Мафіни - класичний рецепт
Для тих, хто не проти побалувати себе і своє сімейство прекрасним і смачним десертом, рекомендуємо приготувати смачні мафіни з класичним рецептом. Нижче ми пропонуємо варіанти такої випічки на основі сиру, а також апетитних виробів з шоколадом і ягодами.
Інгредієнти:
борошно пшеничне – 210 г;
молоко незбиране – 140 мл;
розпушувач – 20 г;
сода харчова – 5 г;
цукор ванільний – 10 г;
курячі великі яйця – 2 шт.;
цукровий пісок – 95 г;
масло селянське вершкове – 95 г;
порошок какао – 55 г;
темний шоколад – 75 р.
Приготування
Щоб приготувати шоколадні мафіни, в одну миску просіваємо пшеничне борошно, розпушувач, харчову соду і какао порошок і змішати з цукровим піском і ванільним цукром. В іншій посудині збиваємо до пишноти великі курячі яйця, а потім вливаємо молоко, розтоплене вершкове масло і ще раз пробиваємо міксером.
Тепер з'єднуємо сухі компоненти з яєчно-молочною сумішшю і перемішуємо до отримання однорідної текстури тіста і повного розчинення борошняних грудок. Темний шоколад рубаємо на дрібні шматочки і вмішуємо їх у тісто.
Форми для мафінів промасливаем добряче або ж вкладаємо в них спеціальні паперові формочки і заповнюємо їх на три чверті приготованим тестом. Після цього маємо заготовки в прогрітій до 175 градусів духовці і витримуємо при таких температурних умовах протягом двадцяти п'яти хвилин. По завершенні процесу випікання даємо виробів п'ять хвилин постояти в духовій шафі, а після виймаємо з нього і даємо охолонути.
Інгредієнти:
борошно пшеничне – 155 г;
сир середньої жирності – 220 г;
розпушувач – 10 г;
сметана середньої жирності – 60 г;
курячі великі яйця – 2 шт.;
цукровий пісок – 195 г;
масло вершкове – 65 г;
кухонна сіль – 1 щіпка;
ванілін або ванільний цукор, родзинки (за бажанням) – за смаком.
Приготування
Для приготування сирних мафінів змішуємо трохи збиті яйця з цукровим піском з перетертим через сито сиром, додаємо сметану, розтоплене вершкове масло, щіпку солі, борошно і розпушувач і все ретельно перемішуємо. При бажанні смак виробів можна доповнити додаванням ванілі або родзинок.
Заповнюємо підготовленим тістом промаслені формочки для маффінів і даємо виробів двадцять-тридцять хвилин на випікання в прогрітій до 180 градусів духовці.
Інгредієнти:
борошно пшеничне – 260 г;
молоко незбиране – 175 мл;
розпушувач – 20 г;
ванілін або ванільний екстракт – за смаком;
великі яйця курячі – 1 шт.;
цукровий пісок – 190 г;
олія рослинна рафінована – 95 мл;
кухонна сіль – 05 ч. ложки;
мелений мускатний горіх – 025 ч. ложки;
ягоди малини або чорниці – 160 р.
Приготування
Запорука успіху при приготуванні даних мафінів, втім, як і будь-яких інших, у правильному технологічному процесі створення тесту. В одній ємності змішуємо всі сухі компоненти, борошно при цьому просіяти через ситечко. У іншій посудині з'єднуємо всі «мокрі» продукти зі списку, а саме - збиваємо яйця, додаємо рослинне масло, молоко і перемішуємо спішно. Тепер вливаємо отриману рідку основу до сухої, швидко перемішуємо до однорідності, додаємо ягоди і розкладаємо масу з промасленим формочках. Відразу ж ставимо їх в заздалегідь прогріту до 205 градусів духовку і даємо дійти до готовності протягом двадцяти хвилин.
