  • мелений чорний перець – за смаком;

  • свіжа зелень кропу і петрушки – за смаком;


  • Для картопляні ньоккі:

  • картопляні бульби, відварені в мундирі – 380 г;

  • яйце куряче середнього розміру – 1 шт.;

  • борошно пшеничне – 120-150 г;

  • сіль кухонна велика – за смаком.


  • Приготування
    Спочатку займемося бульйоном. Ставимо куряче м'ясо варитися, заливши його попередньо водою і додавши за смаком сіль, лаврове листя і горошини духмяного перцю. По готовності м'яса позбавляє його від кісток, розбираємо на волокна і повертаємо в каструлю.
    Поки вариться курка, готуємо ньоккі. Для цього відварену в мундирі і очищений картопля перетираємо через саму дрібну тертку і змішуємо з яйцем, сіллю і пшеничного просіяним борошном до отримання пружного тіста. Скачуємо з нього круглі невеликого розміру кульки і вкладаємо їх на обробну дошку, припылив її попередньо борошном.
    Суп з картопляними кульками

    Тепер прогріваємо в сковороді олію оливкову, закладаємо в нього підготовлений заздалегідь і подрібнений цибуля ріпчаста і порей, моркву, нарізану дрібненькими кубиками і болгарський перчик і обсмажуємо все разом до м'якості, помішуючи, додавши до завершення дрібненько нарубані часникові зубчики і стебла зеленого лука.
    У киплячий бульйон з м'ясом кидаємо підготовлені картопляні ньоккі, викладаємо піджарку, підсолюємо страву за смаком, додаємо свіжу зелень і варимо протягом трьох хвилин, після чого даємо страви ще п'ять хвилин настоятися перед подачею.