» » Морквяний торт – класичний рецепт

Морквяний торт – класичний рецепт

Морквяний торт – класичний рецепт
Особливо чудово такий тортик підійде до дитячого солодкого столу. Адже торт гарний вже тим, що він домашній, до того ж ще й приготований на основі дуже корисною дітям морквини. Як в домашніх умовах приготувати такий смачний до божевілля морквяний торт ми, звичайно ж, розповімо нижче, в цій статті.

Американський класичний морквяний торт


Інгредієнти:
Для тіста:

  • коричневий цукор – 300 г;

  • смажені ядра волоських горіхів – 2/3 ст.;

  • пшеничне борошно – 280 м;

  • розпушувач – 15 ч. ложки;

  • кориця – 1 ч. ложка;

  • апельсин – 1 шт.;

  • яйця – 3 шт.;

  • соняшникова олія – 1/2 ст.;

  • морква (середня) – 3 шт.


  • Для крему:

  • вершковий сир – 350 г;

  • вершкове масло (825%) – 90 г;

  • цукрова пудра – 350 г;

  • лікер – 1 ст. ложка.


  • Приготування
    Моркву, нарізану кружечками поміщаємо в гущавину блендера і подрібнюємо до дрібних шматочків. Пшеничне борошно разом з розпушувачем також з'єднуємо з корицею та дрібно натертою цедрою апельсина. Тонким лезом гострого ножа дрібно подрібнюємо ароматні смажені горіхи і перемішуємо їх з інгредієнтами в мисці. В окрему ємність ми поміщаємо коричневий цукор, до якого додаємо свіжі яйця, вливаємо олію і віджимаємо сюди сік з нашого апельсина. Збовтуємо все віночком і вливаємо в ємність з горіхами і борошном. Слідом вводимо сюди моркву, все перемішуємо ложкою і отримуємо тісто. Близько 40 хвилин випікаємо морквяний корж у формі з антипригарним покриттям при 175 градусах вже прогрітій духовці.
    Постояв біля півгодини вершковий сир і масло з'єднуємо в одну ємність, додаємо до них просіяне цукрову пудру, цитрусовий лікер і збиваємо все сполучені інгредієнти ручним міксером до однорідності. Остиглий, гарний корж розрізаємо довгим ножем надвоє і, накладаючи один на один перемазываем найніжнішим вершковим кремом. Прикрасьте торт, довірившись своїм смаком.

    Справжній швейцарський морквяний торт – класичний рецепт


    Інгредієнти:
    Для тіста:

  • смажений, мелений фундук – 220 г;

  • морква – 450-500 г;

  • вершкове масло – 270 г;

  • борошно (в/с) – 120 г;

  • кориця – 1/5 ч. ложки;

  • розпушувач – 1 десертна ложка;

  • курячі яйця – 4 шт.;

  • дрібний цукор – 280 р.


  • Для крему:

  • вершковий сир філадельфія - 320 г;


  • Для джему:

  • морква – 200 – 250 г;

  • дрібний цукор – 160 г;

  • лимон – 1 шт.


  • Приготування
    В борошно вищого сорту додаємо ароматну корицю, смажений мелений фундук, розпушувач і рівномірно все перемішуємо. Сиру моркву довгою соломкою натираємо на тертці і переміщаємо його в миску з сполученими інгредієнтами. Цукор разом зі свіжими яйцями на протязі 4-5 хвилин збиваємо міксером. Викладаємо все в загальну суміш, додаємо розтоплене масло і щоб не впала яєчна маса знизу вгору акуратно перемішуємо. По двом однаковим круглим формам рівномірно розподіляємо тісто і випікаємо наші коржі для торта півгодини при 180 градусній температурі в заздалегідь прогрітому духовій шафі.
    Таким же чином, як і для тесту натираємо моркву для джему. Викладаємо її в каструльку з товстим дном з нержавійки, засипаємо цукром, натираємо цедру лимона і, розрізавши його видавлюємо сюди ж сік. У режимі слабкого вогню
    Морквяний торт – класичний рецепт
    тушкуємо джем протягом 20-25 хвилин.
    Охолоджені до кімнатної температури коржі горизонтально розрізаємо. Перший корж змащуємо м'якеньким вершковим сиром, а на нього викладаємо половину остиглого джему, на другий наносимо тільки сир, третій оформляємо, як і перший і, поклавши четвертий покриваємо його верх і боки залишилися сиром філадельфія.
    Тепер ви знаєте, як приготувати чудово смачний, незвичайний морквяний торт і сміливо можете похвалитися своїм шедевром перед гостями!
    Додав: admin | 18-04-2016, 22:13
    Переглядів: 387