Мафіни – кексоподобные випечені вироби з начинкою, спочатку англійського походження, можуть бути солодкими або несолодкими. До складу тесту може входити кукурудзяна мука, для начинки використовуються самі різні продукти. Звичайно мафіни випікають в першій половині дня, подають до сніданку або ланчу.
Відомі два типи рецептів мафінів: англійські (з дріжджовим тістом) і американські (з тестом на соді). Думається, в домашніх умовах, якщо ви готуєте, наприклад, для сім'ї, простіше і швидше реалізувати американські варіанти. Бездріжджове тісто краще всього готувати на кефірі або можна використовувати інші кисломолочні напої.
Мафіни з куркою, сиром і грибами – рецепт
Інгредієнти: філе з курячої грудинки або стегон – 500 г; сир твердий – 200 г; гриби – 200 г; джин, віскі або горілка – 1 ст. ложка; кефір – 1 склянка; сода – 1 щіпка; яйце куряче – 2 шт.; борошно пшеничне в суміші з кукурудзяного – близько 1 склянки; спеції (суміш каррі, наприклад); зелень (петрушка, кінза); масло вершкове топлене або курячий жир. Приготування Начинка. М'ясо і гриби пропускаємо через м'ясорубку з великою насадкою або можете подрібнити ножем вручну. Сир тремо на тертці. Зелень дрібно рубаємо. Трохи присаливаем і перемішуємо.
В іншій мисці замішуємо тісто: кефір, джин + яйця + просеянная борошно, спеції і сода. Перемішуємо міксером або збиваємо виделкою.
Починаємо прогрівати духова шафа. З'єднуємо начинку і тісто.
Звичайно ж, нам потрібні форми (дуже зручні силіконові). Змащуємо форми маслом або жиром, заповнюємо їх тестом на 3/4 глибини. Поміщаємо форми в духовку і випікаємо курячі мафіни з сиром і грибами протягом близько 40 хвилин. Готові маффіни витягуємо з форм хвилин через 5-10 хвилин після того, як вийняли з духовки.
Такі ситні несолодкі виробу добре подати з курячим бульйоном.
Курячі мафіни з сиром
Інгредієнти: борошно пшеничне в суміші з ячмінної – 1 склянка; яйце – 2 шт.; кефір – 1 склянка; сода – 1 щіпка; м'ясо куряче – 300 г; спеції мелені; сіль – 1 щіпка; сир – 150 р. Приготування З м'яса робимо фарш. Змішуємо всі інгредієнти крім сиру в робочій мисці (краще міксером). Заповнюємо форми тістом і поміщаємо в розігріту духовку. Випікаємо близько 40 хвилин. Гарячі мафіни присипаємо тертим сиром і залишаємо в остигає духовці ще на 5 хвилин. Подаємо гарячими або теплими, запиваємо апельсиновим соком, розведеним навпіл з водою.