Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Торт «Зебра» - класичний рецепт

Торт «Зебра» - класичний рецепт

18-04-2016, 22:21
288
Торт «Зебра» - класичний рецепт
Торт «Зебра» стане відмінним варіантом для домашнього чаювання. Він легко і швидко готується, має прекрасні смакові якості і ефектний зовнішній вигляд, якого особливо буде рада дитяча аудиторія.

Як приготувати класичний торт «Зебра» в домашніх умовах


Інгредієнти:
Для тіста:

  • борошно – 325 г;

  • цукровий пісок – 245 г;

  • сметана – 210 г;

  • масло вершкове – 55 г;

  • порошок какао – 65 г;

  • курячі яйця - 3 шт.;

  • розпушувач - 1 ч. ложка з гіркою;

  • ванілін - щіпка;


  • Для глазурі:

  • молоко незбиране – 45 мл;

  • цукровий пісок – 45 г;

  • масло вершкове – 55 г;

  • порошок какао – 90 г;

  • білий шоколад або кокосова стружка для посипання.


  • Приготування
    Починаємо приготування тіста для класичного торта «Зебра» з збивання яєць з цукровим піском. Домагаємося посвітління маси і збільшення її в об'ємі. Після цього вводимо потроху в солодку яєчну масу сметану кімнатної температури і розтоплене і остигле масло і продовжуємо ще трохи збивати. Тепер просіваємо в суміш борошно і розмішуємо до отримання однорідної без домішки борошняних грудок текстури тіста. Його консистенція повинна по густоті нагадувати густу сметану. Поділяємо отриману масу на дві порції і в одну з них вмішуємо порошок какао. Тепер вирівнюємо густоту тіста, додавши трохи борошна в першу світлу порцію.
    У промаслений роз'ємну форму для випічки викладаємо спочатку три з половиною столові ложки світлої маси, а на неї зверху акуратно виливаємо три ложки темною. Далі зменшуємо порцію кожного тесту на пів-ложки і формуємо так весь торт. При цьому рекомендуємо трохи струшувати тісто з ложки, так як воно досить густе і зробити гарний торт по-іншому буде складно. Якщо пропорції і технологія процесу дотримана вірно, то останнім буде темне шоколадне тісто, викладене по центру в обсязі однієї столової ложки.
    Тепер слід спекти торт в духовці. Для цього завчасно прогріваємо її до 165 градусів і встановлюємо таймер на одну годину. У перші тридцять хвилин не рекомендуємо відкривати дверцята духовки, щоб уникнути осідання коржа.
    Після повного охолодження і наступного охолодження торта в холодильнику, покриємо його шоколадною глазур'ю. Для цього змішуємо цукровий пісок з порошком какао і з'єднуємо суху суміш з молочком. Прогріваємо масу на вогні до кипіння, чекаємо характерного бурління, а потім знімаємо з вогню, даємо трохи охолонути. Підмішуємо вершкове масло і покриваємо отриманою масою поверхню тортика. На завершення притрушиваем десерт кокосовою стружкою або натертим білим шоколадом.

    Класичний рецепт торта «Зебра» на кефірі без сметани


    Інгредієнти:
    Для тіста:

  • борошно – 490 г;

  • цукровий пісок – 245 г;

  • кефір - 1 склянка;

  • масло вершкове – 95 г;

  • порошок какао – 65 г;

  • курячі яйця - 4 шт.;

  • розпушувач - 1 ч. ложка з гіркою;

  • ванілін або ванільний цукор;


  • Для глазурі:

  • кефір – 145 мл;

  • цукровий пісок – 195 г;

  • масло вершкове – 95 г;

  • порошок какао – 95 г;

  • білий шоколад або кокосова стружка для посипання.


  • Приготування
    Як і в попередньому рецепті починаємо спочатку збивати яйця з цукровим піском до пишноти. При використанні домашніх яєць додамо щіпку солі при цьому, щоб нейтралізувати їх специфічний запах. Потім додаємо кефір тонкою цівкою, простеживши, щоб він був неодмінно кімнатної температури. Тепер кидаємо щіпку ваніліну або ванільний цукор, вливаємо розтоплене і остигле при кімнатній температурі вершкове масло, всипаємо просіяне борошно і розпушувач і дбайливо розмішуємо до отримання однорідної маси. Поділяємо її на дві порції, одну з яких наповнюємо порошком какао, акуратно втягнувши його ложкою або лопаткою.
    Тепер викладаємо по черзі світле і темне тісто в промаслений форму і випікаємо торт до готовності в
    Торт «Зебра» - класичний рецепт
    розігрітій до 185 градусів духовці. Для цього буде потрібно в середньому від сорока п'яти до шістдесяти хвилин.
    Після повного охолодження і охолодження готового коржа покриваємо його глазур'ю. Для її приготування компоненти змішуємо зі списку інгредієнтів і прогріваємо масу хорошенечко до розчинення всіх компонентів, але не даємо закипіти. Остуджуємо шоколадну суміш до теплого стану, наносимо її на охолоджений торт і притрушиваем натертим білим шоколадом або кокосовою стружкою.
    Торт, приготований по кожному з рецептів, можна просочити улюбленим кремом, попередньо розрізавши на два поздовжніх коржа, і тільки після цього оформити глазур'ю.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Простий рецепт торта
    Простий рецепт торта
    Багато вважають, що прості торти можна готувати лише для звичайно сімейного чаювання. Але ми пропонуємо зруйнувати стереотип і спорудити за простим
    Торт «Спартак» - класичний рецепт
    Торт «Спартак» - класичний рецепт
    Чудово смачний, ніжний, просто тане в роті десерт, рекомендуємо спорудити за описаним далі докладних рекомендацій. Розповімо, як спекти
    Торт «Захер» – класичний рецепт
    Торт «Захер» – класичний рецепт
    Чудово ніжний, злегка вологим, неймовірно шоколадний торт «Захер» пропонуємо відтворити самостійно за класичним рецептом. Цей традиційний віденський
    Торт «Сметанник» - класичний рецепт
    Торт «Сметанник» - класичний рецепт
    Напевно, багато хто з дитинства пам'ятають чудовий торт «Сметанник» і можливо знає, що рецепт його неймовірно простий, з невеликим складом доступних
    Торт «Панчо» - рецепт
    Торт «Панчо» - рецепт
    Чудово смачний торт «Панчо» - чудовий винахід вигадливих господинь. Десерт неймовірно просто спорудити з продуктів, які завжди є під рукою. Та й
    Празький торт зі згущеним молоком - рецепт
    Празький торт зі згущеним молоком - рецепт
    Празький торт - це чудовий шоколадний бісквіт, який просочений найніжнішим вершковим кремом. Від такого домашнього ласощі неможливо відмовитися.