Манник на йогурті - приголомшлива домашня і ароматна випічка, яку можна давати навіть малюкам, які з раннього віку.
Рецепт лепешняку з йогуртом
Інгредієнти: манна крупа - 1 ст.; йогурт - 1 ст.; цукор - 1 ст.; борошно - 2 ст. ложки; сода - 1 ч. ложка; яйце - 2 шт.; масло вершкове. Приготування Манку змішуємо з натуральним йогуртом до однорідності у великій мисці і залишаємо на 20-30 хвилин для набухання крупи. Потім всипаємо цукор і гарненько перемішуємо. В отриману масу вбиваємо яйця, додаємо чайну ложечку соди і всипаємо через сито борошно пшеничне. Замішуємо однорідне пишне тісто і залишаємо його постояти ще хвилин 7.
Чашу мультиварки змащуємо маслом, викладаємо відпочиле тісто, вибираємо режим «Випічка» і чекаємо 45 хвилин. Після цього переводимо прилад в режим «Підтримка температури» і засікаємо 10 хвилин. Готовий пиріг акуратно перевертаємо на плоске блюдо, охолоджуємо і подаємо манник з йогурту на стіл, посипавши зверху цукровою пудрою.
Рецепт лепешняку на йогурті
Інгредієнти: манна крупа - 05 склянки; яйце - 2 шт.; цукор - 1 ст.; натуральний йогурт - 1 ст.; сода - щіпка; масло вершкове - 50 г; ванілін; мелена кориця - щіпка; борошно - 05 склянки; висівки пшеничні - 1 ст. ложка; шоколад - 3 шматочки; банан - 1 шт.; цукрова пудра. Приготування Яйця розбиваємо в миску, додаємо сіль, цукор, ваніль і корицю. Гарненько збиваємо все міксером до появи маленьких бульбашок. Потім виливаємо склянка густого натурального йогурту, додаємо манку, борошно і висівки. Ретельно перемішуємо тісто до однорідного стану і залишаємо на 20-30 хвилин. Далі кидаємо трохи соди, викладаємо розтоплене вершкове масло і перемішуємо.
Банан очистити від шкірки, ріжемо на шматочки і викладаємо у форму, змащену маслом, по колу. Тісто знову перемішуємо, акуратно викладаємо у форму, щоб не порушити малюнок з банана. Потім розрівнюємо поверхню ложкою і злегка струшуємо посуд.
Тепер давайте займемося підготовкою шоколаду: 2 шматочки розтоплюємо з ложечкою вершкового масла на водяній бані або в мікрохвильовій печі. Перемішуємо до однорідності і виливаємо зверху на тісто. Далі за допомогою зубочистки робимо шоколадні розлучення і випікаємо пиріг в заздалегідь розігрітій духовці 40 хвилин, виставивши температуру на 180 градусів.
Після цього даємо готовому маннику охолонути у формі, потім обережно виймаємо і залишаємо на всю ніч постояти. Вранці пиріг перевертаємо догори бананами, розрізаємо порційними шматочками і подаємо до гарячого свіжозвареної чаю.
Манник на йогурті в мультиварці
Інгредієнти: йогурт - 500 мл; манна крупа - 3 ст. ложки; молочний маргарин - 1 пачка; цукор - 15 ст.; яйце - 3 шт.; харчова сода - щіпка; борошно - 2 ст. Для глазурі:
молоко - 5 ст. ложок; какао - 1 ст. ложка; цукор - 5 ст. ложок; масло вершкове - 50 г. Приготування Манну крупу висипаємо в миску, заливаємо питним йогуртом і залишаємо на всю ніч розбухати. Вранці висипаємо до суміші цукор, кладемо
розтоплений маргарин молочний, розбиваємо яйця, додаємо просіяне борошно, харчову соду і сіль. Усе ретельно розмішуємо віночком і виливаємо готове тісто в чашу мультиварки, промазану маслом.
Закриваємо прилад кришкою, вибираємо програму «Випічка» і встановлюємо таймер на 65 хвилин. Поки манник знаходиться на стадії випічки, ми з вами, не втрачаючи часу дарма, зваримо глазур. Для цього з'єднуємо всі компоненти в каструльці, крім масла і варимо на маленькому вогні 5 хвилин, помішуючи. В кінці додаємо вершкове масло і кип'ятимо рівно хвилину. Потім глазур охолоджуємо і поливаємо нею наш манник.