Пісні мафіни
Різноманітність пісних рецептів в наш час не поступається різноманітності тих страв, що готуються з використанням тварин продуктів, а тому під час посту позбавляти себе улюблених ласощів слід лише за власним бажанням. Всім тим, хто хоче побалувати себе смачненьким, пропонуємо вибрати один з рецептів пісних мафінів з нашого матеріалу.
Серед найбільш популярних добавок до тесту для мафінів окремо виділяється банан. Його м'якоть додасть улюбленої випічки не тільки приголомшливий аромат і легку насолоду, але і дозволить зв'язати всі компоненти тіста разом, не додаючи яйця.
Інгредієнти:
борошно - 220 г;
цукор - 145 г;
розпушувач - 5 г;
мелена кориця - 1 ч. ложка;
банан - 1 шт.;
мигдальне молоко - 115 мл;
рослинне масло - 115 мл;
мед - 65 мл;
жменя горіхів;
щіпка ваніліну.
Приготування
Першим ділом ми змішуємо разом всі сухі компоненти – це перша четвірка в списку складових вище. До суміші додаємо корицю і ванілін. У плані прянощів можете дати волю і обрати улюблені альтернативи: мелений кардамон, мускат, гвоздика та інші спрацюють відмінно. Візьміть перестиглий банан і перетворіть його в пюре. Збийте отримане пюре з мигдальним (або будь-яким рослинним) молоком, додайте масло і влийте мед. З'єднайте обидві підготовлені суміші разом, додайте подрібнені горіхи (за бажанням) і розподіліть тісто між осередками форми для мафінів. Надішліть все запікати при 200 градусах хвилин на 20.
Якщо ви вирішите готувати ягідні мафіни, то краще відкладіть цю ідею до приходу сезону, оскільки морожені фрукти схильні давати неприємний відтінок, що забарвлює вашу випічку в неапетитні синьо-зелені відтінки.
Інгредієнти:
борошно - 175 г;
сода - 5 г;
мелені насіння льону - 2 ст. ложка;
вода - 235 мл;
оцет - 5 мл;
рослинне масло - 65 мл;
мікс ягід - 1 ст.;
цукор - 135 р.
Приготування
Перед початком приготування окремо залийте мелений льон 75 мл теплої води і залиште настоятися. Борошно з'єднайте з содою і цукром, у воді розведіть оцет. Воду також можна, і навіть бажано, замінити рослинним молоком, від цього виграє і смак, і текстура. Далі додайте рідини до сухої суміші, влийте набряклі лляні насіння і добре перемішайте. Додайте ягоди і повторіть вимішування. Розподіліть тісто в 12 клітинках форми для випічки і поставте все в розігріту до 180 градусів духовку на 20 хвилин.
Для любителів яскравого випічки ми підготували ці маффіни з морквою, гарбузом, які після випікання набувають не тільки привабливий смак і аромат, але і приємний помаранчевий колір.
Інгредієнти:
борошно - 255 г;
цукор - 115 г;
розпушувач - 10 г;
сода - 5 г;
мелена кориця - 2 ч. ложки;
гарбузове пюре - 115 мл;
горіхове молоко - 115 мл;
рослинне масло - 115 мл;
морква - 3 шт.;
жменю родзинок, волоського горіха кокосової стружки.
Приготування
Змішайте борошно з прянощами і розпушувачем. Цукор збийте з гарбузовим пюре маслом і молоком, поки кристали повністю не розчиняться. Очистивши моркву, дрібно натріть її. Змішайте сухі інгредієнти з гарбузово-молочною сумішшю, додайте терту моркву, родзинки, горіхи і стружку. Готову суміш розділіть на 12 порцій і запікайте при 200 градусах 18-20 хвилин.
Інгредієнти:
борошно - 175 г;
сода - 5 г;
какао - 45 г;
вода - 230 мл;
цукрова пудра - 115 г;
яблучне пюре - 45 г;
оцет - 15 мл;
шоколадна крихта - 95 р.
Приготування
Сухі інгредієнти і рідини змішайте окремо, після чого з'єднайте разом, а готове тісто доповніть шоколадною крихтою. Викладіть порції тіста в 12 клітинок форми і відправте запікати при 180 на 18 хвилин.
