Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Шинка з свинини в домашніх умовах

Шинка з свинини в домашніх умовах

28-04-2016, 20:23
513
Шинка з свинини в домашніх умовах
Віддавати перевагу домашні продукти купівельними у наш час абсолютно нормально, оскільки склад останніх нерідко рясніє компонентами не дуже корисними для нашого здоров'я, але корисними для збільшення терміну зберігання продукту. Якщо ви намагаєтеся ввести в свій раціон максимум натуральної продукції, то цей рецепт шинки з свинини в домашніх умовах буде як не можна до речі.

Рецепт домашньої шинки з свинини


Підсумкова вартість домашньої шинки з свинини мало відрізняється від вже готового продукту, смаком вони теж дуже схожі, а сам процес варіння дуже простий, хоч і займає тривалий час.
Інгредієнти:

  • свинина (окіст) - 17 кг;

  • сіль - 115 г;

  • гострий перець - 1 шт.;

  • горошини перцю - 7 шт.;

  • бутони гвоздики - 2 шт.;

  • лист лавра.


  • Приготування
    Використання м'яса з жирком в рецепті дозволяє зберегти апетитний колір готового продукту і його соковитість. Не варто брати вирізку, м'якуш та інші «пісні» шматки, оскільки весь час буде витрачено даремно – готова шинка буде володіти смаком і кольором простого вареного м'яса.
    Почніть з приготування простого розсолу, в ньому наш шматок буде маринуватися, а потім і варитися. Сіль залийте літром води, додати гострий перець, перець горошком, гвоздику і лавр. Залиште маринад для шинки з свинини закипіти, зніміть з вогню і повністю остудіть. З допомогою шприца введіть в шматок як можна більший обсяг маринаду, глибоко і по всій товщині. Після, м'ясо залиште в холоді на три доби, час від часу перевертаючи.
    Промаринований шматок оберніть плівкою або перев'яжіть ниткою, щоб під час варіння він зберіг акуратну форму. Залишився розсіл влийте в каструлю і з'єднайте з водою. Дайте рідини дійти до 80 градусів і покладіть на неї шматок шинки. Температура тут вкрай важлива, оскільки, якщо вона підніметься вище 80-85 то м'ясо вийде просто відварною, а не таким ніжним і приємним кольором, як те, що ми бачимо в магазині.
    Вариться шматок близько 2 годин, після чого його охолоджують повністю звільняють від ниток і нарізають.

    Шинка з свинини в ветчиннице – рецепт


    Ветчинница – нехитрий пристрій, що представляє собою нержавіючий циліндр з пружинами, що надає шматку м'яса необхідну форму. З її допомогою дуже зручно готувати порізану шинку, якої ми приділимо увагу далі.
    Інгредієнти:

  • свинина - 14 кг;

  • часник - 3 зубки;

  • щіпка мускату;

  • колотий лід - 1 ст.;

  • желатин - 5 р.


  • Приготування
    Попередньо свинину наріжте досить великими шматками. Змішайте м'ясо з пучкою солі і мускатом, додайте пюрированный часник, желатин, а потім і колотий лід. Останній забезпечить соковитість м'яса. Надішліть все в холодильник на 3 години. По закінченні часу викладіть м'ясо в рукав, зав'яжіть обидва його краї, а потім покладіть в ветчинницу. Добре затягніть всі пружини, надаючи м'яса форму. Далі можна піти двома шляхами: запекти м'ясо в деко з водою близько півтора годин при 180 або відварити пару годин на слабкому вогні (не більше 80 градусів).
    Рубана шинка з свинини в домашніх умовах потім охолоджується протягом не менше 5 годин, а лише після витягується з форми.

    Домашня шинка зі свинини швидкого приготування


    Інгредієнти:

  • свинина - 16 кг;

  • сіль - 75 г;
  • Шинка з свинини в домашніх умовах

  • коріандр - 1 ст. ложка;

  • сушений майоран - 2 ст. ложки;

  • листя лавра - 2 шт.;

  • чорний перець (горошок) - 3-4 шт.;

  • часник - 4 зубки.


  • Приготування
    За ніч до того, як приготувати домашню шинку з свинини, натріть шматок парою столових ложок солі і залиште в холоді. По закінченні часу м'ясо перев'яжіть і залиште варитися в маринаді з решти солі, майорану, лавра, перцю і часнику. Після закінчення 40 хвилин, м'ясо знімають з вогню і залишають в розсолі до його остигання, після чого шматок виймають і кладуть у холодильник.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Свинина в цибулинні в домашніх умовах
    Свинина в цибулинні в домашніх умовах
    Дуже популярними стали усілякі рецепти м'яса в цибулинні. Не будемо відставати від перебігу та запропонуємо свої версії чудового страви. Далі
    Тамбовський окіст
    Тамбовський окіст
    Тамбовський окіст на манер — це варено-копчене м'ясо, але так як коптилен у більшості з нас немає, доведеться обійтися простим запіканням, але не
    Як приготувати буженину в духовці у фользі?
    Як приготувати буженину в духовці у фользі?
    «Цвяхом» святкового застілля пропонуємо зробити чудову буженину, яку можна приготувати за запропонованими далі рецептами. Це неймовірне блюдо сміливо
    Буженина в мультиварці у фользі - рецепти
    Буженина в мультиварці у фользі - рецепти
    Представляємо рецепти неймовірного страви, яке ефектно прикрасить святковий стіл. Буженину можна подати гарячої або, як передбачає традиційний
    Буженина з свинини в домашніх умовах
    Буженина з свинини в домашніх умовах
    Приготування домашніх м'ясних делікатесів - справа зовсім не клопітка, хоча і не швидке. Приготувавши буженину з свинини за запропонованими далі
    Як приготувати гуляш зі свинини з підливкою?
    Як приготувати гуляш зі свинини з підливкою?
    Смачний і досить простий рецепт гуляшу представлений у цій статті. В даному блюді особливе значення має пікантна підлива, яка з'являється в процесі