» » Картопляні деруни – класичний рецепт

Картопляні деруни – класичний рецепт

Картопляні деруни – класичний рецепт
Деруни можна сміливо назвати ідеальним сніданком вихідного дня, в рамках якого хрусткі оладки з сирої картоплі можна подавати зі сметаною або йогуртом, доповнювати беконом, яйця пашот, цибулею або свіжим салатом – універсальна картопляна основа поєднується з чим завгодно. Нижче ми розглянемо класичний рецепт картопляних драніков з кухонь різних народів.

Деруни – класичний рецепт


Для класичних білоруських дерунів не знадобиться нічого, крім якісного і крохмалистої картоплі і невеликої цибулини. Подібна база зустрічається і в багатьох варіаціях, але якщо ви віддаєте перевагу автентичний рецепт, то краще зупинитися на мінімалізмі.
Натріть пару великих крохмалистих картопляних бульб. Слідом натріть і цибулину. Приправте суміш щедрою пучкою солі. Розжаримо чавунну сковороду і розтопіть на ній шматочок сала. Обсмажуйте деруни в киплячому жиру до рум'яної скоринки. Подавати деруни слід відразу, разом зі сметаною або залишилися на сковороді шкварками.

Класичні деруни з картоплі – рецепт


Додати яйця і борошно до тертому картоплі прийнято і в єврейській кухні, оскільки деруни вважають традиційною стравою до Хануку. Причина тому проста – недостатньо крахмалистый картопля погано тримає форму, а яйце і борошно виступають ідеальними сполучними агентами. Тому, якщо ви не впевнені в якості використовуваних бульб, беріть на замітку цей рецепт.
Інгредієнти:

  • картопля - 540 г;

  • ріпчаста цибуля - 115 г;

  • яйця - 4 шт.;

  • борошно - 55 р.


  • Приготування
    Процедура приготування класичних картопляних драніков за єврейським рецептом аналогічна: очистіть картопляні бульби і дрібно натріть їх. Також натріть і ріпчасту цибулю. Змішайте інгредієнти разом, щедро посоліть і приправте чорним перцем. Вбийте до картоплі яйце і всипте борошно. Замісіть однорідну масу і обсмажуйте її в розігрітому рослинному маслі до зарум'янювання.

    Як приготувати хрусткі деруни з картоплі - рецепт


    Для того, щоб деруни вийшли як можна більш хрусткими і світлими, переконайтеся, що добре віджати з них зайву вологу і додали трохи лимонної кислоти, щоб картопля не темнів.
    Інгредієнти:

  • картопля - 740 г;

  • ріпчаста цибуля - 45 г;

  • яєчні білки - 3 шт.;

  • борошно - 45 г;

  • сік лимона - 25 мл


  • Приготування
    Дрібно натріть очищену картоплю разом з цибулею. Відіжміть зайву вологу і посоліть овочі. Додайте яєчні білки і борошно, влийте сік лимона і ретельно перемішайте всі складові разом. Розігрійте близько 2-3 см рослинного масла в сковороді і обсмажте картопляні деруни до вираженого золотистого кольору.

    Як правильно приготувати деруни з картоплі в духовці?


    Інгредієнти:

  • картопля - 12 кг;

  • ріпчаста цибуля - 115 г;

  • яйця - 2 шт.;

  • борошно - 45 г;

  • часник - 3 зубки.


  • Приготування
    Натріть очищені бульби на дрібній тертці. Цибулю подрібніть або натріть також як і картоплю. Відіжміть суміш з овочів і приправте всі хорошою пучкою солі. Слідом відправте яйця, пюрированные зубки часнику і всипте борошно. Перемішайте всі компоненти разом і розкладіть порції картопляної суміші з пергаменту. Випікайте при 180 градусах 25-30 хвилин.

    Класичні деруни з картоплі з селерою


    Інгредієнти:

  • корінь селери - 65 г;

  • картопля - 135 г;
  • Картопляні деруни – класичний рецепт

  • часник - 1 зубок;

  • ріпчаста цибуля - 115 г;

  • борошно - 65 г;

  • яйце - 1 шт.


  • Приготування
    Разом з сирим очищеним картоплею натріть корінь селери і цибулю. Змішавши овочі, посоліть їх, всипте борошно і вбийте одне яйце. Ретельно перемішайте компоненти разом. Обсмажуйте деруни до золотистого кольору у великій кількості рослинного масла.
    Додав: admin | 31-01-2016, 13:54
    Переглядів: 906