Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Манник на йогурті

Манник на йогурті

17-01-2015, 21:17
1 740
Манник на йогурті
Манник на йогурті - приголомшлива домашня і ароматна випічка, яку можна давати навіть малюкам, які з раннього віку.

Рецепт лепешняку з йогуртом


Інгредієнти:

  • манна крупа - 1 ст.;

  • йогурт - 1 ст.;

  • цукор - 1 ст.;

  • борошно - 2 ст. ложки;

  • сода - 1 ч. ложка;

  • яйце - 2 шт.;

  • масло вершкове.


  • Приготування
    Манку змішуємо з натуральним йогуртом до однорідності у великій мисці і залишаємо на 20-30 хвилин для набухання крупи. Потім всипаємо цукор і гарненько перемішуємо. В отриману масу вбиваємо яйця, додаємо чайну ложечку соди і всипаємо через сито борошно пшеничне. Замішуємо однорідне пишне тісто і залишаємо його постояти ще хвилин 7.
    Чашу мультиварки змащуємо маслом, викладаємо відпочиле тісто, вибираємо режим «Випічка» і чекаємо 45 хвилин. Після цього переводимо прилад в режим «Підтримка температури» і засікаємо 10 хвилин. Готовий пиріг акуратно перевертаємо на плоске блюдо, охолоджуємо і подаємо манник з йогурту на стіл, посипавши зверху цукровою пудрою.

    Рецепт лепешняку на йогурті


    Інгредієнти:

  • манна крупа - 05 склянки;

  • яйце - 2 шт.;

  • цукор - 1 ст.;

  • натуральний йогурт - 1 ст.;

  • сода - щіпка;

  • масло вершкове - 50 г;

  • ванілін;

  • мелена кориця - щіпка;

  • борошно - 05 склянки;

  • висівки пшеничні - 1 ст. ложка;

  • шоколад - 3 шматочки;

  • банан - 1 шт.;

  • цукрова пудра.


  • Приготування
    Яйця розбиваємо в миску, додаємо сіль, цукор, ваніль і корицю. Гарненько збиваємо все міксером до появи маленьких бульбашок. Потім виливаємо склянка густого натурального йогурту, додаємо манку, борошно і висівки. Ретельно перемішуємо тісто до однорідного стану і залишаємо на 20-30 хвилин. Далі кидаємо трохи соди, викладаємо розтоплене вершкове масло і перемішуємо.
    Банан очистити від шкірки, ріжемо на шматочки і викладаємо у форму, змащену маслом, по колу. Тісто знову перемішуємо, акуратно викладаємо у форму, щоб не порушити малюнок з банана. Потім розрівнюємо поверхню ложкою і злегка струшуємо посуд.
    Тепер давайте займемося підготовкою шоколаду: 2 шматочки розтоплюємо з ложечкою вершкового масла на водяній бані або в мікрохвильовій печі. Перемішуємо до однорідності і виливаємо зверху на тісто. Далі за допомогою зубочистки робимо шоколадні розлучення і випікаємо пиріг в заздалегідь розігрітій духовці 40 хвилин, виставивши температуру на 180 градусів.
    Після цього даємо готовому маннику охолонути у формі, потім обережно виймаємо і залишаємо на всю ніч постояти. Вранці пиріг перевертаємо догори бананами, розрізаємо порційними шматочками і подаємо до гарячого свіжозвареної чаю.

    Манник на йогурті в мультиварці


    Інгредієнти:

  • йогурт - 500 мл;

  • манна крупа - 3 ст. ложки;

  • молочний маргарин - 1 пачка;

  • цукор - 15 ст.;

  • яйце - 3 шт.;

  • харчова сода - щіпка;

  • борошно - 2 ст.


  • Для глазурі:

  • молоко - 5 ст. ложок;

  • какао - 1 ст. ложка;

  • цукор - 5 ст. ложок;

  • масло вершкове - 50 г.


  • Приготування
    Манну крупу висипаємо в миску, заливаємо питним йогуртом і залишаємо на всю ніч розбухати. Вранці висипаємо до суміші цукор, кладемо
    Манник на йогурті
    розтоплений маргарин молочний, розбиваємо яйця, додаємо просіяне борошно, харчову соду і сіль. Усе ретельно розмішуємо віночком і виливаємо готове тісто в чашу мультиварки, промазану маслом.
    Закриваємо прилад кришкою, вибираємо програму «Випічка» і встановлюємо таймер на 65 хвилин. Поки манник знаходиться на стадії випічки, ми з вами, не втрачаючи часу дарма, зваримо глазур. Для цього з'єднуємо всі компоненти в каструльці, крім масла і варимо на маленькому вогні 5 хвилин, помішуючи. В кінці додаємо вершкове масло і кип'ятимо рівно хвилину. Потім глазур охолоджуємо і поливаємо нею наш манник.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Що можна приготувати з йогурту?
    Що можна приготувати з йогурту?
    Що можна приготувати з йогурту? Цим питанням задаються багато господині, і далеко не всі знаходять на нього відповідь. Ось для тих, хто не знає, що
    Манник з яблуками
    Манник з яблуками
    Манник - простий пиріг з манної крупи, з рецептами якого, напевно, знайома кожна господиня. Але його можна пекти з додаванням різних інгредієнтів. І
    Манник з родзинками
    Манник з родзинками
    Манник - простий і смачний пиріг на основі манної крупи. І його можна випікати з додаванням різних інгредієнтів. І зараз ми розповімо, як його
    Манник на воді
    Манник на воді
    Манник - смачний і легкий пиріг, який готується досить швидко і просто. І сьогодні ми розповімо, як його спекти на воді. Таке ласощі чудово буде
    Манник з варенням
    Манник з варенням
    Манник - смачний і простий у приготуванні пиріг. І сьогодні ми детально розберемося, як його зробити з варенням. Можна додати повидло в тісто, а
    Манник на ряжанці
    Манник на ряжанці
    Манник - простий пиріг з манної крупи. Його готують на молоці, воді, кефірі, кисляку. А сьогодні ми вам розповімо, як його спекти на ряжанці, щоб він