Даний рецепт класичних американських мафінів можна дещо видозмінити, приготувавши їх з вишнями чи родзинками. Вийде не менш смачно і апетитно.
Шоколадні мафіни - класичний рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Щоб приготувати шоколадні мафіни, в одну миску просіваємо пшеничне борошно, розпушувач, харчову соду і какао порошок і змішати з цукровим піском і ванільним цукром. В іншій посудині збиваємо до пишноти великі курячі яйця, а потім вливаємо молоко, розтоплене вершкове масло і ще раз пробиваємо міксером.
Тепер з'єднуємо сухі компоненти з яєчно-молочною сумішшю і перемішуємо до отримання однорідної текстури тіста і повного розчинення борошняних грудок. Темний шоколад рубаємо на дрібні шматочки і вмішуємо їх у тісто.
Форми для мафінів промасливаем добряче або ж вкладаємо в них спеціальні паперові формочки і заповнюємо їх на три чверті приготованим тестом. Після цього маємо заготовки в прогрітій до 175 градусів духовці і витримуємо при таких температурних умовах протягом двадцяти п'яти хвилин. По завершенні процесу випікання даємо виробів п'ять хвилин постояти в духовій шафі, а після виймаємо з нього і даємо охолонути.
Мафіни з сиром - класичний рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Для приготування сирних мафінів змішуємо трохи збиті яйця з цукровим піском з перетертим через сито сиром, додаємо сметану, розтоплене вершкове масло, щіпку солі, борошно і розпушувач і все ретельно перемішуємо. При бажанні смак виробів можна доповнити додаванням ванілі або родзинок.
Заповнюємо підготовленим тістом промаслені формочки для маффінів і даємо виробів двадцять-тридцять хвилин на випікання в прогрітій до 180 градусів духовці.
Мафіни американські - класичний рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Запорука успіху при приготуванні даних мафінів, втім, як і будь-яких інших, у правильному технологічному процесі створення тесту. В одній ємності змішуємо всі сухі компоненти, борошно при цьому просіяти через ситечко. У іншій посудині з'єднуємо всі «мокрі» продукти зі списку, а саме - збиваємо яйця, додаємо рослинне масло, молоко і перемішуємо спішно. Тепер вливаємо отриману рідку основу до сухої, швидко перемішуємо до однорідності, додаємо ягоди і розкладаємо масу з промасленим формочках. Відразу ж ставимо їх в заздалегідь прогріту до 205 градусів духовку і даємо дійти до готовності протягом двадцяти хвилин.
Даний рецепт класичних американських мафінів можна дещо видозмінити, приготувавши їх з вишнями чи родзинками. Вийде не менш смачно і апетитно.
Рекомендуємо добрі рецепти
Мафіни з фруктами
Чудове ласощі - мафіни дуже просто приготувати. Рецептів їх багато, але ідеальними вони виходять з фруктами в складі. Далі опишемо кілька варіантів,
Шоколадні мафіни з рідкою начинкою - рецепт
Вишуканий і в той же час чудово смачний десерт можна зробити на домашній кухні, вивчивши запропоновані далі рецепти. Мафіни з рідким центром, при їх
Мафіни з шоколадом
Шоколадні мафіни – проста і при цьому дуже смачне частування. Це неймовірно апетитна випічка, яку оцінять абсолютно всі, особливо діти. Такі кекси
Сирні маффіни
Мафіни - це популярна в нашій країні випічка, яку ми любимо з дитинства. Її роблять з ягодами, овочами, м'ясом. Сьогодні ми з вами поговоримо про
Мафіни з малиною
Якщо ви хочете порадувати себе і своїх близьких смачною і швидкої випічкою, то зробіть мафіни - маленькі кексики з начинкою. Варіацій їх приготування
Мафіни з родзинками
Якщо ви любите домашню випічку, тоді пропонуємо вам кілька цікавих рецептів створення мафінів з родзинками. Вони стануть прекрасним доповненням до