Сьогодні ми розповімо вам, як приготувати смачний суп з картопляними кульками, які в різних регіонах називають абсолютно по-різному. Можна зустріти перше блюдо з галушками або галушками, а деякі можуть похвалитися вмінням готувати суп з ньоккі. Але насправді всі ці вироби несуть у собі однакову основу, прекрасно доповнює багато страви. Деякі з них в наших рецептах нижче.
Гречаний суп з грибами і картопляними галушками
Інгредієнти: крупа гречана – 70 г; печериці – 275 г; вода фільтрована – 18 л; грудка куряча – 280 м; ріпчаста цибулина – 85 м; морква – 85 м; сіль кухонна велика – за смаком; мелений чорний перець – за смаком; горошини запашного перцю – 2-3 шт.; лаврове листя – 2 шт.; свіжі гілочки кропу і петрушки – за смаком; Для галушок:
картопляні бульби – 420 г; яйце куряче середнього розміру – 1 шт.; борошно пшеничне – 120-150 г; сіль кухонна велика – за смаком. Приготування Починаючи приготування супу з картопляними галушками, або як їх ще називають галушками, ставимо в одній ємності варитися курячу грудку, а в іншій очищені картопляні бульби. По готовності овочевих скибочок зливаємо відвар, а картоплю розминаємо толкушкой і залишаємо остигати.
Далі очищаємо цибулю та нарізаємо її кубиками. Морква пропускаємо через тертку, а промиті грибочки дрібненько шаткуємо і викладаємо в прогріту сковороду з рослинним без аромату маслом. Обсмажуємо грибну масу до випаровування всієї вологи, а після цього додаємо цибулю і моркву і смажимо все разом ще хвилин десять.
В остигле картопляне пюре вбиваємо яйце, додаємо борошно, підсолюємо її і ретельно розмішуємо до отримання в'язкої текстури тіста.
Куряче м'ясо виймаємо з бульйону, позбавляємо при необхідності від кісток, нарізаємо дрібно і викладаємо назад в бульйон. Маємо його знову на вогонь і після закипання додаємо гречану крупу і піджарку з цибулею, морквою і грибочками. Кидаємо в супчик також лаврові листочки, горошини перчика і кухонну сіль за смаком і варимо до м'якості гречаних зерен, після чого набираємо чайною ложечкою картопляне тісто і вводимо його крок за кроком в суп, формуючи круглі галушки. Даємо страви прокипіти приблизно від трьох до чотирьох хвилин, щоб галушки зварилися, а потім додаємо нарізану свіжу зелень і подаємо до столу, розлив по тарілках.
Суп з картопляними ньоккі
Інгредієнти: куряче м'ясо – 550 г; листя лаврове – 1-2 шт.; вода фільтрована – 22 л; горошини запашного перчика – 3-4 шт.; ріпчаста цибулина – 85 м; морква – 85 м; цибуля порей – 85 м; солодкий болгарський червоний перець – 85 м; олія оливкова – 45 мл; часникові зубці – 3 шт.; стебла зеленої цибулі – 3 шт.; сіль кухонна велика – за смаком; мелений чорний перець – за смаком; свіжа зелень кропу і петрушки – за смаком; Для картопляні ньоккі:
картопляні бульби, відварені в мундирі – 380 г; яйце куряче середнього розміру – 1 шт.; борошно пшеничне – 120-150 г; сіль кухонна велика – за смаком. Приготування Спочатку займемося бульйоном. Ставимо куряче м'ясо варитися, заливши його попередньо водою і додавши за смаком сіль, лаврове листя і горошини духмяного перцю. По готовності м'яса позбавляє його від кісток, розбираємо на волокна і повертаємо в каструлю.
Поки вариться курка, готуємо ньоккі. Для цього відварену в мундирі і очищений картопля перетираємо через саму дрібну тертку і змішуємо з яйцем, сіллю і пшеничного просіяним борошном до отримання пружного тіста. Скачуємо з нього круглі невеликого розміру кульки і вкладаємо їх на обробну дошку, припылив її попередньо борошном.
Тепер прогріваємо в сковороді олію оливкову, закладаємо в нього підготовлений заздалегідь і подрібнений цибуля ріпчаста і порей, моркву, нарізану дрібненькими кубиками і болгарський перчик і обсмажуємо все разом до м'якості, помішуючи, додавши до завершення дрібненько нарубані часникові зубчики і стебла зеленого лука.
У киплячий бульйон з м'ясом кидаємо підготовлені картопляні ньоккі, викладаємо піджарку, підсолюємо страву за смаком, додаємо свіжу зелень і варимо протягом трьох хвилин, після чого даємо страви ще п'ять хвилин настоятися перед подачею.