Картопляні деруни – класичний рецепт
Деруни можна сміливо назвати ідеальним сніданком вихідного дня, в рамках якого хрусткі оладки з сирої картоплі можна подавати зі сметаною або йогуртом, доповнювати беконом, яйця пашот, цибулею або свіжим салатом – універсальна картопляна основа поєднується з чим завгодно. Нижче ми розглянемо класичний рецепт картопляних драніков з кухонь різних народів.
Для класичних білоруських дерунів не знадобиться нічого, крім якісного і крохмалистої картоплі і невеликої цибулини. Подібна база зустрічається і в багатьох варіаціях, але якщо ви віддаєте перевагу автентичний рецепт, то краще зупинитися на мінімалізмі.
Натріть пару великих крохмалистих картопляних бульб. Слідом натріть і цибулину. Приправте суміш щедрою пучкою солі. Розжаримо чавунну сковороду і розтопіть на ній шматочок сала. Обсмажуйте деруни в киплячому жиру до рум'яної скоринки. Подавати деруни слід відразу, разом зі сметаною або залишилися на сковороді шкварками.
Додати яйця і борошно до тертому картоплі прийнято і в єврейській кухні, оскільки деруни вважають традиційною стравою до Хануку. Причина тому проста – недостатньо крахмалистый картопля погано тримає форму, а яйце і борошно виступають ідеальними сполучними агентами. Тому, якщо ви не впевнені в якості використовуваних бульб, беріть на замітку цей рецепт.
Інгредієнти:
картопля - 540 г;
ріпчаста цибуля - 115 г;
яйця - 4 шт.;
борошно - 55 р.
Приготування
Процедура приготування класичних картопляних драніков за єврейським рецептом аналогічна: очистіть картопляні бульби і дрібно натріть їх. Також натріть і ріпчасту цибулю. Змішайте інгредієнти разом, щедро посоліть і приправте чорним перцем. Вбийте до картоплі яйце і всипте борошно. Замісіть однорідну масу і обсмажуйте її в розігрітому рослинному маслі до зарум'янювання.
Для того, щоб деруни вийшли як можна більш хрусткими і світлими, переконайтеся, що добре віджати з них зайву вологу і додали трохи лимонної кислоти, щоб картопля не темнів.
Інгредієнти:
картопля - 740 г;
ріпчаста цибуля - 45 г;
яєчні білки - 3 шт.;
борошно - 45 г;
сік лимона - 25 мл
Приготування
Дрібно натріть очищену картоплю разом з цибулею. Відіжміть зайву вологу і посоліть овочі. Додайте яєчні білки і борошно, влийте сік лимона і ретельно перемішайте всі складові разом. Розігрійте близько 2-3 см рослинного масла в сковороді і обсмажте картопляні деруни до вираженого золотистого кольору.
Інгредієнти:
картопля - 12 кг;
ріпчаста цибуля - 115 г;
яйця - 2 шт.;
борошно - 45 г;
часник - 3 зубки.
Приготування
Натріть очищені бульби на дрібній тертці. Цибулю подрібніть або натріть також як і картоплю. Відіжміть суміш з овочів і приправте всі хорошою пучкою солі. Слідом відправте яйця, пюрированные зубки часнику і всипте борошно. Перемішайте всі компоненти разом і розкладіть порції картопляної суміші з пергаменту. Випікайте при 180 градусах 25-30 хвилин.
Інгредієнти:
корінь селери - 65 г;
картопля - 135 г;
часник - 1 зубок;
ріпчаста цибуля - 115 г;
борошно - 65 г;
яйце - 1 шт.
Приготування
Разом з сирим очищеним картоплею натріть корінь селери і цибулю. Змішавши овочі, посоліть їх, всипте борошно і вбийте одне яйце. Ретельно перемішайте компоненти разом. Обсмажуйте деруни до золотистого кольору у великій кількості рослинного масла.
Деруни – класичний рецепт
Для класичних білоруських дерунів не знадобиться нічого, крім якісного і крохмалистої картоплі і невеликої цибулини. Подібна база зустрічається і в багатьох варіаціях, але якщо ви віддаєте перевагу автентичний рецепт, то краще зупинитися на мінімалізмі.
