Торт «Прага» – класичний рецепт

Торт «Прага» – класичний рецепт по ГОСТу
Так як це ласощі народилося в радянський час, ніякого старовинного рецепту у торта «Прага» немає, але зате є радянський ГОСТ – визнаний еталон з безпомилковим смаком. До нього ми й вирішили звернутися в цьому рецепті.
Інгредієнти:
Для коржів:
Для крему:
Для декору:
Приготування
Почніть з приготування коржів, для них спершу між собою з'єднують всі сухі компоненти зі списку. Окремо перетворіть в піну яєчні білки, жовтки також збийте з цукром. Обережно, щоб зберегти максимум повітря, білки змішайте з жовтками і влийте їх до сухих компонентів. Коли отримаєте готове тісто, змішайте його з розтопленим маслом, вилийте в 20-см форму і залиште випікатися при 180 градусах на 35 хвилин.
Для крему збийте жовток з водою і згущеним молоком. Проваріть суміш на мінімальному спеці до загустіння, а потім охолодіть. М'яке масло збийте добела і почніть порціями вливати до нього охолоджену згущену суміш. У фіналі додайте какао і відправте крем охолоджуватися.
Розділіть коржі натроє і змажте готовим кремом. Зібравши торт разом, покрийте його шаром абрикосового джему. Розігрійте вершки, залийте ними шоколад, а через пару хвилин перемішайте і залийте ганашем поверхню коржів. Справжній торт «Прага» готовий, залишається лише охолодити його і доповнити декор по своєму смаку.
Торт «Прага» – класичний рецепт зі сметаною
Інгредієнти:
Для коржів:
Для крему:
Приготування
Змішайте какао разом зі згущеним молоком і сметаною. Почніть додавати до основі тесту для коржів яйця, постійно збиваючи, щоб додати коржам обсягу. По черзі з яйцями всипайте до тесту і цукор, а коли інгредієнти з'єднаються разом, а кристали цукру розчиняться, почніть поступово підсипати муку. У фіналі змішайте всі з гашеного содою.
Розділіть тісто між парою промасленных форм для випікання, а потім відправте в духовку на 35 хвилин при 185 градусах. Охолодіть коржі.
Для крему збийте м'яке масло разом зі згущеним молоком і какао, а потім покрийте отриманої повітряною масою кожен корж і бічні частини торта.
Класичний рецепт торта «Прага» в домашніх умовах
Інгредієнти:
Для коржів:
Для крему:

Приготування
З'єднайте сухі компоненти коржів разом. Яєчні жовтки збийте з цукром і маслом, влийте до них воду, а потім і додайте суху суміш інгредієнтів. Білки перетворіть в піну і обережно змішайте цю піну з тестом. Перелийте все в 22 см форму і залиште запектися при 160 градусах 45-55 хвилин. Корж остудіть і розділіть навпіл.
Збийте компоненти крему разом. Змастіть кремом кожен корж і поверхня вже готового торта.
Рекомендуємо добрі рецепти

Празький торт – класичний рецепт
Незабутній смак чудового празького торта можна відродити, скориставшись запропонованими далі рецептами. Розповімо, як спорудити той самий класичний

Торт «Санчо Панчо»
Торт «Санчо Панчо» - чудовий десерт, який надзвичайно просто приготувати і ще простіше декорувати. Далі опишемо три найпоширеніші варіанти цього

Торт «П'яна вишня» - класичний рецепт
Ідеальне поєднання шоколаду, вершкового крему і кислої вишні зібрав в собі рецепт чудового торта «П'яна вишня». Далі пропонуємо розібрати класичний

Празький торт – рецепт
Чудовий шоколадний бісквіт, ніжний вершковий крем і ароматний абрикосова просочення - в цьому весь класичний празький торт! Пропонуємо два

Торт "Прага" - рецепт
Хто не пробував в дитинстві торт "Прага"? Чи Не правда, цей смак знайомий всім? Але тепер знамените радянських ласощі загубилася серед численних

Як спекти «Сметанник»?
Сметанник - торт, популярний в усі часи. Саме тому готують його досить часто. Хочете і ви зробити цей десерт і пригостити ним усю родину? Тоді ця