Рекомендуємо до приготування рецепти, безсумнівно, корисного і смачного овочевого крем-супу. Таке блюдо можна зробити пісним і дієтичним без додавання компонентів тваринного походження або ж приготувати з вершками, що значно додасть йому насиченості і додаткових смакових якостей.
Овочевий крем-суп пісний рецепт з гарбузом
Інгредієнти: гарбуз свіжа – 650 г; картопляні бульби середнього розміру – 3 шт.; олія оливкова – 45 мл; вода очищена – 900 мл; сік лимона – 15-20 мл; насіння гарбузове (підсмажені) – за смаком; приправи та спеції – за смаком; гілочки свіжої зелені – за смаком; мелений чорний перець – 1 щіпка; сіль кухонна велика – 2 щіпки. Приготування Для приготування овочевого крем-супу гарбуз очищаємо від шкірки і нарізаємо кубиками. Аналогічним чином подрібнюємо очищені картопляні бульби. Поміщаємо гарбузову і картопляну масу в різні каструльки, заливаємо очищеною водою порівну і ставимо варитися на плиту, підсолюємо воду за смаком. По готовності овочевих скибочок пробиваємо їх блендером до отримання кремоподібній текстури, а потім з'єднуємо гарбузову і картопляну основу разом, присмачую лимонним соком і оливковою олією і знову даємо супчику закипіти. На цьому етапі додаємо будь-які спеції на свій смак і проварюємо страву протягом п'яти хвилин. Якщо такий овочевий крем-суп ви готуєте для дитини, то спеції можна не додавати.
При подачі доповнюємо овочевий крем-суп гарбузовим насінням і свіжою зеленню.
Гарбуз при бажанні можна замінити будь-яким іншим овочем або сумішшю декількох видів овочів.
Овочевий крем-суп з вершками - рецепт
Інгредієнти: капуста брокколі – 240 г; зелений заморожений горошок – 120 г; картопляні бульби – 220 г; цибулю-порей (біла частина) – 60 г; морква – 60 г; печериці – 120 г; вершки – 220 мл; вода очищена – 900 мл; гілочки свіжої зелені – за смаком; перець чорний мелений – 1 щіпка; кухонна сіль – 2 щіпки. Приготування На початковому етапі приготування очищаємо картопляні бульби і моркву нарізаємо довільно і
укладаємо в каструлю. Додаємо кільця цибулі-порею. Заливаємо все водою і ставимо на вогонь. Хвилин через п'ятнадцять додаємо суцвіття брокколі, зелений заморожений горошок, промиті і розрізані на частини грибочки після повного повторного закипання вміст каструлі варимо ще хвилин десять. Тепер зливаємо бульйон в іншу посудину, а овочеву масу пробиваємо блендером до кремоподібного стану. Тепер вливаємо вершки, додаємо бульйон до отримання необхідної густоти супу і ставимо ємність знову на вогонь. Присмачую страву сіллю за смаком, додаємо перчик, прогріваємо, але не даємо закипіти. Подаємо овочевий крем-суп зі свіжої зеленню.