Вернуться назад Распечатать

Рецепт хрусткого хмизу на воді

Рецепт хрусткого хмизу на воді
Рецепт приготування хрусткого хмизу на воді знаком далеко не кожній господині. Адже зазвичай тісто для такого ласощі замішують на молоці або сметані. Однак ми радимо вам зробити цей смачний десерт на звичайній фільтрованій воді.

Рецепт хрусткого хмизу на воді без горілки


Інгредієнти:

  • вода – 1 ст.;

  • яйце – 3 шт.;

  • сіль – щіпка;

  • борошно – 645 г;

  • цукрова пудра – 45 г;

  • масло рослинне – 90 мл


  • Приготування
    Яйця кидаємо без шкарлупи в миску, додаємо дрібну сіль і гарненько збиваємо вінчиком. Потім поступово додаємо просіяне борошно, вливаємо холодну воду і вимішуємо круте тісто, не прилипающее до рук. Формуємо з нього рівна кулька, загортаємо в рушник і залишаємо на 20 хвилин. Після цього розкачуємо тісто на тоненький пласт і розрізаємо на невеликі ромбики. Посередині кожної заготовки робимо ножем невеликий розріз, беремо акуратно один кінець тесту і вивертаємо його на іншу сторону через надріз. З рештою ромбиками робимо так само. У сковороду наливаємо необхідну кількість рослинного масла, розжарюємо його і викладаємо хмиз. Обсмажуємо ласощі на середньому вогні кілька хвилин, а потім перекладаємо на паперовий рушник і витираємо, щоб вбрався зайвий жир. Готовий хмиз розкладаємо на блюді, присипаємо дрібної цукровою пудрою і подаємо на стіл.

    Рецепт хрусткого хмизу на воді з горілкою


    Інгредієнти:

  • борошно – 365 г;

  • яйце – 1 шт.;

  • цукор – 10 г;

  • сода – 10 г;

  • горілка – 50 мл;

  • вода – 30 мл;

  • олія рослинна – 185 мл;

  • ваніль – за смаком;

  • цукрова пудра.


  • Приготування
    А ось ще один простий рецепт хрусткого хмизу, який не залишить нікого байдужим. Яйця кидаємо без шкарлупи в миску, додаємо трохи цукру
    Рецепт хрусткого хмизу на воді
    і гарненько перемішуємо. Потім додаємо просіяне борошно, вливаємо горілку, кидаємо харчову соду, сіль і ваніль за смаком. Все ретельно перемішуємо, розтираючи виделкою, щоб не було грудочок. Трохи розбавляємо тісто водою і викладаємо його на стіл. Розкачуємо в тоненький пласт і нарізаємо смужками довжиною близько 10 см і шириною 4 див. В центрі кожної заготовки робимо ножем невеликий надріз. Пропускаємо один кінець смуги через отвір і викладаємо готові вироби в глибоку сковороду з розпеченим соняшниковим маслом. Обсмажуємо хмиз з двох сторін до утворення рум'яної скоринки, а потім щедро присипаємо цукровою пудрою.