Приготування сухарів панко
У своєму вчорашньому рецепті золотистої курочки я пообіцяла розповісти, як в домашніх умовах приготувати сухарі панко. Звичайно ж, їх можна купити і вже готовими. Але навіщо?
Адже на просторах інтернету є чимало способів приготування цих диво-сухариків, серед яких я відшукала самий, на мій погляд, зручний. І тепер у мене навіть і не виникає думка вдатися до готової, фабричної продукції.
Як я вже згадала, сухарі панко типові для японської кухні. Їх назва походить від двох слів: запозиченого безпосередньо з португальської «пан» (хліб) і японського «ко» (крихта, порошок).
Відміну від звичайних, звичних нам панірувальних сухарів ось у чому:
1. За текстурою і формою звичайні сухарі щільні і округлі, а панко більш повітряні і нагадують пластівці.
2. При виготовленні панко не використовується скоринка хліба, вона в обов'язковому порядку зрізається.
3. За розміром панко набагато крупніше звичайних панірувальних сухарів.
На цьому фото я спеціально насипала на одну тарілку два види сухариків. Тепер ви ясно бачите всі зазначені відмінності.
Також мені зустрілося думка, що при смаженні у фритюрі сухарі панко вбирають менше масла, ніж звичайні панірувальні (як раз за рахунок своєї легкості). Так що, виходить, їх використання до всього іншого ще і робить страву більш корисним і здоровим.
Для приготування сухарів знадобиться всього-навсього один інгредієнт :
вчорашній батон білого дріжджового хліба
Складність: низька (потрібно тільки уважність і акуратність!)
Час приготування: 3 години на заморозку плюс 30 хвилин на безпосереднє приготування.
Кілька скибочок батона (у мене нарізний, що дуже зручно) обертаємо харчовою плівкою.
Відправляємо їх в морозильну камеру як мінімум на три години.
Дістаємо хліб, розгортаємо і зрізаємо скоринки.
Ріжемо хліб великими кубиками.
За допомогою блендера, на режим pulse (натискаючи і відпускаючи) перемелюємо хліб в крихту. Увага: перемелювання виробляємо невеликими порціями! Весь відразу хліб в блендер не складаємо!
Я роблю так: буквально на секунду натискаю кнопку. Відпускаю її, і струшую чашу, щоб хлібець всередині рівномірно розподілився. Потім знову натискаю, відпускаю, струшую і т. д.
Таким чином хліб не перемелеться в зовсім дрібну крихту, а вийде як раз бажані пластівці.
Деко накриваємо папером для запікання і рівномірним шаром викладаємо хлібну крихту.
Відправляємо в духовку підсушитися при мінімальній температурі. Я при цьому ще і дверцята духовки тримаю прочиненими.
Сухарі повинні не поміняти колір, а просто підсушитися. Тому кожні 2-3 хвилини деко дістаємо і акуратно перемішуємо. Якщо ще залишалися великі шматочки хліба, як раз в цей момент можна їх пальчиками подрібнити.
Скільки саме часу потрібно підсушувати, сказати складно. Все залежить від вашої духовки. Як тільки сухарі повністю підсохли, дістаємо їх і остуджуємо.
Зберігати панко потрібно в щільно закритій ємності в холодильнику. Тоді термін зберігання збільшується, і сухарі без проблем пробудуть там і кілька тижнів.
Використовувати сухарі панко можна як для панірування при обсмажуванні, так і для посипання при запіканні.
Приємного апетиту!
Рекомендуємо добрі рецепти
Сухарики з білого хліба
У магазинах можна придбати сухарики на будь-який смак, виробники пропонують масу варіантів. Але, корисного в них мало. Ми ж розповімо вам, як
Курячі нагетси
Нагетси - це шматочки курячого філе, обвалені в паніровці і обсмажені на сковороді в духовці або мультиварці. Це блюдо можна зустріти в кафе і
Цвітна капуста в панірувальних сухарях
Цвітна капуста - корисний продукт, в якому міститься велика кількість вітаміну С. Використовувати її в приготуванні різних страв можна і влітку, і
Сухарі з сиром
Сухарі з сиром - чудова закуска до пива. Також їх можна подати до супу, чаю або кави. А приготовані в домашніх умовах, вони набагато корисніше своїх
Як зробити панірувальні сухарі будинку?
Про панірувальних сухарях знають вже багато. Всі звикли до того, що їх можна придбати в будь-якому магазині. А ось як приготувати панірувальні сухарі