Празький торт – класичний рецепт

Класичний празький торт
Почнемо з тієї класики, до якої ми всі звикли з самого дитинства. Ми говоримо про версії торта, що готується зі згущеним молоком в якості основного крему.
Інгредієнти:
Для коржів:
Для декору:
Для крему:
Приготування
Класичний рецепт празького торта зі згущеним молоком починається з підготовки обох видів крему. Той, що піде на декор, вариться на невеликому вогні: всі інгредієнти поміщаються в сотейник, а потім проварюються при постійному помішуванні до загусання. Готовий крем необхідно добре охолодити перед використанням.
Тепер до крему для прошарку коржів, для якого м'яке масло збивають зі згущеним молоком і какао до отримання однорідної і дуже пишною маси. Повітряний крем потім також залишають.
Що ж стосується коржів, то схема їх приготування до смішного проста. Сухі інгредієнти з'єднуються окремо, а яйця, згущене молоко і цукор збиваються до кремоподібного стану. До суміші додається сметана, а потім все змішується з сухою основою. Готове тісто розкласти у дві форми і випікайте при 180 приблизно півгодини. Коли коржі повністю охолонуть, їх промащують масляним кремом, а потім покривають другим шоколадним кремом-ганашем зовні.
Класичний празький торт – рецепт по ГОСТу
Празький торт за старим рецептом – святиня всіх шанувальників радянських ласощів. Вважається, що точне дотримання всіх пропорцій і технології здатне створити «той самий торт з дитинства», переносячи їдця в минуле на кшталт «їстівної машини часу».
Інгредієнти:
Для коржів:
Для крему:
Для глазурі:
Приготування
Почніть з бісквіту, так як йому ще належить повністю охолонути. Розділивши яйця, збийте жовтки з половиною цукру до утворення білястої кремоподібної маси. Залишився цукор збийте в меренгу з білками. Змішайте борошно разом з какао. Обережно з'єднайте білкову та жовткову маси, а потім всипте сухі компоненти. Коли тісто збереться разом, перелийте його в промаслений форму і залиште запікати при 200 градусах на півгодини. Повністю охолодіть корж і розділіть його натроє.
Прийміть за крем. Збийте згущене молоко з жовтком, помістіть на водяну баню і проваріть до сметаноподібної

Тепер до ганашу для декору. Розтопіть вершкове масло і залийте їм шматочки шоколаду. Перемішайте все до розплавлювання шоколадних скибочок.
Промажте кожен з коржів масляним кремом, зберіть торт разом і покрийте шаром однорідного абрикосового джему. Після, залийте все ганашем. Залиште цей празький торт у прохолоді на всю ніч, а потім приступайте до дегустації і придавайтесь несподіваної ностальгії.
Рекомендуємо добрі рецепти

Торт «Прага» – класичний рецепт
Напевно, чудовий смак торта «Прага» знайомий кожному, але якщо ви ще не пробували це запаморочливе ласощі - настійно рекомендуємо його створити

Торт «Санчо Панчо»
Торт «Санчо Панчо» - чудовий десерт, який надзвичайно просто приготувати і ще простіше декорувати. Далі опишемо три найпоширеніші варіанти цього

Торт «П'яна вишня» - класичний рецепт
Ідеальне поєднання шоколаду, вершкового крему і кислої вишні зібрав в собі рецепт чудового торта «П'яна вишня». Далі пропонуємо розібрати класичний

Вафельний торт з готових коржів
Напевно немає простіше рецепти домашнього десерту, ніж торт з покупних вафельних коржів. Це ласощі готується з неймовірною легкістю, тому так

Празький торт – рецепт
Чудовий шоколадний бісквіт, ніжний вершковий крем і ароматний абрикосова просочення - в цьому весь класичний празький торт! Пропонуємо два

Празький торт зі згущеним молоком - рецепт
Празький торт - це чудовий шоколадний бісквіт, який просочений найніжнішим вершковим кремом. Від такого домашнього ласощі неможливо відмовитися.