Вернуться назад Распечатать

Класичний рецепт торта «Рижик»

Класичний рецепт торта «Рижик»
Торт «Рижик» - полюбився всім ласунам десерт, який представляє собою медові коржі , просочені ніжною сметанним кремом. Сьогодні ми розповімо вам, як приготувати торт «Рижик» в домашніх умовах.

Класичний рецепт торта «Рижик» зі сметанним кремом


Інгредієнти:

  • борошно вищого сорту – 455 г;

  • сода – 10 г;

  • маргарин вершковий – 105 г;

  • яйце – 105 г;

  • мед рідкий – 2 ст. ложки;

  • цукор – 155 г;

  • волоські горіхи, шоколадна стружка або цукрова дрібна пудра – за бажанням.


  • Для крему:

  • цукор – 125 г;

  • сметана жирна – 555 мл.


  • Приготування
    Отже, для приготування класичного торта «Рижик» спочатку замішуємо тісто на коржі. Для цього яйця без шкаралупи кидаємо в миску, додаємо цукор і збиваємо до утворення білої міцної піни. Потім додаємо розтоплений вершковий маргарин і рідкий мед. Ретельно перемішуємо масу, встановлюємо на водяну баню і тримаємо 10 хвилин до повного розчинення інгредієнтів. Після цього кидаємо харчову соду і варимо до тих пір, поки на поверхні не з'явиться піна.
    Борошно кілька разів просіваємо через сито. Посуд знімаємо з плити, охолоджуємо, додаємо поступово підготовлену борошно і замішуємо м'яке пластичне тісто. Далі скачуємо його в кулю, поділяємо на рівні шматочки і розкачуємо кожну заготовку на столі до мінімальної товщини. За допомогою плоскої тарілки надаємо пласту необхідну форму і розмір коржа, а потім акуратно переносимо на промаслений лист, проколюємо поверхню в декількох місцях виделкою і по черзі випікаємо коржі в розігрітій духовці до золотистого кольору.
    Потім остуджуємо їх, а випікаємо в духовці залишки тіста, а потім остуджуємо і відставляємо поки в сторону.
    Далі готуємо крем: у блендері збиваємо сметану з цукром, а потім прибираємо масу в холодильник і залишаємо там
    Класичний рецепт торта «Рижик»
    на півгодини. Тепер рівномірно змащуємо всі коржі охолодженим густим кремом, викладаючи на круглу тарілку стопкою один на один, формуючи торт. Залишки коржів подрібнюємо в дрібну крихту, змішати з рештою промазуємо кремом і гарненько краю. Верхівку прикрашаємо за бажанням подрібненими волоськими горіхами, шоколадною стружкою або цукровою пудрою. Обов'язково прибираємо готовий медовий торт «Рижик» в холодильнику і залишаємо для просочення приблизно на 4 години, а краще всього – на всю ніч. Після цього запрошуємо гостей, розрізаємо ласощі на порції і насолоджуємося прекрасним десертом.