Сьогодні наш матеріал про те, як приготувати справжній торт «Спартак». Цей дивовижний десерт вразить вас своєю ніжністю і приголомшливим смаком.
Класичний торт «Спартак» по ГОСТу - оригінальний рецепт
Інгредієнти: Для тіста:
борошно – 325 г; масло вершкове – 05 пачки; цукровий пісок – 190 г; мед – 90 г; сода не гашене – 15 ч. ложки; розпушувач – 1 ч. ложка; порошок какао – 90 г; два курячих яйця; вершки жирністю 10% для просочення коржів; Для крему:
згущене молоко – 380 г; молоко незбиране – 220 мл; борошно пшеничне – 135 г; курячі великі яйця – 2 шт.; масло вершкове селянське – 220 г; Для глазурі:
шоколад – 150 г; вершки – 120 мл Приготування На відміну від інших рецептів, де спочатку готують тісто для коржів для торта «Спартак» ми спочатку приготуємо крем. Перетираємо яйця з борошном до максимальної однорідності, а потім вводимо молоко згущене молоко, розмішуючи за допомогою віночка, і ставимо на водяну баню. Прогріваємо масу, продовжуючи помішування, до загустіння, а потім знімаємо з вогню і даємо повністю охолонути при кімнатних умовах. Після цього м'яке вершкове масло кімнатної температури поміщаємо в миску і починаємо збивати міксером. У процесі додаємо невеликими порціями приготований остиглий крем і добиваємося однорідною, гладкою його текстури.
Далі продовжуємо приготування торта «Спартак» і робимо тісто для коржів. Змішуємо в мисці курячі яйця з цукром, медом і м'яким вершковим маслом і ставимо на водяну баню. Прогріваємо масу протягом семи хвилин, помішуючи, а потім додаємо соду і гріємо ще сім хвилин, не припиняючи помішування. Після цього просіваємо в суміш борошно, порошок какао і розпушувач і виробляємо заміс м'якого тіста по текстурі як пластилін. Скачуємо з нього кулю і покласти в пакет в холодильник охолоджуватися на одну годину.
По закінченні часу ділимо ком тесту на сім-вісім рівних часток і розкачуємо кожен на окремому відрозі пергаменту, прикривши харчовою плівкою. Випікаємо коржі до готовності приблизно за три-чотири хвилини. Для цього
прогреем заздалегідь духовку до 180 градусів.
Поки гарячі акуратно перекладаємо коржі на новий пергамент, промазуючи тут же їх поверхню вершками, минаючи краю, щоб уникнути надмірного розмокання і підрівнюючи при необхідності краю.
Поділяємо візуально крем на необхідну кількість частин і наносимо кожну з них по черзі на підготовлені коржі, крім верхнього. Даємо виробу охолодитися в холодильнику протягом кількох годин.
Після цього розтоплюємо шоколад, змішуємо його з вершками до однорідності і покриваємо отриманої глазур'ю торт «Спартак». Прикрашаємо десерт по своєму смаку.