Вернуться назад Распечатать

Свинячий шпик

Свинячий шпик
При купівлі свіжого сала для приготування шпику, необхідно керуватися основними принципами його вибору:

  • Колір свіжого сала повинен бути білим і однорідним без будь-яких жовтуватих плям.

  • Від нього не повинні виходити сторонні запахи.

  • Також хорошим показником свіжості і якості сала можна вважати те, що двома пальцями легко відривається шматочок шкурки. При покупці звертайте увагу на обробку шкіри, на ній не повинно бути щетини, в іншому випадку вам доведеться видалити її самостійно над відкритим вогнем.


  • Сильно свіже сало, яке по консистенції схоже на пудинг відразу солити не можна. Воно має як мінімум два, а краще три дні полежати в холодильнику. Тільки після цього воно стане придатним до приготування. Не забудьте його добре вимити теплою, але не гарячою водою, після чого обов'язково обсушіть.

    Рецепт солоного свинячого шпику з часником, пропущеного через м'ясорубку


    Інгредієнти:

  • сало – 05 кг;

  • перець червоний (мелений) – 1/2 ч. ложки;

  • петрушка – 1/4 пучка;

  • часник – 4 зубки;

  • перець чорний (мелений);

  • сіль.


  • Приготування
    Підготовлене витримане сало просто подрібніть за допомогою будь кухонної техніки, будь то м'ясорубка або ж блендер. Зелень, склад якої ви можете змінювати, порубаєте (можна зробити її досить дрібною, а можна і навпаки). Потім з'єднайте всі інгредієнти і добре, скрупульозно вимішуйте. Після чого викладіть в харчову фольгу і загорнувши в ковбаску покладіть в холодильник, вже на наступний день можна спробувати, наскільки смачним вийшов шпик.

    Шпик свинячий в розсолі


    Інгредієнти:

  • сало – 05 кг;

  • вода – 1 л;

  • духмяний перець – 6 горошин;

  • перець горошок – 8 горошин;

  • часник – 4 зубки;

  • насіння кропу – 1 ч. ложка;
  • Свинячий шпик

  • лаврове листя – 5 листків;

  • сіль – 180 р.


  • Приготування
    До смішного простий спосіб засолювання сала. У каструльці змішайте всі інгредієнти і прокип'ятіть пару хвилин, відставте її охолонути і настоятися. А підготовлене сало, нарізане невеликими шматочками, залийте вже остившім розсолом і чим-небудь притисніть, так як воно не буде намагатися спливти. Не пройде і чотири дні, як ви вже зможете насолоджуватися смачним салом.