Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Свинячий шпик

Свинячий шпик

9-05-2016, 20:53
192
Свинячий шпик
При купівлі свіжого сала для приготування шпику, необхідно керуватися основними принципами його вибору:

  • Колір свіжого сала повинен бути білим і однорідним без будь-яких жовтуватих плям.

  • Від нього не повинні виходити сторонні запахи.

  • Також хорошим показником свіжості і якості сала можна вважати те, що двома пальцями легко відривається шматочок шкурки. При покупці звертайте увагу на обробку шкіри, на ній не повинно бути щетини, в іншому випадку вам доведеться видалити її самостійно над відкритим вогнем.


  • Сильно свіже сало, яке по консистенції схоже на пудинг відразу солити не можна. Воно має як мінімум два, а краще три дні полежати в холодильнику. Тільки після цього воно стане придатним до приготування. Не забудьте його добре вимити теплою, але не гарячою водою, після чого обов'язково обсушіть.

    Рецепт солоного свинячого шпику з часником, пропущеного через м'ясорубку


    Інгредієнти:

  • сало – 05 кг;

  • перець червоний (мелений) – 1/2 ч. ложки;

  • петрушка – 1/4 пучка;

  • часник – 4 зубки;

  • перець чорний (мелений);

  • сіль.


  • Приготування
    Підготовлене витримане сало просто подрібніть за допомогою будь кухонної техніки, будь то м'ясорубка або ж блендер. Зелень, склад якої ви можете змінювати, порубаєте (можна зробити її досить дрібною, а можна і навпаки). Потім з'єднайте всі інгредієнти і добре, скрупульозно вимішуйте. Після чого викладіть в харчову фольгу і загорнувши в ковбаску покладіть в холодильник, вже на наступний день можна спробувати, наскільки смачним вийшов шпик.

    Шпик свинячий в розсолі


    Інгредієнти:

  • сало – 05 кг;

  • вода – 1 л;

  • духмяний перець – 6 горошин;

  • перець горошок – 8 горошин;

  • часник – 4 зубки;

  • насіння кропу – 1 ч. ложка;
  • Свинячий шпик

  • лаврове листя – 5 листків;

  • сіль – 180 р.


  • Приготування
    До смішного простий спосіб засолювання сала. У каструльці змішайте всі інгредієнти і прокип'ятіть пару хвилин, відставте її охолонути і настоятися. А підготовлене сало, нарізане невеликими шматочками, залийте вже остившім розсолом і чим-небудь притисніть, так як воно не буде намагатися спливти. Не пройде і чотири дні, як ви вже зможете насолоджуватися смачним салом.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Запечене сало у фользі в духовці
    Запечене сало у фользі в духовці
    Багато любителів сала по достоїнству оцінять рецепти, описані далі. Розповімо, як з цього чудового продукту спорудити незвичайну страву. Пропонуємо
    Сало солоне сухим способом
    Сало солоне сухим способом
    Для тих, хто не здатний відмовитися від шматочка смачного солоного сала, ми зібрали кілька рекомендацій для засолювання цього продукту вдома,
    Сало в банку - найсмачніший рецепт
    Сало в банку - найсмачніший рецепт
    Навряд чи хтось зможе відмовитися від смачної закуски - солоного сала. Хоча сьогодні якісний продукт досить складно купити, тому пропонуємо трохи
    Засолювання сала в розсолі з часником
    Засолювання сала в розсолі з часником
    Улюблену багатьма закуску - солоне сало, можна без клопоту зробити самостійно. Пропонуємо трохи урізноманітнити звичний процес засолювання і
    Сало в розсолі - дуже смачний рецепт
    Сало в розсолі - дуже смачний рецепт
    Одним з найбільш вдалих і особливо простих методів засолювання сала - це приготування його в спеціальному розсолі. Далі докладно розповімо, як вдало
    Сало в розсолі - найсмачніший рецепт
    Сало в розсолі - найсмачніший рецепт
    Мало хто встоїть, не спробувавши просту закуску з ароматного, ніжного шматочка сала з м'ясним прошарком. Тому його необхідно заготовити самостійно,