Класичний рецепт торта «Рижик»
Торт «Рижик» - полюбився всім ласунам десерт, який представляє собою медові коржі , просочені ніжною сметанним кремом. Сьогодні ми розповімо вам, як приготувати торт «Рижик» в домашніх умовах.
Інгредієнти:
борошно вищого сорту – 455 г;
сода – 10 г;
маргарин вершковий – 105 г;
яйце – 105 г;
мед рідкий – 2 ст. ложки;
цукор – 155 г;
волоські горіхи, шоколадна стружка або цукрова дрібна пудра – за бажанням.
Для крему:
цукор – 125 г;
сметана жирна – 555 мл.
Приготування
Отже, для приготування класичного торта «Рижик» спочатку замішуємо тісто на коржі. Для цього яйця без шкаралупи кидаємо в миску, додаємо цукор і збиваємо до утворення білої міцної піни. Потім додаємо розтоплений вершковий маргарин і рідкий мед. Ретельно перемішуємо масу, встановлюємо на водяну баню і тримаємо 10 хвилин до повного розчинення інгредієнтів. Після цього кидаємо харчову соду і варимо до тих пір, поки на поверхні не з'явиться піна.
Борошно кілька разів просіваємо через сито. Посуд знімаємо з плити, охолоджуємо, додаємо поступово підготовлену борошно і замішуємо м'яке пластичне тісто. Далі скачуємо його в кулю, поділяємо на рівні шматочки і розкачуємо кожну заготовку на столі до мінімальної товщини. За допомогою плоскої тарілки надаємо пласту необхідну форму і розмір коржа, а потім акуратно переносимо на промаслений лист, проколюємо поверхню в декількох місцях виделкою і по черзі випікаємо коржі в розігрітій духовці до золотистого кольору.
Потім остуджуємо їх, а випікаємо в духовці залишки тіста, а потім остуджуємо і відставляємо поки в сторону.
Далі готуємо крем: у блендері збиваємо сметану з цукром, а потім прибираємо масу в холодильник і залишаємо там на півгодини. Тепер рівномірно змащуємо всі коржі охолодженим густим кремом, викладаючи на круглу тарілку стопкою один на один, формуючи торт. Залишки коржів подрібнюємо в дрібну крихту, змішати з рештою промазуємо кремом і гарненько краю. Верхівку прикрашаємо за бажанням подрібненими волоськими горіхами, шоколадною стружкою або цукровою пудрою. Обов'язково прибираємо готовий медовий торт «Рижик» в холодильнику і залишаємо для просочення приблизно на 4 години, а краще всього – на всю ніч. Після цього запрошуємо гостей, розрізаємо ласощі на порції і насолоджуємося прекрасним десертом.
Класичний рецепт торта «Рижик» зі сметанним кремом
Інгредієнти:
Для крему:
Приготування
Отже, для приготування класичного торта «Рижик» спочатку замішуємо тісто на коржі. Для цього яйця без шкаралупи кидаємо в миску, додаємо цукор і збиваємо до утворення білої міцної піни. Потім додаємо розтоплений вершковий маргарин і рідкий мед. Ретельно перемішуємо масу, встановлюємо на водяну баню і тримаємо 10 хвилин до повного розчинення інгредієнтів. Після цього кидаємо харчову соду і варимо до тих пір, поки на поверхні не з'явиться піна.
Борошно кілька разів просіваємо через сито. Посуд знімаємо з плити, охолоджуємо, додаємо поступово підготовлену борошно і замішуємо м'яке пластичне тісто. Далі скачуємо його в кулю, поділяємо на рівні шматочки і розкачуємо кожну заготовку на столі до мінімальної товщини. За допомогою плоскої тарілки надаємо пласту необхідну форму і розмір коржа, а потім акуратно переносимо на промаслений лист, проколюємо поверхню в декількох місцях виделкою і по черзі випікаємо коржі в розігрітій духовці до золотистого кольору.
Потім остуджуємо їх, а випікаємо в духовці залишки тіста, а потім остуджуємо і відставляємо поки в сторону.
Далі готуємо крем: у блендері збиваємо сметану з цукром, а потім прибираємо масу в холодильник і залишаємо там на півгодини. Тепер рівномірно змащуємо всі коржі охолодженим густим кремом, викладаючи на круглу тарілку стопкою один на один, формуючи торт. Залишки коржів подрібнюємо в дрібну крихту, змішати з рештою промазуємо кремом і гарненько краю. Верхівку прикрашаємо за бажанням подрібненими волоськими горіхами, шоколадною стружкою або цукровою пудрою. Обов'язково прибираємо готовий медовий торт «Рижик» в холодильнику і залишаємо для просочення приблизно на 4 години, а краще всього – на всю ніч. Після цього запрошуємо гостей, розрізаємо ласощі на порції і насолоджуємося прекрасним десертом.
Рекомендуємо добрі рецепти
Торт «Сметанник» - класичний рецепт
Напевно, багато хто з дитинства пам'ятають чудовий торт «Сметанник» і можливо знає, що рецепт його неймовірно простий, з невеликим складом доступних
Торт на сметані - простий рецепт
Пропонуємо порадувати рідних чудовим десертом, який можна швиденько спорудити самостійно. Торт на сметані - це неймовірно проста у створенні ласощі,
Торт зі сметанним кремом
Особливість сметанного крему в його універсальності. Його можна впевнено додавати в різноманітні десерти. Далі запропонуємо два варіанти чудових
Торт з заварним кремом - простий рецепт
Найпростішим і доступним варіантом наповнення для різних домашніх десертів можна впевнено назвати заварний крем. Він чудово доповнює звичайний
Медовий торт "Рижик" - рецепт
Любите готувати смачні торти з ніжним кремом, горіхами, фруктами? Тоді рецепти, представлені в даній статті, як раз для вас. Сьогодні ми будемо
Торт з заварним кремом
Торти, звичайно ж, люблять всі, і вони присутні на будь-якому святковому торжестві. І сьогодні ми розповімо, як спекти простий і смачний торт з