Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Класичний торт «Медовик»

Класичний торт «Медовик»

18-04-2016, 22:19
344
Класичний торт «Медовик»
Сьогодні поговоримо про всім відомому медовике і про трьох його класичних інтерпретаціях.

Класичний рецепт торта «Медовик»в домашніх умовах зі згущеним молоком


Мед для торта краще взяти квітковий, або будь-який інший, але тільки не гречаний , інакше він додасть непотрібний специфічний запах.
Інгредієнти:
Тісто:

  • масло вершкове – 75 г;

  • яйце – 2 шт.;

  • цукор – 140 г;

  • мед – 75 г;

  • ванілін – 5 г;

  • сода – 15 г;

  • борошно – 375 р.


  • Крем:

  • масло вершкове – 325 г;

  • варена згущене молоко – 450 г;

  • цедра лимона.


  • Приготування
    Яйця розтираємо з цукром до освітлення. На паровій бані розтопити масло і мед, додаємо соду. Маса після цього збільшується в обсязі. Переставляємо на маленький вогонь і варимо, поки колір стане карамельним, тоді знімаємо з плити і трохи охолоджуємо. Вводимо в карамель збиті яйця і ванілін, перемішуємо, додаємо борошно і вимішуємо тісто. Воно повинно бути не дуже вологим. Залишимо на годинку його відпочити, а потім разрежем на 6 частин і кожну розкотимо в тонкий пласт, діаметром до 20 см Кожний спечемо 5 хвилин в гарячій духовці (200 градусів). Поки коржі гарячі необхідно додати їм потрібну форму, як трафарету при обрізанні використовуємо кришку або тарілку. Обрізки залишаємо для прикраси.
    Для крему спочатку добре збиваємо м'яке масло, а вже потім до нього додаємо варену згущенку і цедру, ретельно вимішуємо. Остиглі коржі перемазываем кремом, не забуваючи промазати в кінці боки. Верх посипаємо подрібненою крихтою від коржів.

    Торт «Медовик»зі сметанним кремом - класичний рецепт радянського часу


    Цей обсяг продуктів розрахований на великий тортик для всієї родини.
    Інгредієнти:

  • мед – 215 г;

  • борошно – 525 г;

  • лимон – 1 шт.;

  • яйце – 5 шт.;

  • сода – 20 г;

  • цукор – 450 г;

  • масло вершкове – 150 г;

  • сметана – 1350 мл


  • Приготування
    Для того щоб всі інгредієнти для тіста ідеально змішалися, будемо робити це на паровій бані. Головне стежити за тим, щоб чаша не стикалася з водою, інакше яйця згорнуться. У чашу викладаємо масло, порізане кубиками (щоб швидше розтануло) і 300 г цукру, яйця трохи збийте виделкою і теж вмішайте в масу. Потім настає черга меду (115 г) і лимонного соку (10 мл). Коли все ідеально змішається, знімаємо з водяній бані і поступово втручається борошно. Тісто може бути трохи липким і м'яким, як би стікати з руки.
    Духовку включаємо на 200 градусів. Розкачати коржі дуже зручно на рушник, накритому пергаментом. Товщина коржів повинна бути 2 мм. Якщо у вас великий лист для випікання, можна зробити 8 коржів або 12 якщо середня - це ще й від форми планованого торта залежить. Перед тим як аркуш пергаменту з тестом відправити випікатися протягом 5 хвилин, зробимо виделкою проколи, щоб корж не пузырился.
    Обрізати до потрібної форми і знімати корж краще гарячим, остиглий буде кришитися і ламатися.
    Для крему краще взяти жирну сметану від 25%, змішуємо її з цукром і збиваємо спочатку на низьких обертах, потім збільшуємо. Спочатку крем стане рідким, коли цукор розчиниться, але потім знову загусне. Ось тоді додамо, що залишилися, сік лимона і мед. Збираємо торт, викладаючи крем завтовшки 15 див. На годину залишаємо в кімнатній температурі просочитися, а потім в холоді ще пару годин, щоб крем застиг.

    Класичний рецепт торта медовик з заварним сметанним кремом


    Коржі ви можете приготувати з будь-якого з попередніх рецептів, а ось родзинкою торта буде ніжний крем.
    Інгредієнти:

  • медові коржі – 8 шт.;

  • сметана – 650 г;

  • цукор – 150 г;

  • масло вершкове – 125 р.


  • Приготування
    Сметана може бути і не дуже жирна, оптимально 15-20%, змішуємо
    Класичний торт «Медовик»
    її з цукром і ставимо на парову баню. Важливо щоб чаша ідеально підходила і каструлі, тобто не торкалася води і щільно закривала, як кришка, щоб пар не виходив. Уварюють на повільному вогні, час від часу помішуючи, щоб процес проходив рівномірно і не утворилися грудки. Спочатку маса стане рідкою, а потім коли цукор почне карамелізуватися, знову загусне. Загустілий крем прибираємо з вогню і додаємо масло, помішуємо до розчинення і охолоджуємо до кімнатної температури. Збираємо торт, промазуючи кожен корж кремом, потім боки, обсипаємо крихтою. Обов'язково даємо крему просочитися, а потім прибираємо в холодильник.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Торт з заварним кремом - простий рецепт
    Торт з заварним кремом - простий рецепт
    Найпростішим і доступним варіантом наповнення для різних домашніх десертів можна впевнено назвати заварний крем. Він чудово доповнює звичайний
    Медовий торт - класичний рецепт
    Медовий торт - класичний рецепт
    Традиційний у багатьох сім'ях торт, звичайно ж «Медовик». Він абсолютно простий у виконанні, склад його не б'є по кишені і на смак виходить чудовим.
    Медовий торт зі сметанним кремом
    Медовий торт зі сметанним кремом
    «Медовик» - дуже популярний святковий десерт у багатьох сім'ях. Він чудово смачний і простий у виконанні, а також досить бюджетний. Рецептів існує
    «Медовик» зі сметанним кремом
    «Медовик» зі сметанним кремом
    «Медовик» - один з найбільш улюблених і найпопулярніших тортів в нашій країні. Чудово ароматний торт, просочений сметанним кремом, з легким присмаком
    Сметанний крем для «Медовика»
    Сметанний крем для «Медовика»
    Медовик зі сметанним кремом виходить дуже ніжним і смачним, трохи з кислинкою. Крем зі сметани дуже добре просочує коржі,завдяки чому торт виходить
    "Медовик" зі згущеним молоком
    "Медовик" зі згущеним молоком
    Торт «Медовик» - популярний десерт, класичний рецепт якого, напевно, знайомий кожній господині. І сьогодні ми розповімо, як приготувати це чудове