Натріть пару великих крохмалистих картопляних бульб. Слідом натріть і цибулину. Приправте суміш щедрою пучкою солі. Розжаримо чавунну сковороду і розтопіть на ній шматочок сала. Обсмажуйте деруни в киплячому жиру до рум'яної скоринки. Подавати деруни слід відразу, разом зі сметаною або залишилися на сковороді шкварками.
Класичні деруни з картоплі – рецепт
Додати яйця і борошно до тертому картоплі прийнято і в єврейській кухні, оскільки деруни вважають традиційною стравою до Хануку. Причина тому проста – недостатньо крахмалистый картопля погано тримає форму, а яйце і борошно виступають ідеальними сполучними агентами. Тому, якщо ви не впевнені в якості використовуваних бульб, беріть на замітку цей рецепт.
Інгредієнти:
Приготування
Процедура приготування класичних картопляних драніков за єврейським рецептом аналогічна: очистіть картопляні бульби і дрібно натріть їх. Також натріть і ріпчасту цибулю. Змішайте інгредієнти разом, щедро посоліть і приправте чорним перцем. Вбийте до картоплі яйце і всипте борошно. Замісіть однорідну масу і обсмажуйте її в розігрітому рослинному маслі до зарум'янювання.
Як приготувати хрусткі деруни з картоплі - рецепт
Для того, щоб деруни вийшли як можна більш хрусткими і світлими, переконайтеся, що добре віджати з них зайву вологу і додали трохи лимонної кислоти, щоб картопля не темнів.
Інгредієнти:
Приготування
Дрібно натріть очищену картоплю разом з цибулею. Відіжміть зайву вологу і посоліть овочі. Додайте яєчні білки і борошно, влийте сік лимона і ретельно перемішайте всі складові разом. Розігрійте близько 2-3 см рослинного масла в сковороді і обсмажте картопляні деруни до вираженого золотистого кольору.
Як правильно приготувати деруни з картоплі в духовці?
Інгредієнти:
Приготування
Натріть очищені бульби на дрібній тертці. Цибулю подрібніть або натріть також як і картоплю. Відіжміть суміш з овочів і приправте всі хорошою пучкою солі. Слідом відправте яйця, пюрированные зубки часнику і всипте борошно. Перемішайте всі компоненти разом і розкладіть порції картопляної суміші з пергаменту. Випікайте при 180 градусах 25-30 хвилин.
Класичні деруни з картоплі з селерою
Інгредієнти:
Приготування
Разом з сирим очищеним картоплею натріть корінь селери і цибулю. Змішавши овочі, посоліть їх, всипте борошно і вбийте одне яйце. Ретельно перемішайте компоненти разом. Обсмажуйте деруни до золотистого кольору у великій кількості рослинного масла.
Рекомендуємо добрі рецепти
Деруни без борошна
Деруни - це чудове блюдо, яке відмінно підійде для швидкого і дуже ситного перекусу. Варіантів їх приготування безліч, про одному з них поговоримо
Картопляні деруни з фаршем
Напевно багато готували традиційні білоруські драники з минималистичному рецептом, однак страву можна урізноманітнити вельми успішно. Слідуючи
Смачні деруни
Звичайний рецепт дерунів неймовірно простий і мінімалістичний, з ним напевно здатний кожен кулінар впоратися. Але ми пропонуємо урізноманітнити цю
Пісні деруни – рецепт
Деруни - відмінний варіант живильного страви до сніданку або полуденка. І навіть якщо ви дотримуєтеся релігійний піст або просто дотримуєтеся
Картопляні деруни
Ну, хто не знає, що таке деруни? Це ті ж деруни, тільки називаються по-іншому. Деякі вміють готувати цю страву, а деякі - ні. Дана стаття пропонує
Деруни з фаршем
Деруни - це популярне блюдо, яке з'явилося в білоруській кухні, але вже давно відоме по всьому світу. Їх можна робити з різними начинками і подавати