Тамбовський окіст

Тамбовський окіст в домашніх умовах — рецепт
Хоч такий окіст і не буде пахнути димком, як заводський (між іншим, за рахунок додавання рідкого диму), але він все одно буде дуже смачним і ароматним, причому цей смак і аромат ви зможете варіювати на свій розсуд.
Інгредієнти:
Приготування
В ступі розітріть пару столових ложок солі з половиною столової ложки перцю горошком, ягодами ялівцю і лавром. Змішайте спеції з хріном і розведіть літром гарячої води. Залиште розсіл охолодитися. Зачистивши окіст, зробіть в ньому кілька глибоких надрізів, кожен з яких помістіть по зубчику часнику. Опустіть окіст в розсіл (вода повинна покривати його, при необхідності її можна підлити) і накрийте плівкою, після чого залиште в холоді на всю ніч. Просолившийся окіст обсушіть, оберніть пергаментом і подвійним листом фольги. В рамках цього рецепту приготування тамбовського окосту запікати м'ясо необхідно спершу при 220 градусах 20 хвилин, потім ще півтори години при 180 градусах і в фіналі, вже знявши фольгу з папером, 15 хвилин на верхньому рівні до зарум'янювання.
Як приготувати тамбовський окіст за Гостом — рецепт
В домашніх умовах можна навіть дотримуватися рецептури виробничого окосту. Деякі з етапів приготування доведеться пропустити за рахунок відсутності спеціального виробничого устаткування, але навіть варіння при вірній температурі в звичайній каструлі дозволить отримати гідний продукт на виході.
Інгредієнти:
Приготування
Приготуйте розчин нитритной солі в теплій воді з цукром. Приблизно чвертю отриманого розсолу наспринцуйте м'ясо, а залишком залийте шматок. Залиште свинину промаринуватися в прохолоді на дві доби, по закінченні часу рідину злийте і дайте м'ясу відлежатися ще 3 дні. Далі окіст промийте і обсушіть, при бажанні перев'яжіть його, щоб забезпечити бажану форму і надішліть варитися при 80 градусах на 70 хвилин. Готове м'ясо обдайте холодною водою, щоб зупинити процес приготування, а потім фінально і повністю остудіть його перед нарізкою.
Рецепт окосту по-тамбовски в домашніх умовах
Щоб готовий домашній продукт не втратив своєї соковитості, обов'язково підбирайте правильний шматок м'яса. Хороший окіст вийде з шматочка з жирком хоча б з однією із сторін. Жир розплавиться під дією жару духовки і залишить шматок максимально соковитим.
Інгредієнти:

Приготування
Зачистивши окіст і ополоснувши його, натріть м'ясо сіллю і нашпигуйте розчавленим часником з листочками лавра. По всій поверхні натріть окіст аджикою. Залиште шматок промаринуватися на всю ніч, а потім відваріть його близько двох годин, не забуваючи знімати сміття з поверхні. Варений окіст помістіть в духову шафу (190 градусів на 40 хвилин. Після запікання і доведення до повної готовності, остудіть м'ясо і лише після приступайте до нарізці і дегустації.
Рекомендуємо добрі рецепти

Запечена яловичина
Плюси запеченої яловичини - її можна мучити довго, до особливої м'якості. А, як урізноманітнити блюдо особливими ароматними компонентами розповімо

Свинячий окіст, запечений в духовці у фользі
Якщо у вас з'явилося бажання вразити гостей незвичайним блюдом за святковим столом, то неодмінно скористайтеся нашими рекомендаціями. Пропонуємо

Засолювання сала в домашніх умовах
Вважається, що засолювання сала - це складний процес, який не кожній жінці під силу. Однак, вивчивши докладні рецепти, наведені далі у вас вийде

Буженина з свинини в домашніх умовах
Приготування домашніх м'ясних делікатесів - справа зовсім не клопітка, хоча і не швидке. Приготувавши буженину з свинини за запропонованими далі

Свинячий окіст в духовці
Свинячий окіст, запечений в духовці, здатний стати основною прикрасою столу. Головне - правильно його приготувати. Для того щоб ви порадували сім'ю

Хамон - рецепт в домашніх умовах
Хамон - національне блюдо Іспанії, що представляє собою величезний шматок сировяленной свинини. Іспанці пишаються своїм делікатесом, який туристи