Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Рецепт хрусткого хмизу на воді

Рецепт хрусткого хмизу на воді

18-04-2016, 21:57
288
Рецепт хрусткого хмизу на воді
Рецепт приготування хрусткого хмизу на воді знаком далеко не кожній господині. Адже зазвичай тісто для такого ласощі замішують на молоці або сметані. Однак ми радимо вам зробити цей смачний десерт на звичайній фільтрованій воді.

Рецепт хрусткого хмизу на воді без горілки


Інгредієнти:

  • вода – 1 ст.;

  • яйце – 3 шт.;

  • сіль – щіпка;

  • борошно – 645 г;

  • цукрова пудра – 45 г;

  • масло рослинне – 90 мл


  • Приготування
    Яйця кидаємо без шкарлупи в миску, додаємо дрібну сіль і гарненько збиваємо вінчиком. Потім поступово додаємо просіяне борошно, вливаємо холодну воду і вимішуємо круте тісто, не прилипающее до рук. Формуємо з нього рівна кулька, загортаємо в рушник і залишаємо на 20 хвилин. Після цього розкачуємо тісто на тоненький пласт і розрізаємо на невеликі ромбики. Посередині кожної заготовки робимо ножем невеликий розріз, беремо акуратно один кінець тесту і вивертаємо його на іншу сторону через надріз. З рештою ромбиками робимо так само. У сковороду наливаємо необхідну кількість рослинного масла, розжарюємо його і викладаємо хмиз. Обсмажуємо ласощі на середньому вогні кілька хвилин, а потім перекладаємо на паперовий рушник і витираємо, щоб вбрався зайвий жир. Готовий хмиз розкладаємо на блюді, присипаємо дрібної цукровою пудрою і подаємо на стіл.

    Рецепт хрусткого хмизу на воді з горілкою


    Інгредієнти:

  • борошно – 365 г;

  • яйце – 1 шт.;

  • цукор – 10 г;

  • сода – 10 г;

  • горілка – 50 мл;

  • вода – 30 мл;

  • олія рослинна – 185 мл;

  • ваніль – за смаком;

  • цукрова пудра.


  • Приготування
    А ось ще один простий рецепт хрусткого хмизу, який не залишить нікого байдужим. Яйця кидаємо без шкарлупи в миску, додаємо трохи цукру
    Рецепт хрусткого хмизу на воді
    і гарненько перемішуємо. Потім додаємо просіяне борошно, вливаємо горілку, кидаємо харчову соду, сіль і ваніль за смаком. Все ретельно перемішуємо, розтираючи виделкою, щоб не було грудочок. Трохи розбавляємо тісто водою і викладаємо його на стіл. Розкачуємо в тоненький пласт і нарізаємо смужками довжиною близько 10 см і шириною 4 див. В центрі кожної заготовки робимо ножем невеликий надріз. Пропускаємо один кінець смуги через отвір і викладаємо готові вироби в глибоку сковороду з розпеченим соняшниковим маслом. Обсмажуємо хмиз з двох сторін до утворення рум'яної скоринки, а потім щедро присипаємо цукровою пудрою.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Тонкий хрусткий хмиз – рецепт
    Тонкий хрусткий хмиз – рецепт
    Є кілька секретів приготування ідеального домашнього хмизу. Далі розповімо кілька тонкощів, щоб ваші вироби вийшли тоненькими і неодмінно хрусткими.
    Хрусткий хмиз на горілці
    Хрусткий хмиз на горілці
    Напевно у кожної господині в записній є рецепт домашнього хмизу, але впевнені, що не у кожної він виходить ідеальним. Тому далі максимально детально
    Печиво «Хмиз»
    Печиво «Хмиз»
    Сьогодні ми розповімо, як можна приготувати улюблене і популярне печиво «Хмиз». Пропонуємо кілька рецептів цього ласощі: класичний варіант на кефірі
    Рецепт хмизу з горілкою
    Рецепт хмизу з горілкою
    Справжній хмиз повинен бути золотистого кольору, хрустким зовні і м'яким всередині. Відкриємо маленький секрет - для того, щоб зробити хмиз хрустким
    Хмиз на кефірі
    Хмиз на кефірі
    Хмиз - хрусткі м'які палички з цукровою пудрою, смажені на олії, мають безліч аналогів по всьому світу. Його роблять на молоці, сметані. І зараз ми
    Рецепт хрусткого хмизу
    Рецепт хрусткого хмизу
    Бажаєте скуштувати хрусткого хмизу, посипанного цукровою пудрою, прямо як з дитинства? В такому разі ми ділимося з вами відразу кількома рецептами