Пісні деруни з картоплі
Ви знали, що класичні деруни з картоплі насправді і є пісними? Так-так, в їх рецепті використовуються спеціальні і дуже крохмалисті сорти картоплі, які при обсмажуванні у вигляді драника здатні чудово утримувати форму навіть без яйця. Якщо крохмалисті сорти знайти не вдається, то до складу окремо можна підсипати крохмаль або борошно.
Ми не будемо в подробицях описувати рецепт звичайних драніков, надто вже він простий, щоб потребувати окремих поясненнях: натерли картопля, приправили і можна смажити. Якщо ж ваш картопля містить мало крохмалю, а ви хочете приготувати ніжні деруни, наповнивши їх смаком, то зупинитеся на цьому рецепті.
Інгредієнти:
картопля - 530 г;
ріпчаста цибуля - 115 г;
борошно - 45 г;
розпушувач - 1 ч. ложка;
жменя зелені петрушки.
Приготування
Очищені картопляні бульби натріть на крупній тертці разом з цибулею. Приправте овочі сіллю і залиште на 5 хвилин. Тепер викладіть все на друшляк і добре відіжміть надлишки рідини. Змішайте решту сухі компоненти і всипте їх до картоплі з цибулею. Перемішавши, додайте нарізану зелень. Обсмажуйте деруни бажаного розміру в розігрітому маслі до хрусткої скоринки.
Деруни прийнято обсмажувати з великою кількістю масла, так вони виходять максимально рум'яними і хрусткими. Але якщо ви належите до числа тих, хто не любить жирну їжу, запікайте картопляні оладки у духовці.
Інгредієнти:
картопля - 470 г;
морква - 145 г;
гриби - 85 м;
орегано - 2 гілочки;
борошно - 35 р.
Приготування
Натріть овочі з грибами і приправте їх пучкою солі. Через пару хвилин ви побачите, як суміш почне пускати сік, залиште її ще на пару-трійку хвилин, а потім дуже ретельно відіжміть. Змішайте овочі з зеленню орегано і борошном, а добре розмішавши, розділіть на порції і розкатати кожну кулю. Готові кульки розплющить долонею і поставте запікатися в духовій шафі на півгодини при 180. Приблизно в середині приготування переверніть котлетки на іншу сторону.
Ще одним сполучною інгредієнтом, крім борошна в рецепті пісних драніков може стати манна крупа, правда в такому рецепті приготування займе трохи більше часу із-за того, що крупі потрібен час для набухання.
Інгредієнти:
манна крупа - 20 г;
вода - 80 мл;
ріпчаста цибуля - 75 г;
картопля - 680 р.
Приготування
Манку залийте гарячою водою і залиште хвилин на 10. Готова суміш повинна вийде в'язкою. Картоплю і цибулю натріть і приправте сіллю, а через кілька хвилин гарненько відіжміть. Змішайте всі з нахабною манкою і сформуйте з суміші невеликі котлетки. Кожну з них потім підрум'яньте у великій кількості масла і викладіть на серветки, щоб прибрати надлишки жиру перед дегустацією.
Оскільки кабачок і без того досить соковитий, для того, щоб деруни не розпалися, його необхідно потримати з сіллю трохи довше, а потім як можна більш ретельно віджати. В результаті змішування картоплі та кабачків, виходять соковиті і м'які деруни.
Інгредієнти:
кабачок - 180 г;
картопля - 470 г;
ріпчаста цибуля - 55 г;
крохмаль - 35 г;
борошно - 60 р.
Приготування
Натріть овочі разом і приправте дрібкою солі, яка допоможе витягнути зайву вологу. Перекладіть суміш на друшляк і добре відіжміть. Потім з'єднайте овочеву суміш з крохмалем і борошном, добре вимісіть, стежачи за тим, щоб не утворилися грудочки, після чого обсмажте порції отриманої маси у великій кількості олії.
Рецепт пісних драніков з картоплі з цибулею
Ми не будемо в подробицях описувати рецепт звичайних драніков, надто вже він простий, щоб потребувати окремих поясненнях: натерли картопля, приправили і можна смажити. Якщо ж ваш картопля містить мало крохмалю, а ви хочете приготувати ніжні деруни, наповнивши їх смаком, то зупинитеся на цьому рецепті.
