Всім уважно стежить за своїм харчуванням настійно рекомендуємо включити в свій раціон біле м'ясо, що містить мінімум жирів. Альтернативою приїлася курятині може стати індичка, з помітно більш щільною і волокнистої м'якоттю, яка виступає відмінною заміною червоного м'яса. У рецептах нижче ми будемо готувати індичку з грибами у вершковому соусі.
Філе індички з грибами у вершковому соусі
У даному рецепті вершковою основою будуть виступати не самі вершки, а сметана. Плюсів у подібної заміни безліч: починаючи з приємної кислинки в смаку і закінчуючи жирністю, яка широко варіює.
Інгредієнти: печериці - 260 г; ріпчаста цибуля - 115 г; індичка варена - 190 г; щіпка мускату; курячий бульйон - 115 мл; сметана - 265 мл; гілочка чебрецю. Приготування Почніть з приготування стандартної цибульно-грибний засмажки, делающейся на розтопленому маслі. Коли вся грибна волога випарується, покладіть на сковороду вже готову, відварну, розібрану на волокна індичку, і залийте все бульйоном. Покладіть чебрець і мускат, не забудьте про сіль. Тушкуйте м'ясо в бульйоні не більше пари-трійки хвилин, потім зніміть сковороду з вогню і змішати її вміст із сметаною. Індичка, тушкована з грибами у вершковому соусі готова, якщо ви хочете зробити фінальний соус гущі, то посипте інгредієнти пучкою борошна, а якщо консистенція вас влаштовує, то подавайте птицю з грибами з макаронами і гарнірами з круп.
Рецепт індички з грибами у вершковому соусі
У цьому рецепті на пару зі звичною індичкою і грибами буде готуватися один незвичайний компонент – артишоки . Якщо можливості купити артишоки немає, то замініть їх консервованим солодким перцем.
Інгредієнти: індичка - 290 г; шалот - 55 г; вершкове масло - 35 г; часник - 2 зубки; мікс лісових грибів - 135 г; гілочка чебрецю; курячий бульйон - 415 мл; сухе біле вино - 115 мл; вершки - 115 мл; артишок (серцевини) - 255 р. Приготування Невеликий шматок філе індички розділіть на пластини. Кожну з них посоліть і відправте обсмажуватися на сильно розігрітій олії. Через пару хвилин зменшіть жар, а птицю перекладіть на тарілку. На тій же сковороді спасеруйте шалот, покладіть до нього часник, влийте білого сухого і дайте йому випаруватися наполовину. Розведіть все вершками, додайте серцевини артишоку, а потім залиште всі повторно увариться, знову ж таки, приблизно наполовину. Поверніть у посуд індичку і дайте шматочках дійти до готовності. Грудка індички у вершковому соусі з грибами – прекрасна компанія пасти або навіть скибочці хліба.