Торт «Спартак» - класичний рецепт
Сьогодні наш матеріал про те, як приготувати справжній торт «Спартак». Цей дивовижний десерт вразить вас своєю ніжністю і приголомшливим смаком.
Інгредієнти:
Для тіста:
борошно – 325 г;
масло вершкове – 05 пачки;
цукровий пісок – 190 г;
мед – 90 г;
сода не гашене – 15 ч. ложки;
розпушувач – 1 ч. ложка;
порошок какао – 90 г;
два курячих яйця;
вершки жирністю 10% для просочення коржів;
Для крему:
згущене молоко – 380 г;
молоко незбиране – 220 мл;
борошно пшеничне – 135 г;
курячі великі яйця – 2 шт.;
масло вершкове селянське – 220 г;
Для глазурі:
шоколад – 150 г;
вершки – 120 мл
Приготування
На відміну від інших рецептів, де спочатку готують тісто для коржів для торта «Спартак» ми спочатку приготуємо крем. Перетираємо яйця з борошном до максимальної однорідності, а потім вводимо молоко згущене молоко, розмішуючи за допомогою віночка, і ставимо на водяну баню. Прогріваємо масу, продовжуючи помішування, до загустіння, а потім знімаємо з вогню і даємо повністю охолонути при кімнатних умовах. Після цього м'яке вершкове масло кімнатної температури поміщаємо в миску і починаємо збивати міксером. У процесі додаємо невеликими порціями приготований остиглий крем і добиваємося однорідною, гладкою його текстури.
Далі продовжуємо приготування торта «Спартак» і робимо тісто для коржів. Змішуємо в мисці курячі яйця з цукром, медом і м'яким вершковим маслом і ставимо на водяну баню. Прогріваємо масу протягом семи хвилин, помішуючи, а потім додаємо соду і гріємо ще сім хвилин, не припиняючи помішування. Після цього просіваємо в суміш борошно, порошок какао і розпушувач і виробляємо заміс м'якого тіста по текстурі як пластилін. Скачуємо з нього кулю і покласти в пакет в холодильник охолоджуватися на одну годину.
По закінченні часу ділимо ком тесту на сім-вісім рівних часток і розкачуємо кожен на окремому відрозі пергаменту, прикривши харчовою плівкою. Випікаємо коржі до готовності приблизно за три-чотири хвилини. Для цього прогреем заздалегідь духовку до 180 градусів.
Поки гарячі акуратно перекладаємо коржі на новий пергамент, промазуючи тут же їх поверхню вершками, минаючи краю, щоб уникнути надмірного розмокання і підрівнюючи при необхідності краю.
Поділяємо візуально крем на необхідну кількість частин і наносимо кожну з них по черзі на підготовлені коржі, крім верхнього. Даємо виробу охолодитися в холодильнику протягом кількох годин.
Після цього розтоплюємо шоколад, змішуємо його з вершками до однорідності і покриваємо отриманої глазур'ю торт «Спартак». Прикрашаємо десерт по своєму смаку.
Класичний торт «Спартак» по ГОСТу - оригінальний рецепт
Інгредієнти:
Для тіста:
Для крему:
Для глазурі:
Приготування
На відміну від інших рецептів, де спочатку готують тісто для коржів для торта «Спартак» ми спочатку приготуємо крем. Перетираємо яйця з борошном до максимальної однорідності, а потім вводимо молоко згущене молоко, розмішуючи за допомогою віночка, і ставимо на водяну баню. Прогріваємо масу, продовжуючи помішування, до загустіння, а потім знімаємо з вогню і даємо повністю охолонути при кімнатних умовах. Після цього м'яке вершкове масло кімнатної температури поміщаємо в миску і починаємо збивати міксером. У процесі додаємо невеликими порціями приготований остиглий крем і добиваємося однорідною, гладкою його текстури.
Далі продовжуємо приготування торта «Спартак» і робимо тісто для коржів. Змішуємо в мисці курячі яйця з цукром, медом і м'яким вершковим маслом і ставимо на водяну баню. Прогріваємо масу протягом семи хвилин, помішуючи, а потім додаємо соду і гріємо ще сім хвилин, не припиняючи помішування. Після цього просіваємо в суміш борошно, порошок какао і розпушувач і виробляємо заміс м'якого тіста по текстурі як пластилін. Скачуємо з нього кулю і покласти в пакет в холодильник охолоджуватися на одну годину.
По закінченні часу ділимо ком тесту на сім-вісім рівних часток і розкачуємо кожен на окремому відрозі пергаменту, прикривши харчовою плівкою. Випікаємо коржі до готовності приблизно за три-чотири хвилини. Для цього прогреем заздалегідь духовку до 180 градусів.
Поки гарячі акуратно перекладаємо коржі на новий пергамент, промазуючи тут же їх поверхню вершками, минаючи краю, щоб уникнути надмірного розмокання і підрівнюючи при необхідності краю.
Поділяємо візуально крем на необхідну кількість частин і наносимо кожну з них по черзі на підготовлені коржі, крім верхнього. Даємо виробу охолодитися в холодильнику протягом кількох годин.
Після цього розтоплюємо шоколад, змішуємо його з вершками до однорідності і покриваємо отриманої глазур'ю торт «Спартак». Прикрашаємо десерт по своєму смаку.
Рекомендуємо добрі рецепти
Простий бісквітний торт в домашніх умовах
Сьогодні не потрібно бути віртуозним кондитером, щоб спорудити ефектний торт з бісквітних коржів. Далі ми запропонуємо найпростіші варіанти домашніх
Торт «Сметанник» - класичний рецепт
Напевно, багато хто з дитинства пам'ятають чудовий торт «Сметанник» і можливо знає, що рецепт його неймовірно простий, з невеликим складом доступних
Торт «Крем-брюле»
Чудовий, ароматний десерт у вас вийде, якщо скористаєтеся поданими далі докладним рецептом. Розповімо, як правильно і досить оригінально спорудити
Торт «П'яна вишня» - класичний рецепт
Ідеальне поєднання шоколаду, вершкового крему і кислої вишні зібрав в собі рецепт чудового торта «П'яна вишня». Далі пропонуємо розібрати класичний
Празький торт зі згущеним молоком - рецепт
Празький торт - це чудовий шоколадний бісквіт, який просочений найніжнішим вершковим кремом. Від такого домашнього ласощі неможливо відмовитися.
Торт «Спартак»
Торт «Спартак», поряд з «Прагою» і «Медовиком», вважається класикою радянської кухні, яка користується популярністю в багатьох сім'ях донині. У цій