» » Курячі мафіни з сиром

Курячі мафіни з сиром

Курячі мафіни з сиром
Мафіни – кексоподобные випечені вироби з начинкою, спочатку англійського походження, можуть бути солодкими або несолодкими. До складу тесту може входити кукурудзяна мука, для начинки використовуються самі різні продукти. Звичайно мафіни випікають в першій половині дня, подають до сніданку або ланчу.
Відомі два типи рецептів мафінів: англійські (з дріжджовим тістом) і американські (з тестом на соді). Думається, в домашніх умовах, якщо ви готуєте, наприклад, для сім'ї, простіше і швидше реалізувати американські варіанти. Бездріжджове тісто краще всього готувати на кефірі або можна використовувати інші кисломолочні напої.

Мафіни з куркою, сиром і грибами – рецепт


Інгредієнти:

  • філе з курячої грудинки або стегон – 500 г;

  • сир твердий – 200 г;

  • гриби – 200 г;

  • джин, віскі або горілка – 1 ст. ложка;

  • кефір – 1 склянка;

  • сода – 1 щіпка;

  • яйце куряче – 2 шт.;

  • борошно пшеничне в суміші з кукурудзяного – близько 1 склянки;

  • спеції (суміш каррі, наприклад);

  • зелень (петрушка, кінза);

  • масло вершкове топлене або курячий жир.


  • Приготування
    Начинка. М'ясо і гриби пропускаємо через м'ясорубку з великою насадкою або можете подрібнити ножем вручну. Сир тремо на тертці. Зелень дрібно рубаємо. Трохи присаливаем і перемішуємо.
    В іншій мисці замішуємо тісто: кефір, джин + яйця + просеянная борошно, спеції і сода. Перемішуємо міксером або збиваємо виделкою.
    Починаємо прогрівати духова шафа. З'єднуємо начинку і тісто.
    Звичайно ж, нам потрібні форми (дуже зручні силіконові). Змащуємо форми маслом або жиром, заповнюємо їх тестом на 3/4 глибини. Поміщаємо форми в духовку і випікаємо курячі мафіни з сиром і грибами протягом близько 40 хвилин. Готові маффіни витягуємо з форм хвилин через 5-10 хвилин після того, як вийняли з духовки.
    Такі ситні несолодкі виробу добре подати з курячим бульйоном.

    Курячі мафіни з сиром


    Інгредієнти:

  • борошно пшеничне в суміші з ячмінної – 1 склянка;

  • яйце – 2 шт.;

  • кефір – 1 склянка;

  • сода – 1 щіпка;

  • м'ясо куряче – 300 г;
  • Курячі мафіни з сиром

  • спеції мелені;

  • сіль – 1 щіпка;

  • сир – 150 р.


  • Приготування
    З м'яса робимо фарш. Змішуємо всі інгредієнти крім сиру в робочій мисці (краще міксером). Заповнюємо форми тістом і поміщаємо в розігріту духовку. Випікаємо близько 40 хвилин. Гарячі мафіни присипаємо тертим сиром і залишаємо в остигає духовці ще на 5 хвилин. Подаємо гарячими або теплими, запиваємо апельсиновим соком, розведеним навпіл з водою.
    Додав: admin | 28-04-2016, 20:31
    Переглядів: 584