Лимонні мафіни
Лимонні мафіни - це смачне доповнення до чаю і зручний варіант перекусу, який можна взяти з собою на роботу або навчання. Ароматні лимонні кекси готуються легко і швидко, а головне - до них підходять багато смачні доповнення.
Інгредієнти:
Для мафінів:
борошно - 200 г;
цукор - 100 г;
яйця - 1 шт.;
рослинне масло - 75 мл;
лимонний мармелад - за смаком;
молоко - 150 мл;
ванільний екстракт - 1/2 ст. ложки.
Для цукрової глазурі:
цукрова пудра - 1 ст.;
лимонна цедра для прикраси;
лимонний сік - 4 ст. ложки.
Приготування
Перед тим, як приготувати лимонні мафіни, нагріваємо духовку до 190 градусів.
Цукор і борошно змішуємо і формуємо з сухої суміші «колодязь». В «колодязь» заливаємо збиті з маслом, ваніліном і молоком яйця і замішуємо тісто.
Форми для кексів змащуємо рослинним маслом і заповнюємо кексовим тестом. У центр кожного майбутнього кексу кладемо по шматочку лимонного мармеладу. Готуємо лимонний десерт 10-15 хвилин.
Поки кекси випікаються, займемося глазур'ю: цукрову пудру заливаємо лимонним соком і ставимо на плиту, чекаємо, поки маса загусне і стане однорідною і прибираємо з вогню.
Даємо випічці охолонути і поливаємо її цукровою глазур'ю. В якості прикраси, маленькі кексики можна посипати тертою лимонною цедрою. Мафіни з лимонною цедрою подаємо до чашки кави, чаю або компоту.
Сирно-лимонні мафіни можна їсти окремо, або доповнювати вершковим маслом і джемом.
Інгредієнти:
лимон - 1 шт.;
цукор - 2/3 ст.;
борошно - 2 ст.;
розпушувач - 2 ч. ложки;
сода - 1/4 ч. ложки;
сіль - 1/4 ч. ложки;
сир - 3/4 ст.;
яйця - 2 шт.;
вершкове масло - 8 ст. ложок;
ванільний екстракт - 1 ч. ложка;
мак - 2 ст. ложки.
Приготування
Починаємо приготування сирних мафінів з тіста: цукор, з допомогою блендера, подрібнюємо разом з лимонною цедрою. Додаємо в суміш просіяне борошно, розпушувач і соду, перемішуємо.
В окремій мисці змішуємо яйця, сир , ванільний екстракт, лимонний сік і топлене вершкове мало до однорідності. Якщо сир недостатньо жирний - розбавляємо його сметаною.
Рідкі інгредієнти з'єднуємо з сухою сумішшю і замішуємо кексовое тісто рівно до тих пір, поки маса не стане однорідною. Після цього додаємо в тісто мак.
Тісто викладаємо у змащені маслом форми, намагаючись заповнити їх на 2/3 після цього ставимо мафіни випікатися на 15-20 хвилин.
Остиглу випічку можна покрити шаром глазурі з попереднього рецепта, або просто посипати цукровою пудрою.
Простий рецепт лимонних мафінів
Інгредієнти:
Для мафінів:
Для цукрової глазурі:
Приготування
Перед тим, як приготувати лимонні мафіни, нагріваємо духовку до 190 градусів.
Цукор і борошно змішуємо і формуємо з сухої суміші «колодязь». В «колодязь» заливаємо збиті з маслом, ваніліном і молоком яйця і замішуємо тісто.
Форми для кексів змащуємо рослинним маслом і заповнюємо кексовим тестом. У центр кожного майбутнього кексу кладемо по шматочку лимонного мармеладу. Готуємо лимонний десерт 10-15 хвилин.
Поки кекси випікаються, займемося глазур'ю: цукрову пудру заливаємо лимонним соком і ставимо на плиту, чекаємо, поки маса загусне і стане однорідною і прибираємо з вогню.
Даємо випічці охолонути і поливаємо її цукровою глазур'ю. В якості прикраси, маленькі кексики можна посипати тертою лимонною цедрою. Мафіни з лимонною цедрою подаємо до чашки кави, чаю або компоту.
Сирно-лимонні мафіни з маком
Сирно-лимонні мафіни можна їсти окремо, або доповнювати вершковим маслом і джемом.
Інгредієнти:
Приготування
Починаємо приготування сирних мафінів з тіста: цукор, з допомогою блендера, подрібнюємо разом з лимонною цедрою. Додаємо в суміш просіяне борошно, розпушувач і соду, перемішуємо.
В окремій мисці змішуємо яйця, сир , ванільний екстракт, лимонний сік і топлене вершкове мало до однорідності. Якщо сир недостатньо жирний - розбавляємо його сметаною.
Рідкі інгредієнти з'єднуємо з сухою сумішшю і замішуємо кексовое тісто рівно до тих пір, поки маса не стане однорідною. Після цього додаємо в тісто мак.
Тісто викладаємо у змащені маслом форми, намагаючись заповнити їх на 2/3 після цього ставимо мафіни випікатися на 15-20 хвилин.
Остиглу випічку можна покрити шаром глазурі з попереднього рецепта, або просто посипати цукровою пудрою.
Рекомендуємо добрі рецепти
Мафіни з сиром і шинкою
Мафіни - це повітряні і легкі кексики, які чудово підійдуть для сніданку або просто перекусу на роботі. Варіантів їх створення з різними солодкими
Мафіни в мікрохвильовці
Мафіни - це легкі і повітряні порційні кексики. Сьогодні ми розберемося, як їх швидко і просто приготувати в мікрохвильовій печі, заощадивши час і
Мафіни з яблуками
Любите маленькі кекси, капкейки і маффіни? Радійте - це стаття якраз про них. Мафіни з яблуками - ніжний десерт, наповнений смачними фруктами. Хочете
Мафіни з кабачків
Мафіни - маленькі кексики, які бувають солодкі і несолодкі. Їх роблять з сиром, шоколадом, сиром, вишнями, чорницями, родзинками і т. д. Але сьогодні
Мафіни з малиною
Якщо ви хочете порадувати себе і своїх близьких смачною і швидкої випічкою, то зробіть мафіни - маленькі кексики з начинкою. Варіацій їх приготування
Мафіни з родзинками
Якщо ви любите домашню випічку, тоді пропонуємо вам кілька цікавих рецептів створення мафінів з родзинками. Вони стануть прекрасним доповненням до