Пісні бананові мафіни – рецепт
Серед найбільш популярних добавок до тесту для мафінів окремо виділяється банан. Його м'якоть додасть улюбленої випічки не тільки приголомшливий аромат і легку насолоду, але і дозволить зв'язати всі компоненти тіста разом, не додаючи яйця.
Інгредієнти:
Приготування
Першим ділом ми змішуємо разом всі сухі компоненти – це перша четвірка в списку складових вище. До суміші додаємо корицю і ванілін. У плані прянощів можете дати волю і обрати улюблені альтернативи: мелений кардамон, мускат, гвоздика та інші спрацюють відмінно. Візьміть перестиглий банан і перетворіть його в пюре. Збийте отримане пюре з мигдальним (або будь-яким рослинним) молоком, додайте масло і влийте мед. З'єднайте обидві підготовлені суміші разом, додайте подрібнені горіхи (за бажанням) і розподіліть тісто між осередками форми для мафінів. Надішліть все запікати при 200 градусах хвилин на 20.
Пісні мафіни з ягодами
Якщо ви вирішите готувати ягідні мафіни, то краще відкладіть цю ідею до приходу сезону, оскільки морожені фрукти схильні давати неприємний відтінок, що забарвлює вашу випічку в неапетитні синьо-зелені відтінки.
Інгредієнти:
Приготування
Перед початком приготування окремо залийте мелений льон 75 мл теплої води і залиште настоятися. Борошно з'єднайте з содою і цукром, у воді розведіть оцет. Воду також можна, і навіть бажано, замінити рослинним молоком, від цього виграє і смак, і текстура. Далі додайте рідини до сухої суміші, влийте набряклі лляні насіння і добре перемішайте. Додайте ягоди і повторіть вимішування. Розподіліть тісто в 12 клітинках форми для випічки і поставте все в розігріту до 180 градусів духовку на 20 хвилин.
Пісні морквяні мафіни з апельсином і гарбузом
Для любителів яскравого випічки ми підготували ці маффіни з морквою, гарбузом, які після випікання набувають не тільки привабливий смак і аромат, але і приємний помаранчевий колір.
Інгредієнти:
Приготування
Змішайте борошно з прянощами і розпушувачем. Цукор збийте з гарбузовим пюре маслом і молоком, поки кристали повністю не розчиняться. Очистивши моркву, дрібно натріть її. Змішайте сухі інгредієнти з гарбузово-молочною сумішшю, додайте терту моркву, родзинки, горіхи і стружку. Готову суміш розділіть на 12 порцій і запікайте при 200 градусах 18-20 хвилин.
Пісні шоколадні мафіни
Інгредієнти:
Приготування
Сухі інгредієнти і рідини змішайте окремо, після чого з'єднайте разом, а готове тісто доповніть шоколадною крихтою. Викладіть порції тіста в 12 клітинок форми і відправте запікати при 180 на 18 хвилин.
Рекомендуємо добрі рецепти
Мафіни – рецепт
З неймовірного безлічі рецептів мафінів ми відібрали найбільш яскраві і неодмінно смачні. Розповімо, як спекти дивовижні ласощі з шоколадом, вишнею і
Мафіни - класичний рецепт
Всіляких варіантів мафінів неймовірне безліч і складно знайти той самий класичний рецепт. Тому далі опишемо три найбільш популярних, казково смачних
Мафіни з згущеним молоком
Неперевершене ласощі у вас вийде, якщо скористаєтеся запропонованими рецептами. Мафіни, з додаванням згущеного молока в тісто або наповнення,
Як приготувати кекс?
Напевно у більшості початківців кулінарів першим досвідом домашньої випічки стає саме кекс. У цій статті максимально детально описані неймовірні
Мафіни в мікрохвильовці
Мафіни - це легкі і повітряні порційні кексики. Сьогодні ми розберемося, як їх швидко і просто приготувати в мікрохвильовій печі, заощадивши час і
Мафіни з малиною
Якщо ви хочете порадувати себе і своїх близьких смачною і швидкої випічкою, то зробіть мафіни - маленькі кексики з начинкою. Варіацій їх приготування