Торт «Черепаха» - класичний рецепт

Класичний рецепт торта «Черепаха» зі сметаною
У цьому рецепті всі тонкощі того, як правильно приготувати торт «Черепаха» в домашніх умовах. Дуже важливо вибрати свіжі яйця, оскільки вони є основою бісквітних коржів. І чим свіже будуть яйця, тим пишніше вийдуть коржі, а відповідно і торт буде об'ємним і красивим.
Інгредієнти:
Тісто:
Крем:
Глазур:
Приготування
Яйця поділяємо, нам знадобляться всі білки і 5 жовтків. У білки цукру піде 130 г, жовтки – весь інший. Спочатку збиваємо жовтки, потім білки, оскільки саме вони найшвидше осідають. Потім з'єднуємо їх і додаємо борошно, попередньо змішаємо її з розпушувачем. Дуже акуратно замешаем повітряне тісто рухами знизу вгору, щоб білки не встигли осісти. Накриваємо пергаментом деко і щедро посипаємо борошном, щоб коржики не розтеклися при запіканні. Викладаємо ложкою, залишаючи відстань 2 див. Печемо швидко, десяти хвилин вистачить. Важливо спекти, але залишити верхівки світлими. Для цього вистачить 180 градусів.
В м'яке вершкове масло додаємо половину цукру, а в сметану залишився цукор і лимонний сік. Збиваємо їх окремо, а потім сметану висипаємо в масло і вимішуємо.
Для глазурі перемішаємо цукор з какао, додати холодне молоко і варимо на маленькому температурі, поки цукор повністю розчиниться. Потім додаємо масло і відставляємо охолонути.
Охолоджені коржики потім по черзі в крем, щоб він повністю покрив їх. Перший кладемо в цент страви, а решта викладаємо навколо, формуючи купол. Залишимо 4 коржі для оформлення торта «Черепаха». Поставимо в холодильник хвилин на 30 щоб крем схопився і застиг. Потім зверху поллємо постигла глазур'ю.
Дві печеньки разрежем навпіл, це будуть ніжки, ще дві скріпити кремом – це голова, з останньої зробимо хвостик трикутничком. Звичайно, тортик повинен постояти і просочитися нічку, але якщо сильно хочеться, то можна і через годину почати пробувати.
Класичний рецепт торта «Черепаха» зі згущеним молоком
Простий рецепт, але дивовижний результат, який сподобається і дітям і дорослим. До речі, якщо десерт призначається тільки для дорослих, можна зробити просочення з коньяком і надати незвичайний смак.
Інгредієнти:
Крем:
Приготування
Для більшої пишності яйця відокремлюємо і збиваємо з цукром окремо. Цукор ділимо навпіл в жовтки і білки. Муку змішаємо з розпушувачем і гарненько просіваємо, поступово втручається в жовтки, а потім туди ж білки. Акуратно

Для крему сметану збиваємо з цукром, вона спочатку стане рідкою, коли цукор розчиниться, а потім знову загусне. Потім кожен пряник в крем і викладаємо на блюдо у формі черепашки, не забуваємо про лапки, голову і хвостик. Покриваємо глазур'ю панцир, а також можна намалювати очі і носик. Зверху посипаємо подрібненими горіхами і залишаємо просочитися хоча б годинки на три.
Рекомендуємо добрі рецепти

Класичний торт «Медовик»
«Медовик» - всім відомий десерт, який напевно готувала хоча б одного разу кожна господиня. Далі запропонуємо рецепт цього популярного торта в його

Торт «Сметанник» - класичний рецепт
Напевно, багато хто з дитинства пам'ятають чудовий торт «Сметанник» і можливо знає, що рецепт його неймовірно простий, з невеликим складом доступних

Празький торт зі згущеним молоком - рецепт
Празький торт - це чудовий шоколадний бісквіт, який просочений найніжнішим вершковим кремом. Від такого домашнього ласощі неможливо відмовитися.

Торт «Черепаха» зі сметаною
Домашнім тортом вже нікого не здивуєш, а купівельними - і поготів. Доводиться включати фантазію, щоб тортик був не тільки смачним, але ще й

Торт «Смарагдова черепаха»
Яскравий торт «Смарагдова черепаха» стане прикрасою будь-якого дитячого свята. Три варіанти приготування цих ласощів: з желе, на сковороді і з

Торт з ківі
Торт з ківі - чудовий десерт для будь-якого свята: день народження, нового року і т. д. Пропонуємо вам кілька оригінальних і універсальних рецептів