» » Торт «Спартак» - класичний рецепт

Торт «Спартак» - класичний рецепт

Торт «Спартак» - класичний рецепт
Сьогодні наш матеріал про те, як приготувати справжній торт «Спартак». Цей дивовижний десерт вразить вас своєю ніжністю і приголомшливим смаком.

Класичний торт «Спартак» по ГОСТу - оригінальний рецепт


Інгредієнти:
Для тіста:

  • борошно – 325 г;

  • масло вершкове – 05 пачки;

  • цукровий пісок – 190 г;

  • мед – 90 г;

  • сода не гашене – 15 ч. ложки;

  • розпушувач – 1 ч. ложка;

  • порошок какао – 90 г;

  • два курячих яйця;

  • вершки жирністю 10% для просочення коржів;



  • Для крему:

  • згущене молоко – 380 г;

  • молоко незбиране – 220 мл;

  • борошно пшеничне – 135 г;

  • курячі великі яйця – 2 шт.;

  • масло вершкове селянське – 220 г;


  • Для глазурі:

  • шоколад – 150 г;

  • вершки – 120 мл


  • Приготування
    На відміну від інших рецептів, де спочатку готують тісто для коржів для торта «Спартак» ми спочатку приготуємо крем. Перетираємо яйця з борошном до максимальної однорідності, а потім вводимо молоко згущене молоко, розмішуючи за допомогою віночка, і ставимо на водяну баню. Прогріваємо масу, продовжуючи помішування, до загустіння, а потім знімаємо з вогню і даємо повністю охолонути при кімнатних умовах. Після цього м'яке вершкове масло кімнатної температури поміщаємо в миску і починаємо збивати міксером. У процесі додаємо невеликими порціями приготований остиглий крем і добиваємося однорідною, гладкою його текстури.
    Далі продовжуємо приготування торта «Спартак» і робимо тісто для коржів. Змішуємо в мисці курячі яйця з цукром, медом і м'яким вершковим маслом і ставимо на водяну баню. Прогріваємо масу протягом семи хвилин, помішуючи, а потім додаємо соду і гріємо ще сім хвилин, не припиняючи помішування. Після цього просіваємо в суміш борошно, порошок какао і розпушувач і виробляємо заміс м'якого тіста по текстурі як пластилін. Скачуємо з нього кулю і покласти в пакет в холодильник охолоджуватися на одну годину.
    По закінченні часу ділимо ком тесту на сім-вісім рівних часток і розкачуємо кожен на окремому відрозі пергаменту, прикривши харчовою плівкою. Випікаємо коржі до готовності приблизно за три-чотири хвилини. Для цього
    Торт «Спартак» - класичний рецепт
    прогреем заздалегідь духовку до 180 градусів.
    Поки гарячі акуратно перекладаємо коржі на новий пергамент, промазуючи тут же їх поверхню вершками, минаючи краю, щоб уникнути надмірного розмокання і підрівнюючи при необхідності краю.
    Поділяємо візуально крем на необхідну кількість частин і наносимо кожну з них по черзі на підготовлені коржі, крім верхнього. Даємо виробу охолодитися в холодильнику протягом кількох годин.
    Після цього розтоплюємо шоколад, змішуємо його з вершками до однорідності і покриваємо отриманої глазур'ю торт «Спартак». Прикрашаємо десерт по своєму смаку.
    Додав: admin | 18-04-2016, 22:14
    Переглядів: 951