Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Мафіни з курячої печінки

Мафіни з курячої печінки

19-03-2015, 15:48
2 475
Мафіни з курячої печінки
Мафіни - це такі випечние вироби, маленькі кекси круглої або овальної форми. Мафіни - страва з англійських кулінарних традицій, чудово підходить для сніданків та ланчів.
Відомий англійський варіант приготування тіста для маффінів (з використанням дріжджів) та американський варіант (з використанням розпушувачів). Звичайно в тісто для цієї випічки додають різні вкусообразующие наповнювачі. В якості таких добавок використовують фрукти, ягоди, джеми і варення, шоколадну та/або кокосову стружку, подрібнені горіхи різних видів, свіжі овочі, сири, м'ясо, рибу. Як ви зрозуміли, мафіни можуть бути солодкими і несолодкими. Несолодкі мафіни хороші не тільки для брекфеста і ланчу, але і для більш пізніх послеполуденних трапез. Для приготування мафінів може використовуватися пшенична, вівсяна і кукурудзяне борошно або їх суміш. Ще краще використовувати борошно в суміші з зерновими пластівцями.
Розповімо, як приготувати смачні і поживні мафіни з курячої печінки, рецепт безумовно зацікавить тих, хто любить печене, але прагне обмежити вживання цукру з дієтологічних міркувань. До речі, печінка - чудове джерело вітамінів (в основному А і групи В), а також з'єднань заліза, міді, кальцію, цинку, натрію і амінокислот (триптофан, лізин, метіонін, фолієва кислота).

Мафіни з курячої печінки


Інгредієнти:

  • печінка куряча - близько 500 м;

  • вівсяні або мультизерновие пластівці - 4 ст. ложки;

  • борошно пшеничне (можна в суміші з кукурудзяного) - 2-5 ст. ложок;

  • бренді - 2 ч. ложки;

  • яйце куряче - 2-3 шт.;

  • молоко, кефір або сироватка - 100 мл;

  • спеції сухі мелені (перець різних видів, мускатний горіх, коріандр, кмин тощо);

  • зелень петрушки;

  • сіль;

  • сода, погашена соком лимона - 1 щіпка.


  • Приготування
    Вівсяні пластівці заллємо молоком або кефіром і дамо постояти 30 хвилин, щоб набухли. Якщо будете додавати кукурудзяне борошно, заливайте її разом з пластівцями відразу.
    Печінка (сиру) пропустимо через м'ясорубку, можна разом з невеликою очищеної цибулинкою (або подрібнити за допомогою блендера).
    Набряклі пластівці теж пробиваємо, використовуючи блендер. З'єднуємо печінкову масу з пластівцями і додаємо яйця, борошно, бренді, спеції, сіль рубану зелень і погашену соду.
    Збиваємо міксером, потроху додаємо просіяне пшеничне борошно. Заливаємо тісто у формочки (особливо зручні силіконові, оскільки їх не треба змащувати). Якщо у вас металеві формочки, змастіть їх маслом. Заповнюємо форми не до краю, а лише на 3/4 об'єму - тісто може трохи піднятися. Випікаємо печінкові мафіни в духовій шафі при температурі близько 200 градусів протягом 45 хвилин приблизно.
    До маффинам приготуємо вершковий або сметанний соус (вершки злегка приправимо часником, соком лимона, можна додати горіхів у вигляді пасти або рубаних). До маффинам добре подати фруктові соки, кава або чай.
    Зрозуміло, печінкові мафіни можна готувати не тільки з курячої печінки. Цілком підійде печінка інших домашніх птахів та тварин. Индюшиную печінку краще змішати навпіл з курячої, оскільки вона
    Мафіни з курячої печінки
    кілька горьковата і суховата. Свиняча печінка цілком придатна для мафінів, її можна використовувати в чистому вигляді або знову-таки змішувати з курячою. Яловичу або баранячу печінку краще попередньо вимочити в молоці з додаванням щіпки-двох соди, а потім промити.
    До складу тіста для печінкових мафінів також можуть входити варену картоплю (у вигляді пюре), протертий сир, тертий твердий сир, тертий гарбуз або цукіні. До таких ситним печінковим маффинам, особливо якщо вони з гарбузом і/або картоплею, не треба подавати гарнір, обмежитеся овочевими салатами, маринованими огірочками, оливками, каперсами (або вітчизняними різносолами). Увечері можна подати до маффинам келих хересу або іншого світлого міцного вина, келих еля.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Мафіни з сиром і шинкою
    Мафіни з сиром і шинкою
    Мафіни - це повітряні і легкі кексики, які чудово підійдуть для сніданку або просто перекусу на роботі. Варіантів їх створення з різними солодкими
    Лимонні мафіни
    Лимонні мафіни
    Лимонні мафіни - це, без сумніву, смачний десерт до чашки чаю в сімейному колі. Також вони можуть стати прекрасним перекусу на роботі чи навчанні.
    Мафіни з малиною
    Мафіни з малиною
    Якщо ви хочете порадувати себе і своїх близьких смачною і швидкої випічкою, то зробіть мафіни - маленькі кексики з начинкою. Варіацій їх приготування
    Мафіни з родзинками
    Мафіни з родзинками
    Якщо ви любите домашню випічку, тоді пропонуємо вам кілька цікавих рецептів створення мафінів з родзинками. Вони стануть прекрасним доповненням до
    Мафіни з чорною смородиною
    Мафіни з чорною смородиною
    Чорна смородина - безперечно корисна ягода, в якій міститься велика кількість вітаміну С. Її досить широко використовують в кулінарії. І сьогодні ми
    Мафіни з вишнею
    Мафіни з вишнею
    Мафіни - це дуже смачний десерт під кави, чай, компот, мате. Їх можна випікати з будь-якими начинками. І сьогодні ми хочемо запропонувати вам кілька