Інгредієнти:
Приготування
Очищені картопляні бульби натріть на крупній тертці разом з цибулею. Приправте овочі сіллю і залиште на 5 хвилин. Тепер викладіть все на друшляк і добре відіжміть надлишки рідини. Змішайте решту сухі компоненти і всипте їх до картоплі з цибулею. Перемішавши, додайте нарізану зелень. Обсмажуйте деруни бажаного розміру в розігрітому маслі до хрусткої скоринки.
Пісні деруни з картоплі з грибами
Деруни прийнято обсмажувати з великою кількістю масла, так вони виходять максимально рум'яними і хрусткими. Але якщо ви належите до числа тих, хто не любить жирну їжу, запікайте картопляні оладки у духовці.
Інгредієнти:
Приготування
Натріть овочі з грибами і приправте їх пучкою солі. Через пару хвилин ви побачите, як суміш почне пускати сік, залиште її ще на пару-трійку хвилин, а потім дуже ретельно відіжміть. Змішайте овочі з зеленню орегано і борошном, а добре розмішавши, розділіть на порції і розкатати кожну кулю. Готові кульки розплющить долонею і поставте запікатися в духовій шафі на півгодини при 180. Приблизно в середині приготування переверніть котлетки на іншу сторону.
Як приготувати пісні деруни з картоплі без яєць?
Ще одним сполучною інгредієнтом, крім борошна в рецепті пісних драніков може стати манна крупа, правда в такому рецепті приготування займе трохи більше часу із-за того, що крупі потрібен час для набухання.
Інгредієнти:
Приготування
Манку залийте гарячою водою і залиште хвилин на 10. Готова суміш повинна вийде в'язкою. Картоплю і цибулю натріть і приправте сіллю, а через кілька хвилин гарненько відіжміть. Змішайте всі з нахабною манкою і сформуйте з суміші невеликі котлетки. Кожну з них потім підрум'яньте у великій кількості масла і викладіть на серветки, щоб прибрати надлишки жиру перед дегустацією.
Пісні деруни з картоплі з кабачком
Оскільки кабачок і без того досить соковитий, для того, щоб деруни не розпалися, його необхідно потримати з сіллю трохи довше, а потім як можна більш ретельно віджати. В результаті змішування картоплі та кабачків, виходять соковиті і м'які деруни.
Інгредієнти:
Приготування
Натріть овочі разом і приправте дрібкою солі, яка допоможе витягнути зайву вологу. Перекладіть суміш на друшляк і добре відіжміть. Потім з'єднайте овочеву суміш з крохмалем і борошном, добре вимісіть, стежачи за тим, щоб не утворилися грудочки, після чого обсмажте порції отриманої маси у великій кількості олії.
Рекомендуємо добрі рецепти
Деруни без борошна
Деруни - це чудове блюдо, яке відмінно підійде для швидкого і дуже ситного перекусу. Варіантів їх приготування безліч, про одному з них поговоримо
Картопляні деруни – класичний рецепт
Класичний рецепт дерунів неймовірно мінімалістичний. Всього два простих компонента - картоплю і цибулю - і на вашому столі красується відмінна
Смачні деруни
Звичайний рецепт дерунів неймовірно простий і мінімалістичний, з ним напевно здатний кожен кулінар впоратися. Але ми пропонуємо урізноманітнити цю
Пісні деруни – рецепт
Деруни - відмінний варіант живильного страви до сніданку або полуденка. І навіть якщо ви дотримуєтеся релігійний піст або просто дотримуєтеся
Деруни з ковбасою
Деруни - це просте білоруське блюдо, яке готується з картоплі. А ми вирішили трошки урізноманітнити цю страву і додати до нього ковбаси. Вийде ситно
Деруни з фаршем
Деруни - це популярне блюдо, яке з'явилося в білоруській кухні, але вже давно відоме по всьому світу. Їх можна робити з різними начинками і подавати