Різноманітність пісних рецептів в наш час не поступається різноманітності тих страв, що готуються з використанням тварин продуктів, а тому під час посту позбавляти себе улюблених ласощів слід лише за власним бажанням. Всім тим, хто хоче побалувати себе смачненьким, пропонуємо вибрати один з рецептів пісних мафінів з нашого матеріалу.
Пісні бананові мафіни – рецепт
Серед найбільш популярних добавок до тесту для мафінів окремо виділяється банан. Його м'якоть додасть улюбленої випічки не тільки приголомшливий аромат і легку насолоду, але і дозволить зв'язати всі компоненти тіста разом, не додаючи яйця.
Інгредієнти: борошно - 220 г; цукор - 145 г; розпушувач - 5 г; мелена кориця - 1 ч. ложка; банан - 1 шт.; мигдальне молоко - 115 мл; рослинне масло - 115 мл; мед - 65 мл; жменя горіхів; щіпка ваніліну. Приготування Першим ділом ми змішуємо разом всі сухі компоненти – це перша четвірка в списку складових вище. До суміші додаємо корицю і ванілін. У плані прянощів можете дати волю і обрати улюблені альтернативи: мелений кардамон, мускат, гвоздика та інші спрацюють відмінно. Візьміть перестиглий банан і перетворіть його в пюре. Збийте отримане пюре з мигдальним (або будь-яким рослинним) молоком, додайте масло і влийте мед. З'єднайте обидві підготовлені суміші разом, додайте подрібнені горіхи (за бажанням) і розподіліть тісто між осередками форми для мафінів. Надішліть все запікати при 200 градусах хвилин на 20.
Пісні мафіни з ягодами
Якщо ви вирішите готувати ягідні мафіни, то краще відкладіть цю ідею до приходу сезону, оскільки морожені фрукти схильні давати неприємний відтінок, що забарвлює вашу випічку в неапетитні синьо-зелені відтінки.
Інгредієнти: борошно - 175 г; сода - 5 г; мелені насіння льону - 2 ст. ложка; вода - 235 мл; оцет - 5 мл; рослинне масло - 65 мл; мікс ягід - 1 ст.; цукор - 135 р. Приготування Перед початком приготування окремо залийте мелений льон 75 мл теплої води і залиште настоятися. Борошно з'єднайте з содою і цукром, у воді розведіть оцет. Воду також можна, і навіть бажано, замінити рослинним молоком, від цього виграє і смак, і текстура. Далі додайте рідини до сухої суміші, влийте набряклі лляні насіння і добре перемішайте. Додайте ягоди і повторіть вимішування. Розподіліть тісто в 12 клітинках форми для випічки і поставте все в розігріту до 180 градусів духовку на 20 хвилин.
Пісні морквяні мафіни з апельсином і гарбузом
Для любителів яскравого випічки ми підготували ці маффіни з морквою, гарбузом, які після випікання набувають не тільки привабливий смак і аромат, але і приємний помаранчевий колір.
Інгредієнти: борошно - 255 г; цукор - 115 г; розпушувач - 10 г; сода - 5 г; мелена кориця - 2 ч. ложки; гарбузове пюре - 115 мл; горіхове молоко - 115 мл; рослинне масло - 115 мл; морква - 3 шт.; жменю родзинок, волоського горіха кокосової стружки. Приготування Змішайте борошно з прянощами і розпушувачем. Цукор збийте з гарбузовим пюре маслом і молоком, поки кристали повністю не розчиняться. Очистивши моркву, дрібно натріть її. Змішайте сухі інгредієнти з гарбузово-молочною сумішшю, додайте терту моркву, родзинки, горіхи і стружку. Готову суміш розділіть на 12 порцій і запікайте при 200 градусах 18-20 хвилин.
Пісні шоколадні мафіни
Інгредієнти: борошно - 175 г; сода - 5 г; какао - 45 г; вода - 230 мл; цукрова пудра - 115 г; яблучне пюре - 45 г; оцет - 15 мл; шоколадна крихта - 95 р. Приготування Сухі інгредієнти і рідини змішайте окремо, після чого з'єднайте разом, а готове тісто доповніть шоколадною крихтою. Викладіть порції тіста в 12 клітинок форми і відправте запікати при 180 на 18 хвилин.