Вернуться назад Распечатать

Лимонні мафіни

Лимонні мафіни
Лимонні мафіни - це смачне доповнення до чаю і зручний варіант перекусу, який можна взяти з собою на роботу або навчання. Ароматні лимонні кекси готуються легко і швидко, а головне - до них підходять багато смачні доповнення.

Простий рецепт лимонних мафінів


Інгредієнти:
Для мафінів:

  • борошно - 200 г;

  • цукор - 100 г;

  • яйця - 1 шт.;

  • рослинне масло - 75 мл;

  • лимонний мармелад - за смаком;

  • молоко - 150 мл;

  • ванільний екстракт - 1/2 ст. ложки.


  • Для цукрової глазурі:

  • цукрова пудра - 1 ст.;

  • лимонна цедра для прикраси;

  • лимонний сік - 4 ст. ложки.


  • Приготування
    Перед тим, як приготувати лимонні мафіни, нагріваємо духовку до 190 градусів.
    Цукор і борошно змішуємо і формуємо з сухої суміші «колодязь». В «колодязь» заливаємо збиті з маслом, ваніліном і молоком яйця і замішуємо тісто.
    Форми для кексів змащуємо рослинним маслом і заповнюємо кексовим тестом. У центр кожного майбутнього кексу кладемо по шматочку лимонного мармеладу. Готуємо лимонний десерт 10-15 хвилин.
    Поки кекси випікаються, займемося глазур'ю: цукрову пудру заливаємо лимонним соком і ставимо на плиту, чекаємо, поки маса загусне і стане однорідною і прибираємо з вогню.
    Даємо випічці охолонути і поливаємо її цукровою глазур'ю. В якості прикраси, маленькі кексики можна посипати тертою лимонною цедрою. Мафіни з лимонною цедрою подаємо до чашки кави, чаю або компоту.

    Сирно-лимонні мафіни з маком


    Сирно-лимонні мафіни можна їсти окремо, або доповнювати вершковим маслом і джемом.
    Інгредієнти:

  • лимон - 1 шт.;

  • цукор - 2/3 ст.;

  • борошно - 2 ст.;

  • розпушувач - 2 ч. ложки;

  • сода - 1/4 ч. ложки;

  • сіль - 1/4 ч. ложки;

  • сир - 3/4 ст.;

  • яйця - 2 шт.;

  • вершкове масло - 8 ст. ложок;

  • ванільний екстракт - 1 ч. ложка;

  • мак - 2 ст. ложки.


  • Приготування
    Починаємо приготування сирних мафінів з тіста: цукор, з допомогою блендера, подрібнюємо разом з лимонною цедрою. Додаємо в суміш просіяне борошно, розпушувач і соду, перемішуємо.
    В окремій мисці змішуємо яйця, сир ,
    Лимонні мафіни
    ванільний екстракт, лимонний сік і топлене вершкове мало до однорідності. Якщо сир недостатньо жирний - розбавляємо його сметаною.
    Рідкі інгредієнти з'єднуємо з сухою сумішшю і замішуємо кексовое тісто рівно до тих пір, поки маса не стане однорідною. Після цього додаємо в тісто мак.
    Тісто викладаємо у змащені маслом форми, намагаючись заповнити їх на 2/3 після цього ставимо мафіни випікатися на 15-20 хвилин.
    Остиглу випічку можна покрити шаром глазурі з попереднього рецепта, або просто посипати цукровою пудрою.