Ви знали, що класичні деруни з картоплі насправді і є пісними? Так-так, в їх рецепті використовуються спеціальні і дуже крохмалисті сорти картоплі, які при обсмажуванні у вигляді драника здатні чудово утримувати форму навіть без яйця. Якщо крохмалисті сорти знайти не вдається, то до складу окремо можна підсипати крохмаль або борошно.
Рецепт пісних драніков з картоплі з цибулею
Ми не будемо в подробицях описувати рецепт звичайних драніков, надто вже він простий, щоб потребувати окремих поясненнях: натерли картопля, приправили і можна смажити. Якщо ж ваш картопля містить мало крохмалю, а ви хочете приготувати ніжні деруни, наповнивши їх смаком, то зупинитеся на цьому рецепті.
Інгредієнти: картопля - 530 г; ріпчаста цибуля - 115 г; борошно - 45 г; розпушувач - 1 ч. ложка; жменя зелені петрушки. Приготування Очищені картопляні бульби натріть на крупній тертці разом з цибулею. Приправте овочі сіллю і залиште на 5 хвилин. Тепер викладіть все на друшляк і добре відіжміть надлишки рідини. Змішайте решту сухі компоненти і всипте їх до картоплі з цибулею. Перемішавши, додайте нарізану зелень. Обсмажуйте деруни бажаного розміру в розігрітому маслі до хрусткої скоринки.
Пісні деруни з картоплі з грибами
Деруни прийнято обсмажувати з великою кількістю масла, так вони виходять максимально рум'яними і хрусткими. Але якщо ви належите до числа тих, хто не любить жирну їжу, запікайте картопляні оладки у духовці.
Інгредієнти: картопля - 470 г; морква - 145 г; гриби - 85 м; орегано - 2 гілочки; борошно - 35 р. Приготування Натріть овочі з грибами і приправте їх пучкою солі. Через пару хвилин ви побачите, як суміш почне пускати сік, залиште її ще на пару-трійку хвилин, а потім дуже ретельно відіжміть. Змішайте овочі з зеленню орегано і борошном, а добре розмішавши, розділіть на порції і розкатати кожну кулю. Готові кульки розплющить долонею і поставте запікатися в духовій шафі на півгодини при 180. Приблизно в середині приготування переверніть котлетки на іншу сторону.
Як приготувати пісні деруни з картоплі без яєць?
Ще одним сполучною інгредієнтом, крім борошна в рецепті пісних драніков може стати манна крупа, правда в такому рецепті приготування займе трохи більше часу із-за того, що крупі потрібен час для набухання.
Інгредієнти: манна крупа - 20 г; вода - 80 мл; ріпчаста цибуля - 75 г; картопля - 680 р. Приготування Манку залийте гарячою водою і залиште хвилин на 10. Готова суміш повинна вийде в'язкою. Картоплю і цибулю натріть і приправте сіллю, а через кілька хвилин гарненько відіжміть. Змішайте всі з нахабною манкою і сформуйте з суміші невеликі котлетки. Кожну з них потім підрум'яньте у великій кількості масла і викладіть на серветки, щоб прибрати надлишки жиру перед дегустацією.
Пісні деруни з картоплі з кабачком
Оскільки кабачок і без того досить соковитий, для того, щоб деруни не розпалися, його необхідно потримати з сіллю трохи довше, а потім як можна більш ретельно віджати. В результаті змішування картоплі та кабачків, виходять соковиті і м'які деруни.
Інгредієнти: кабачок - 180 г; картопля - 470 г; ріпчаста цибуля - 55 г; крохмаль - 35 г; борошно - 60 р. Приготування Натріть овочі разом і приправте дрібкою солі, яка допоможе витягнути зайву вологу. Перекладіть суміш на друшляк і добре відіжміть. Потім з'єднайте овочеву суміш з крохмалем і борошном, добре вимісіть, стежачи за тим, щоб не утворилися грудочки, після чого обсмажте порції отриманої маси у великій кількості олії.