Курячі мафіни з сиром
Мафіни – кексоподобные випечені вироби з начинкою, спочатку англійського походження, можуть бути солодкими або несолодкими. До складу тесту може входити кукурудзяна мука, для начинки використовуються самі різні продукти. Звичайно мафіни випікають в першій половині дня, подають до сніданку або ланчу.
Відомі два типи рецептів мафінів: англійські (з дріжджовим тістом) і американські (з тестом на соді). Думається, в домашніх умовах, якщо ви готуєте, наприклад, для сім'ї, простіше і швидше реалізувати американські варіанти. Бездріжджове тісто краще всього готувати на кефірі або можна використовувати інші кисломолочні напої.
Інгредієнти:
філе з курячої грудинки або стегон – 500 г;
сир твердий – 200 г;
гриби – 200 г;
джин, віскі або горілка – 1 ст. ложка;
кефір – 1 склянка;
сода – 1 щіпка;
яйце куряче – 2 шт.;
борошно пшеничне в суміші з кукурудзяного – близько 1 склянки;
спеції (суміш каррі, наприклад);
зелень (петрушка, кінза);
масло вершкове топлене або курячий жир.
Приготування
Начинка. М'ясо і гриби пропускаємо через м'ясорубку з великою насадкою або можете подрібнити ножем вручну. Сир тремо на тертці. Зелень дрібно рубаємо. Трохи присаливаем і перемішуємо.
В іншій мисці замішуємо тісто: кефір, джин + яйця + просеянная борошно, спеції і сода. Перемішуємо міксером або збиваємо виделкою.
Починаємо прогрівати духова шафа. З'єднуємо начинку і тісто.
Звичайно ж, нам потрібні форми (дуже зручні силіконові). Змащуємо форми маслом або жиром, заповнюємо їх тестом на 3/4 глибини. Поміщаємо форми в духовку і випікаємо курячі мафіни з сиром і грибами протягом близько 40 хвилин. Готові маффіни витягуємо з форм хвилин через 5-10 хвилин після того, як вийняли з духовки.
Такі ситні несолодкі виробу добре подати з курячим бульйоном.
Інгредієнти:
борошно пшеничне в суміші з ячмінної – 1 склянка;
яйце – 2 шт.;
кефір – 1 склянка;
сода – 1 щіпка;
м'ясо куряче – 300 г;
спеції мелені;
сіль – 1 щіпка;
сир – 150 р.
Приготування
З м'яса робимо фарш. Змішуємо всі інгредієнти крім сиру в робочій мисці (краще міксером). Заповнюємо форми тістом і поміщаємо в розігріту духовку. Випікаємо близько 40 хвилин. Гарячі мафіни присипаємо тертим сиром і залишаємо в остигає духовці ще на 5 хвилин. Подаємо гарячими або теплими, запиваємо апельсиновим соком, розведеним навпіл з водою.
Відомі два типи рецептів мафінів: англійські (з дріжджовим тістом) і американські (з тестом на соді). Думається, в домашніх умовах, якщо ви готуєте, наприклад, для сім'ї, простіше і швидше реалізувати американські варіанти. Бездріжджове тісто краще всього готувати на кефірі або можна використовувати інші кисломолочні напої.
Мафіни з куркою, сиром і грибами – рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Начинка. М'ясо і гриби пропускаємо через м'ясорубку з великою насадкою або можете подрібнити ножем вручну. Сир тремо на тертці. Зелень дрібно рубаємо. Трохи присаливаем і перемішуємо.
В іншій мисці замішуємо тісто: кефір, джин + яйця + просеянная борошно, спеції і сода. Перемішуємо міксером або збиваємо виделкою.
Починаємо прогрівати духова шафа. З'єднуємо начинку і тісто.
Звичайно ж, нам потрібні форми (дуже зручні силіконові). Змащуємо форми маслом або жиром, заповнюємо їх тестом на 3/4 глибини. Поміщаємо форми в духовку і випікаємо курячі мафіни з сиром і грибами протягом близько 40 хвилин. Готові маффіни витягуємо з форм хвилин через 5-10 хвилин після того, як вийняли з духовки.
Такі ситні несолодкі виробу добре подати з курячим бульйоном.
Курячі мафіни з сиром
Інгредієнти:
Приготування
З м'яса робимо фарш. Змішуємо всі інгредієнти крім сиру в робочій мисці (краще міксером). Заповнюємо форми тістом і поміщаємо в розігріту духовку. Випікаємо близько 40 хвилин. Гарячі мафіни присипаємо тертим сиром і залишаємо в остигає духовці ще на 5 хвилин. Подаємо гарячими або теплими, запиваємо апельсиновим соком, розведеним навпіл з водою.
Рекомендуємо добрі рецепти
Несолодкі мафіни
Незрівнянним варіантом нової закуски до обіду стануть дивовижні несолодкі мафіни. Далі опишемо, як зробити чудову випічку з курятини, ковбаси з сиром
Мафіни з сиром і шинкою
Мафіни - це повітряні і легкі кексики, які чудово підійдуть для сніданку або просто перекусу на роботі. Варіантів їх створення з різними солодкими
Мафіни з курячої печінки
Мафіни - це маленькі кекси овальної або круглої форми, запечені в спеціальних формочках. Це англійське блюдо підходить для сніданків та ланчів. Їх
Мафіни з малиною
Якщо ви хочете порадувати себе і своїх близьких смачною і швидкої випічкою, то зробіть мафіни - маленькі кексики з начинкою. Варіацій їх приготування
Мафіни з родзинками
Якщо ви любите домашню випічку, тоді пропонуємо вам кілька цікавих рецептів створення мафінів з родзинками. Вони стануть прекрасним доповненням до
Мафіни з вишнею
Мафіни - це дуже смачний десерт під кави, чай, компот, мате. Їх можна випікати з будь-якими начинками. І сьогодні ми хочемо запропонувати вам кілька