Для тих, хто не проти побалувати себе і своє сімейство прекрасним і смачним десертом, рекомендуємо приготувати смачні мафіни з класичним рецептом. Нижче ми пропонуємо варіанти такої випічки на основі сиру, а також апетитних виробів з шоколадом і ягодами.
Шоколадні мафіни - класичний рецепт
Інгредієнти: борошно пшеничне – 210 г; молоко незбиране – 140 мл; розпушувач – 20 г; сода харчова – 5 г; цукор ванільний – 10 г; курячі великі яйця – 2 шт.; цукровий пісок – 95 г; масло селянське вершкове – 95 г; порошок какао – 55 г; темний шоколад – 75 р. Приготування Щоб приготувати шоколадні мафіни, в одну миску просіваємо пшеничне борошно, розпушувач, харчову соду і какао порошок і змішати з цукровим піском і ванільним цукром. В іншій посудині збиваємо до пишноти великі курячі яйця, а потім вливаємо молоко, розтоплене вершкове масло і ще раз пробиваємо міксером.
Тепер з'єднуємо сухі компоненти з яєчно-молочною сумішшю і перемішуємо до отримання однорідної текстури тіста і повного розчинення борошняних грудок. Темний шоколад рубаємо на дрібні шматочки і вмішуємо їх у тісто.
Форми для мафінів промасливаем добряче або ж вкладаємо в них спеціальні паперові формочки і заповнюємо їх на три чверті приготованим тестом. Після цього маємо заготовки в прогрітій до 175 градусів духовці і витримуємо при таких температурних умовах протягом двадцяти п'яти хвилин. По завершенні процесу випікання даємо виробів п'ять хвилин постояти в духовій шафі, а після виймаємо з нього і даємо охолонути.
Мафіни з сиром - класичний рецепт
Інгредієнти: борошно пшеничне – 155 г; сир середньої жирності – 220 г; розпушувач – 10 г; сметана середньої жирності – 60 г; курячі великі яйця – 2 шт.; цукровий пісок – 195 г; масло вершкове – 65 г; кухонна сіль – 1 щіпка; ванілін або ванільний цукор, родзинки (за бажанням) – за смаком. Приготування Для приготування сирних мафінів змішуємо трохи збиті яйця з цукровим піском з перетертим через сито сиром, додаємо сметану, розтоплене вершкове масло, щіпку солі, борошно і розпушувач і все ретельно перемішуємо. При бажанні смак виробів можна доповнити додаванням ванілі або родзинок.
Заповнюємо підготовленим тістом промаслені формочки для маффінів і даємо виробів двадцять-тридцять хвилин на випікання в прогрітій до 180 градусів духовці.
Мафіни американські - класичний рецепт
Інгредієнти: борошно пшеничне – 260 г; молоко незбиране – 175 мл; розпушувач – 20 г; ванілін або ванільний екстракт – за смаком; великі яйця курячі – 1 шт.; цукровий пісок – 190 г; олія рослинна рафінована – 95 мл; кухонна сіль – 05 ч. ложки; мелений мускатний горіх – 025 ч. ложки; ягоди малини або чорниці – 160 р. Приготування Запорука успіху при приготуванні даних мафінів, втім, як і будь-яких інших, у правильному технологічному процесі створення тесту. В одній ємності змішуємо всі сухі компоненти, борошно при цьому просіяти через ситечко. У
іншій посудині з'єднуємо всі «мокрі» продукти зі списку, а саме - збиваємо яйця, додаємо рослинне масло, молоко і перемішуємо спішно. Тепер вливаємо отриману рідку основу до сухої, швидко перемішуємо до однорідності, додаємо ягоди і розкладаємо масу з промасленим формочках. Відразу ж ставимо їх в заздалегідь прогріту до 205 градусів духовку і даємо дійти до готовності протягом двадцяти хвилин.
Даний рецепт класичних американських мафінів можна дещо видозмінити, приготувавши їх з вишнями чи родзинками. Вийде не менш смачно і апетитно.