Індичка з грибами у вершковому соусі
Всім уважно стежить за своїм харчуванням настійно рекомендуємо включити в свій раціон біле м'ясо, що містить мінімум жирів. Альтернативою приїлася курятині може стати індичка, з помітно більш щільною і волокнистої м'якоттю, яка виступає відмінною заміною червоного м'яса. У рецептах нижче ми будемо готувати індичку з грибами у вершковому соусі.
У даному рецепті вершковою основою будуть виступати не самі вершки, а сметана. Плюсів у подібної заміни безліч: починаючи з приємної кислинки в смаку і закінчуючи жирністю, яка широко варіює.
Інгредієнти:
печериці - 260 г;
ріпчаста цибуля - 115 г;
індичка варена - 190 г;
щіпка мускату;
курячий бульйон - 115 мл;
сметана - 265 мл;
гілочка чебрецю.
Приготування
Почніть з приготування стандартної цибульно-грибний засмажки, делающейся на розтопленому маслі. Коли вся грибна волога випарується, покладіть на сковороду вже готову, відварну, розібрану на волокна індичку, і залийте все бульйоном. Покладіть чебрець і мускат, не забудьте про сіль. Тушкуйте м'ясо в бульйоні не більше пари-трійки хвилин, потім зніміть сковороду з вогню і змішати її вміст із сметаною. Індичка, тушкована з грибами у вершковому соусі готова, якщо ви хочете зробити фінальний соус гущі, то посипте інгредієнти пучкою борошна, а якщо консистенція вас влаштовує, то подавайте птицю з грибами з макаронами і гарнірами з круп.
У цьому рецепті на пару зі звичною індичкою і грибами буде готуватися один незвичайний компонент – артишоки . Якщо можливості купити артишоки немає, то замініть їх консервованим солодким перцем.
Інгредієнти:
індичка - 290 г;
шалот - 55 г;
вершкове масло - 35 г;
часник - 2 зубки;
мікс лісових грибів - 135 г;
гілочка чебрецю;
курячий бульйон - 415 мл;
сухе біле вино - 115 мл;
вершки - 115 мл;
артишок (серцевини) - 255 р.
Приготування
Невеликий шматок філе індички розділіть на пластини. Кожну з них посоліть і відправте обсмажуватися на сильно розігрітій олії. Через пару хвилин зменшіть жар, а птицю перекладіть на тарілку. На тій же сковороді спасеруйте шалот, покладіть до нього часник, влийте білого сухого і дайте йому випаруватися наполовину. Розведіть все вершками, додайте серцевини артишоку, а потім залиште всі повторно увариться, знову ж таки, приблизно наполовину. Поверніть у посуд індичку і дайте шматочках дійти до готовності. Грудка індички у вершковому соусі з грибами – прекрасна компанія пасти або навіть скибочці хліба.
Філе індички з грибами у вершковому соусі
У даному рецепті вершковою основою будуть виступати не самі вершки, а сметана. Плюсів у подібної заміни безліч: починаючи з приємної кислинки в смаку і закінчуючи жирністю, яка широко варіює.
Інгредієнти:
Приготування
Почніть з приготування стандартної цибульно-грибний засмажки, делающейся на розтопленому маслі. Коли вся грибна волога випарується, покладіть на сковороду вже готову, відварну, розібрану на волокна індичку, і залийте все бульйоном. Покладіть чебрець і мускат, не забудьте про сіль. Тушкуйте м'ясо в бульйоні не більше пари-трійки хвилин, потім зніміть сковороду з вогню і змішати її вміст із сметаною. Індичка, тушкована з грибами у вершковому соусі готова, якщо ви хочете зробити фінальний соус гущі, то посипте інгредієнти пучкою борошна, а якщо консистенція вас влаштовує, то подавайте птицю з грибами з макаронами і гарнірами з круп.
Рецепт індички з грибами у вершковому соусі
У цьому рецепті на пару зі звичною індичкою і грибами буде готуватися один незвичайний компонент – артишоки . Якщо можливості купити артишоки немає, то замініть їх консервованим солодким перцем.
Інгредієнти:
Приготування
Невеликий шматок філе індички розділіть на пластини. Кожну з них посоліть і відправте обсмажуватися на сильно розігрітій олії. Через пару хвилин зменшіть жар, а птицю перекладіть на тарілку. На тій же сковороді спасеруйте шалот, покладіть до нього часник, влийте білого сухого і дайте йому випаруватися наполовину. Розведіть все вершками, додайте серцевини артишоку, а потім залиште всі повторно увариться, знову ж таки, приблизно наполовину. Поверніть у посуд індичку і дайте шматочках дійти до готовності. Грудка індички у вершковому соусі з грибами – прекрасна компанія пасти або навіть скибочці хліба.
Рекомендуємо добрі рецепти
Індичка, тушкована в сметані
Якщо індиче м'ясо довго мучити в вершковому соусі - страва виходить чудово ніжним, м'яким і, безсумнівно, кожному сподобається. Далі запропонуємо
Куряча грудка в сметанному соусі на сковороді
Ідеальним доповненням до улюбленого гарніру стане ніжна куряча грудка, тушкована в сметанному соусі. Ця страва чудово урізноманітнює домашній обід, а
Свинина у вершковому соусі з грибами
Свинина, приготована за поданими далі рецептами, виходить особливо смачною, ніжною і чудово ароматною. Пропонуємо урізноманітнити обід, доповнивши
Спагеті з грибами у вершковому соусі
Завдяки своїй простоті приготування паста стала досить популярною стравою у багатьох країнах. Сьогодні її готують в різних варіаціях і про одного,
Курка з печерицями у вершковому соусі
Одним з найбільш вдалих кулінарних поєднань є курка з грибами. Існує неймовірне безліч страв на основі цього ідеального дуету. Пропонуємо рецепти,
Індичка у вершковому соусі
М'ясо індички є корисним і дієтичним. І зараз ми поділимося з вами цікавими рецептами створення індички у вершковому соусі. Таке вишукане блюдо