Овочевий крем-суп
Рекомендуємо до приготування рецепти, безсумнівно, корисного і смачного овочевого крем-супу. Таке блюдо можна зробити пісним і дієтичним без додавання компонентів тваринного походження або ж приготувати з вершками, що значно додасть йому насиченості і додаткових смакових якостей.
Інгредієнти:
гарбуз свіжа – 650 г;
картопляні бульби середнього розміру – 3 шт.;
олія оливкова – 45 мл;
вода очищена – 900 мл;
сік лимона – 15-20 мл;
насіння гарбузове (підсмажені) – за смаком;
приправи та спеції – за смаком;
гілочки свіжої зелені – за смаком;
мелений чорний перець – 1 щіпка;
сіль кухонна велика – 2 щіпки.
Приготування
Для приготування овочевого крем-супу гарбуз очищаємо від шкірки і нарізаємо кубиками. Аналогічним чином подрібнюємо очищені картопляні бульби. Поміщаємо гарбузову і картопляну масу в різні каструльки, заливаємо очищеною водою порівну і ставимо варитися на плиту, підсолюємо воду за смаком. По готовності овочевих скибочок пробиваємо їх блендером до отримання кремоподібній текстури, а потім з'єднуємо гарбузову і картопляну основу разом, присмачую лимонним соком і оливковою олією і знову даємо супчику закипіти. На цьому етапі додаємо будь-які спеції на свій смак і проварюємо страву протягом п'яти хвилин. Якщо такий овочевий крем-суп ви готуєте для дитини, то спеції можна не додавати.
При подачі доповнюємо овочевий крем-суп гарбузовим насінням і свіжою зеленню.
Гарбуз при бажанні можна замінити будь-яким іншим овочем або сумішшю декількох видів овочів.
Інгредієнти:
капуста брокколі – 240 г;
зелений заморожений горошок – 120 г;
картопляні бульби – 220 г;
цибулю-порей (біла частина) – 60 г;
морква – 60 г;
печериці – 120 г;
вершки – 220 мл;
вода очищена – 900 мл;
гілочки свіжої зелені – за смаком;
перець чорний мелений – 1 щіпка;
кухонна сіль – 2 щіпки.
Приготування
На початковому етапі приготування очищаємо картопляні бульби і моркву нарізаємо довільно і укладаємо в каструлю. Додаємо кільця цибулі-порею. Заливаємо все водою і ставимо на вогонь. Хвилин через п'ятнадцять додаємо суцвіття брокколі, зелений заморожений горошок, промиті і розрізані на частини грибочки після повного повторного закипання вміст каструлі варимо ще хвилин десять. Тепер зливаємо бульйон в іншу посудину, а овочеву масу пробиваємо блендером до кремоподібного стану. Тепер вливаємо вершки, додаємо бульйон до отримання необхідної густоти супу і ставимо ємність знову на вогонь. Присмачую страву сіллю за смаком, додаємо перчик, прогріваємо, але не даємо закипіти. Подаємо овочевий крем-суп зі свіжої зеленню.
Овочевий крем-суп пісний рецепт з гарбузом
Інгредієнти:
Приготування
Для приготування овочевого крем-супу гарбуз очищаємо від шкірки і нарізаємо кубиками. Аналогічним чином подрібнюємо очищені картопляні бульби. Поміщаємо гарбузову і картопляну масу в різні каструльки, заливаємо очищеною водою порівну і ставимо варитися на плиту, підсолюємо воду за смаком. По готовності овочевих скибочок пробиваємо їх блендером до отримання кремоподібній текстури, а потім з'єднуємо гарбузову і картопляну основу разом, присмачую лимонним соком і оливковою олією і знову даємо супчику закипіти. На цьому етапі додаємо будь-які спеції на свій смак і проварюємо страву протягом п'яти хвилин. Якщо такий овочевий крем-суп ви готуєте для дитини, то спеції можна не додавати.
При подачі доповнюємо овочевий крем-суп гарбузовим насінням і свіжою зеленню.
Гарбуз при бажанні можна замінити будь-яким іншим овочем або сумішшю декількох видів овочів.
Овочевий крем-суп з вершками - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
На початковому етапі приготування очищаємо картопляні бульби і моркву нарізаємо довільно і укладаємо в каструлю. Додаємо кільця цибулі-порею. Заливаємо все водою і ставимо на вогонь. Хвилин через п'ятнадцять додаємо суцвіття брокколі, зелений заморожений горошок, промиті і розрізані на частини грибочки після повного повторного закипання вміст каструлі варимо ще хвилин десять. Тепер зливаємо бульйон в іншу посудину, а овочеву масу пробиваємо блендером до кремоподібного стану. Тепер вливаємо вершки, додаємо бульйон до отримання необхідної густоти супу і ставимо ємність знову на вогонь. Присмачую страву сіллю за смаком, додаємо перчик, прогріваємо, але не даємо закипіти. Подаємо овочевий крем-суп зі свіжої зеленню.
Рекомендуємо добрі рецепти
Суп з картопляними кульками
Чудовий суп вийде, якщо доповнити його дивовижними картопляними кульками. Таку страву, напевно, навіть малюкам сподобається своїм цікавим видом і
Салат з картопляної стружки
Навіть самий простенький салатик зміниться, якщо доповнити його чудний хрусткою картопляної стружкою. Розповімо, як зробити цю дивовижно смачну
Пісні супи у Великий піст
У період Великого посту можна готувати незвичайні перші страви, без додавання заборонених компонентів. Далі опишемо рецепт незрівнянного гарбузового
Рибний суп з червоної риби - рецепт
Рибні супи завжди виходять неймовірно смачними, насиченими і дуже ситними. Особливо, якщо приготувати таке перше блюдо на основі улюбленої всіма
Суп-пюре з брокколі з вершками
Смачним і неодмінно яскравим виходить суп на основі брокколі. Пропонуємо зробити цю страву по-новому і розповімо, як створити чудовий суп-пюре з
Сирний суп з грибами
Неймовірно ароматний грибний суп можна трохи урізноманітнити і зробити його більш ситним, доповнивши склад сирної основою. Пропонуємо два відмінних